Превърнете старите гуми в уникални цветарници за градината

Публикувано на 01/06/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 33 013 пъти

Не губете време, а този уикенд се погрижете за добрия външен вид на двора и градината, като започнете с освежаване на цветната леха. За да ви улесним в тази задача, днес ще ви предложим няколко страхотни идеи за цветарници, които можете да си направите и сами, при това без да инвестирате време и средства в закупуването на скъпи материали. Вместо това, използвайте старите автомобилни гуми, които отдавна събират прах в гаража, и им вдъхнете нов живот с помощта на останалата цветна боя от предишния ви творчески проект. На коя от тези идеи бихте заложили вие за своята градина? Споделете с нас артистичните резултати, а точен специалист за озеленяване на двора открийте в MaistorPlus!


Класически цветарници в ярки и инригуващи нюанси

Ако търсите лесен и бърз начин да внесете известна доза цвят в скучната градина, то създаването на подобни цветарници от стари автомобилни гуми е точната идея за вас. За реализирането на този проект можете да използвате остатъчните бои от предишните си творчески занимания или пък да заложите на по-лесните за нанасяне спрей бои в различни нюанси. Бъдете креативни и се забавлявайте при създаването на тези шарени и свежи цветарници, в които после можете да разположите любимите саксийни растения или пък да засадите ароматни подправки. За финал можете да добавите към облика на цветарниците малки пластмасови декорации, като насекоми или листенца, а защо не и цветя, които да допълват перфектно облика на вашите нови произведения.

Виж още: Грешките, които да избягваме, когато садим трева на двора


Декорирайте скучната ограда около дома си

Предлагаме ви още една практична и изключително лесна за реализиране идея, с която можете да декорирате оградата около дома си. За целта използвайте старите автомобилни гуми, като на първо място ги почистите добре и им придадете нов впечатляващ нюанс. След това помислете дали да ги закачите с помощта на верига или здраво въже за някое от овощните дървета, или пък да ги прикрепите към оградата, така че новите цветарници да направят градината ви по-гостоприемна и приветлива. На финал пресадете любимите си цветя в тяхната нова интригуваща саксия и се похвалете на гостите си с впечатляващия резултат от този творчески проект! Специалистите съветват да разположите гумите асиметрично на оградата, така че да създадете по-разчупен и артистичен облик за вашия двор.


Изградете пъстра пирамида, която да се превърне в нов дом за цветята

А ето и идея, която е подходяща за тези от вас, които не са начинаещи в творческите проекти от типа „направи си сам“! Този цветарник представлява ефектно надграждане на предишното ни предложение, като оформя забежителна цветна пирамида, разположена в средата на двора. Освен че ви дава възможност да посадите няколко различни растения в отделните гуми, този вариант е и изключително лесен за реализиране, като съчетава предимствата на голяма част от идеите, които ви предлагаме днес. Използвайте останалите автомобилни гуми за направата на кокетна ограда, която да предпази цветната леха или зеленчуците от кучето, което се разхожда свободно из двора, или пък от безспирните игри на най-малките членове на семейството! Невероятно, нали?

Виж още: Оригинални идеи за дворна чешма


Очаровайте гостите си с кокетна калинка от стари автомобилни гуми

Този уикенд насочете творческото си мислене по посока на създаването на подобен уникален цветарник, наподобяващ очарователна калинка. За целта ще ви трябват две гуми с различен размер, червена и черна боя, както и стара пластмасова саксия, която да използвате за направата на главата на калинката. След като почистите внимателно гумите, ги боядисайте внимателно с червена боя и ги поставете една върху друга. След това използвайте черна боя и четка за изрисуването на характерните точици по крилата на калинката, а за финал прикрепете с винтове саксията и ѝ нарисувайте очи и широка усмивка. Можете да добавите също цветни антенки, стикери или дори крачета от тел. Подобен цветен акцент ще разчупи семплия облик на вашия двор и ще го направи много по-артистичен и приветлив!

Виж още: Дървени огради от палети - оригинални еко аксесоари за двора ви


Страхотни цветарници, които ще превърнат градината ви в чаено парти

През следващите няколко месеца със сигурност ще пием чая и кафето си в градината, изтегнати на слънце върху новия ратанов шезлонг. Защо да не използваме тази приятна представа за мотивация да си направим страхотни цветарници под формата на кокетни чаши за чай? За изработката на всяка чаша ще ви трябват поне 3 почистени автомобилни гуми, които да боядисате в ярки нюанси, а накрая да декорирате с точки, цветя или други креативни рисунки. Разрежете една от гумите и направете от нея практична дръжка за чашката, а останалата част използвайте за оформянето на чинийка. Накрая засадете любимите си растения и се убедете сами, че този малък детайл може напълно да преобрази атмосферата във вашата лятна градина!

Кой от тези страхотни варианти планирате да реализирате през уикенда? Споделете с нас своите идеи за креативно използване на старите автомобилни гуми, а за качественото озеленяване на двора и градината се доверете на опитни професионалисти! Пуснете заявка в MaistorPlus и сравнете оферти, профили и оценки от клиенти напълно безплатно и без допълнително обвързване!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта