6 идеи за миниатюрни феерични градини, които всеки ще обикне

Публикувано на 08/04/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 9 298 пъти

Когато в един дом има градина, тя обикновено се превръща в любимо местенце за цялото семейство. Там се храним, забавляваме и почиваме след дълги работни дни. А възможността да декорираме, използвайки собствената си фантазия и да засадим любимите си растения, за които да се грижим ежедневно с любов, прави градината още по-специална и прекрасна.

Днес искаме да ви представим една уникална идея за декорация, която може да бъде приложена и в най-малките градински помещения. Тя ще внесе приказно настроение, цвят и свежест, а и със сигурност ще се хареса на всички членове на семейството - било то малки или големи.

Малките феерични градини са невероятно красиви и лесни за поддръжка - необходимо е единствено да изберете дребни растения, които да имат еднакви изисквания за отглеждане. Останалото е въпрос на въображение!

Насладете се на симпатичните ни предложения и ако желаете да промените и своята градина, доверете се на специалистите по ландшафтен дизайн. Те ще ви дадат още многообразни идеи и ще ви помогнат да сътворите чудеса у дома!


Малки градинки в приказен горски свят

Когато измеренията на въображението ви са неизчерпаеми, определено би било фантастично да се възползвате от това и да претворите идеите си в един приказен свят. Миниатюрната горска градина ще промени цялостния облик на интериора по един невероятно вълшебен начин и ще внесе атмосфера, която не би могла лесно да се опише - трябва да се изпита!


Селска къща с градина

Ако сте от хората, които милеят по родния дом, или пък мисълта за уютна отдалечена къщичка ви прави щастливи - тази идея е точно за вас. Съществуват разнообразни варианти за декоративни къщички - керамични, гипсови, дървени, порцеланови... Продават се на много места, което прави изпълнението на проекта лесно като детска игра.

Виж още: Пет големи идеи за малкa градинa


Миниатюрна градина във височина

Може би този вариант изглежда малко по-сложен, но това не е съвсем така. Трябва ви само една стара счупена саксия и материали за декориране. Със счупените парчета лесно можете да постигнете ефекта на заслояване на почвата. А веднъж посадите ли растенията, тя ще се уплътни и няма да е необходимо да се тревожите, че може да се разпадне или да наруши по някакъв начин структурата си. Крайният резултат обаче е поразителен - няма второ мнение по въпроса.


Лесна идея за изкуствено езерце в градина

И тук възможностите са много - да използвате малък съд, пълен с вода, или да подредите красива "пътечка" от сини камъчета. Има и много други материали, които бихте могли да използвате, така че просто проявете творчество!


Малка градинка с креативна къщурка

Разходете се по магазините за сувенири - там ще намерите голямо разнообразие от къщички с всякакви форми и размери. Изберете си най-интересната и се погрижете да й изградите един симпатичен двор с каквито материали предпочитате. Върнете се в детството си - най-сигурният източник на креативност. А най-лесно е да помолите децата си да ви вдъхновят със своите идеи!


Светлинно вълшебство в градина, побрана в кофа

Ефектът от поставянето на светлини в миниатюрната градинка е наистина пленителен! Използвайте лампичките от коледната елха или други малки осветителни тела - изборът е във вашите ръце. Бихте могли да поставите и соларни лампи, които са наистина модерно решение за постигане на енергийна ефективност, а и се предлагат във всякакви форми и размери.

При всички положения няма вариант да сбъркате - каквото и да сложите във вашата феерична градинка, то само ще я направи още по-уникална и фантастична. Позволете на специалистите да ви помогнат с още купища идеи и професионална помощ, за да се сдобиете с вашата градина - мечта! Ако се колебаете на кой екип да се спрете, заявете проект при нас и ще получите бърз и безплатен достъп до най-добрите оферти, с възможност да разгледате профилите и потребителските оценки на фирмите-изпълнители. Вземете едно добре информирано решение и се насладете на невероятните резултати след това!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта