Наръчник: Как да направим идеалния снежен човек

Публикувано на 05/01/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 109 пъти

Зимна сутрин е, отваряме очи, поглеждаме през прозореца и виждаме, че пътищата, дърветата и колите са затрупани със сняг, а във въздуха танцуват големи пухкави снежинки, виновници за бялата пелена. В този момент няма как да не си помислим "Време е за снежен човек!", особено ако сме деца. Но и да не сме, майсторенето на снежен човек е ключово умение, което е добре да се усвои рано, а също и да се предава усмихнато и търпеливо на по-малките поколения.

Може да изглежда елементарно занимание, но практиката показва, че идеалните снежни човеци са рядкост. Останалите също са симпатични, но, ако искате да постигнете забележителни резултати, консултирайте се с настоящия синтезиран наръчник, който сглобихме на базата на споделения опит на професионални физици с любов, освен към науката, и към детските снежни приключения.


Температура и околна среда

На първо място не се втурвайте веднага навън, щом видите достатъчно сняг и хвърчащи снежинки. Изчакайте снеговалежът да спре, както и вятърът (ако има такъв) да утихне. Дори и да не са силни, те биха затруднили вашето начинание.

Перфектните условия за създаване на снежен човек са тихо и ясно време при температури на снега от -1 или -2 градуса по Целзий.

Вижте още: Преоткрийте зимното великолепие във вашата градина


Състоянието на снега е от първостепенно значение

Не можете да сътворите сполучлив Снежко от твърде влажен или прекомерно сух и ронлив сняг. Наличието на влага се определя от това доколко е студено навън. При затопляне снегът, дори и да не е започнал видимо да се топи, става тежък, нестабилен и неприятен. При сковаващи минусови температури текстурата му е по-скоро песъчлива и слепянето и оформянето става трудно.

Ако навън е много студено, но вие все пак имате желание да творите, изберете площадка за вашия труд, която да е огряна от слънчевите лъчи. Те ще ви бъдат неоценим помощник.


Снежният ви приятел трябва да е здрав и непоклатим

Не знаем какви са причините, но за идеален снежен човек се смята този, който е съставен от три топки сняг. Не две, не четири, а именно три. Внимание: съотношението между радиусите на тези топки трябва да е 3:2:1, като най-голяма, разбира се, е най-долната.

Ако спазите това съотношение и в същото време леко загладите топките в основите им, така че да стъпват по-стабилно върху земята и една върху друга, ще постигнете здрава и стабилна конструкция.

В същото време се старайте останалите части на топките да са добре закръглени и равномерни. Колкото по-идеално кръгли са, толкова по-трудно ще бъде разрушаването и разтопяването им. А дори и да има процес на топене, той ще е възможно най-равномерен и незабележим.

Установено е още, че най-добрата снежна основа за тялото е с диаметър 90 сантиметра.


Къде да издигнем Снежко?

Основата под снежния ви човек също е от значение. Най-добре е тя да бъде 5 сантиметра средно влажен сняг. Освен това търсете открити пространства без намиращи се в близост дървета или храсти. Падащи клонки, шишарки или прехвърчащи птички могат да навредят на творението ви.

Вижте още: Превърнете тавана на детската в измерение на сбъднатите мечти


Украса, декор и аксесоари

По този параграф не се водете от точни напътствия. Дайте воля на въображението си и нагиздете своя прекрасен снежен човек, както решите и според моментното си настроение. Не унивайте, ако се случи човечето да бъде случайно разрушено. Можете да повторите процедурата - забавлението отново ще ви бъде гарантирано!

При нужда от професионална помощ за по-сложни творения в двора или жилището ви, можете да разчитате на нашия сайт. MaistorPlus ви дава безплатна възможност да опишете онлайн своите намерения за строителни или ремонтни дейности и да получите необвързващи онлайн оферти от регистрираните при нас експерти. Сравнете условията им и информацията в техните профили и изберете най-подходящия за вас изпълнител.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
177 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта