Как сами да направим красиви и цветни плочки за градината

Публикувано на 16/02/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 17/02/2017 | Видяно 7 161 пъти

Ако се занимавате с градинарство, значи знаете, че градината може да е красива през почти цялата година и може да ѝ се наслаждавате, като прекарвате всеки свободен миг в нея. Когато времето е дъждовно обаче, небрежните разходки сред растенията могат да се превърнат в проблем или поне в неудобство. Най-лесният начин да "излъжете" калното време е да поставите плочки из градината. Така ще имате лесен достъп до всяко растение, без да се налага да се цапате.

Ако сте запален ентусиаст, но все още нямате собствена градина, може да възложите създаването ѝ на някой от специалистите в озеленяването, които са регистрирани в MaistorPlus.


Нека плочките в градината бъдат цветни

Ако идеята за пътечка в градината ви допада, предлагаме ви да не залагате на обикновените плочки. Изберете цветни такива, те ще внесат допълнителен колорит и атмосфера в най-обичаното място в дома ви. Ако сте аранжирали градината си цветово, бихте могли да съчетаете плочките с нюансите на цъфтящите растения. Можете да си поиграете с формата на самите плочки, тяхната големина и оформление, така че освен да бъде практична и функционална пътека, да внесете още един красив детайл в дворното пространство.

Вижте още: Уютни беседки за приказна градина


Направете дворните плочки сами

Може би ще се изненадате, но направата на подобен тип плочки никак не е сложна. Дори ви съветваме да си ги направите сами. Така ще ви излязат по-евтино, ще бъдат в десена, който вие предпочитате, и ще са по-специални, тъй като сте инвестирали време, труд и внимание в тях.

Какво ви е необходимо:

  • хоросанова смес;
  • подходящ съд, в който да я изсипете, за да придадете желаната форма на бъдещата плочка;
  • различни елементи за украса - според вашия вкус.


Използвайте всичко цветно

Няма никакви изисквания за това какви елементи за украса да използвате. Нещо повече - колкото по-шарено, толкова по-добре. Ако имате стари, пукнати чаши или любима чиния, която се е захабила в миялната, но сърце не ви дава да изхвърлите, това е чудесен начин да не се разделите с тези вещи. Начупете ги внимателно с чук на не прекалено малки парченца и ги подредете в хоросана, който вече сте изсипали във формичката. Това е чудесен момент да извикате децата на помощ.

Вижте още: Направи си сам платформа за палети за градината в 3 лесни стъпки


Запечатайте прекрасен спомен

Най-хубавото в случая е, че освен прекрасно преживяване, тези плочки ще запечатат и чудесен спомен. Ако ги правите в компанията на най-малките, може да ги украсите с надпис или да оставите отпечатък от ръцете си. Всичко зависи от собственото ви въображение.

В случай че сте харесали идеята ни за цветните плочки и вече запретвате ръкави, но усещате, че градината ви има нужда от подобрения, не се колебайте да потърсите съдействие от професионалните озеленители, регистрирани на сайта ни. Те ще ви дадат ценни съвети за подредбата и подбора на растенията и ще сътворят за вас малък оазис. На сайта ни ще откриете кратко представяне и оценка от потребители, които вече са използвали услугите им. Ако пък имате ясна идея какви подобрения трябва да се направят в градината, заявете проекта си безплатно и изберете изпълнител според условията, които ви предлага за реализацията му.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта