Сътворете сами приказни цветни фенери за дома и градината

Публикувано на 19/04/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/04/2017 | Видяно 8 440 пъти

Настъпилата пролет несъмнено провокира творческата ни страна и ни вдъхновява да преобразим двора в истинска приказна градина! Отдадени на идеята, че създаването на украшения за дома може да е лесно и забавно, днес ще ви покажем няколко начина да си направите оригинални фенери, с които да впечатлите своите гости. Как ще съчетаете тези декорации с градинското си обзавеждане? Споделете с нас готовите резултати, а за качествена поддръжка на пространството около дома, потърсете помощ от опитните специалисти, регистрирани в нашия сайт!


Оригинално решение за осветление на балкона

Невероятно, но факт! С помощта само на няколко листа хартия можете да сътворите страхотна лампа, която да поставите в кухнята, детската или пък на балкона. За целта оформете от отделните листове дълги лентички, като леко ги скосите в края. Следва прикрепянето им към скучния едноцветен фенер с помощта на лепило, като специалистите препоръчват да проявите търпение и прецизност при изпълнението на този етап от проекта. Това ще ви гарантира успешното фиксиране на всички отделни листчета, от които пък зависи и оригиналният дизайн на вашата нова изумителна лампа.


Една наистина лесна и достъпна идея за интересен фенер

Цветните листчета и салфетки идват на помощ в изпълнението и на този креативен проект, който ще създаде невероятно настроение във вашето пролетно градинско парти! Сътворяването на подобен ефектен фенер е изключително лесно - просто оформете различни геометрични фигури от цветните листове (или салфетки) и ги прикрепете внимателно към фенера, използвайки лепило. Изчакайте няколко часа до пълно изсъхване на лепилото и готово!


С четка и боя вдъхнете настроение на скучния бял фенер

В реализирането на тази лесна творческа идея могат да вземат участие дори най-малките членове на семейството! За изработката на подобни цветни декорации ви трябват само обикновени хартиени фенери, акварелни бои и известна доза въображение. Изберете изчистен пастелен нюанс, който да пасва перфектно на обзавеждането в градината или пък експериментирайте със смели комбинации от цветове, така че тази нова придобивка да се превърне в източник на добро настроение за целия дом.

Виж още: 6 идеи за миниатюрни феерични градини, които всеки ще обикне


Страхотна идея за фенер, оформен като цвете

Този тип фенери са с една идея по-сложни за създаване, като за тях освен цветни салфетки или листове хартия, този път ще ви трябва и усещане за симетрия. За основа отново заложете на обикновен хартиен фенер и с помощта на ножица оформете от салфетките закачливи цветни кръгове. Прикрепете кръглите парченца за фенера, използвайки лепило или тиксо, и накрая окачете готовото произведение над масата в своята лятна градина!

Виж още: Без какво не може перфектното градинско парти?


Още един вариант за фенери, приели облика на пролетни цветя

Създаването на този фантастичен фенер, наподобяващ цвете, е възможно с използването на хартиени формички за мъфини, филтри за кафе или дори салфетки! Имайте предвид обаче, че ако заложите на бели филтри за кафе, ще се наложи да ги боядисвате по отделно, което допълнително усложнява задачата. Този проект става най-лесно за реализиране като използвате цветни формички за мъфини, които просто трябва да прегънете внимателно и да ги залепите плътно една до друга върху фенера.


Старите вестници вече създават креативни мотиви

Ако сте събрали купчина стари вестници на вилата, предлагаме ви нов начин да ги оползотворите при това в полза на красивия екстериор! Отделете си няколко часа в някой дъждовен следобед и оформете от вестниците красиви цветя, пеперуди или пък геометрични фигури. За да направите излъчването им по-приветливо, добавете и пласт цветна хартия или перли, а накрая прикрепете готовите фигурки върху бял фенер с помощта на лепило. Обмислете предварително дизайна на този тип декорация, така че да постигнете максимално елегантен резултат!

Виж още: 3 начина как да сгреете събиранията на открито


Направете градината по-хармонична с тези екзотични фенери

Ако искате да превърнете градината си в хармонично зелено пространство, използвайте за нейната декорация тези страхотни "тропически" фенери. Създаването им изисква само парче зелен плат, ножица, лепило и въображение, така че да оформите малки листенца, които ще придадат изцяло нов характер на скучния бял фенер. Какво още бихте добавили вие към тази идея, за да стане тя още по-интригуваща?


Фенер, превърнат в закачлива медуза - защо не?

А ето и идея, с която да вдъхнете нов живот на скъсания хартиен фенер. За превръщането му в симпатична лампа под формата на медуза първо внимателно изрежете повредената част. След това използвайте няколко красиви панделки, цветни листчета, а защо не и перли или копчета и създайте невероятен декоративен елемент, който ще придаде изцяло ново излъчване на балкона или пък детската стая. Преди да поставите тези великолепни фенери в градината обаче, погрижете се за нейното състояние, като поверите озеленяването й на опитни специалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и изберете точната оферта за своя дом и бюджет!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта