Вижте 7 необичайни архитектурни творения по света!

Публикувано на 31/10/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 04/11/2016 | Видяно 2 345 пъти

В днешни времена всеки търси нещо различно, ексцентрично, нечувано и невиждано досега. В света, в който живеем, основните ни необходимости са съвсем променени, а много често - тотално изкривени. Налага се да се адаптираме към неузнаваеми условия и да се опитваме да водим нормален живот. Някои от нас си купуват безумно скъпи и луксозни домове, а на други се налага да делят 1 квадратен метър с още двама души... И затова, с всеки изминал ден, архитектите изобретяват все по-странни и удивителни проекти, опитвайки се да откликнат на всички необходимости на човека.

Ще ви представим някои от най-причудливите и креативни архитектурни творения, които едновременно ще ви шашнат, но и ще ви накарат да мечтаете за тях. Те са твърде малки, или пък твърде големи, имат странни форми и притежават функции, за които дори не сте си помисляли.

Впуснете се в едно кратко виртуално пътешествие по света, за да видите тези невероятни конструкции и да получите доза нетипично вдъхновение за дома си. И ако жилището ви има нужда от преобразяване, потърсете специалисти, които да ви помогнат с реализирането на идеите ви по най-добрия възможен начин.


Най-тясната къща на света

Втъкната в тясна уличка между две високи жилищни сгради в Полша, тази къщичка впечатлява с миниатюрната си широчина - от около 90, до 150 см.! Въпреки това архитектът Якуб Шченсни успява да изгради всичко необходимо - кухня, спалня, баня, всекидневна, дори място за работа!


Огромна пързалка в дома?

Една най-обикновена, но безумно скъпа прищявка - това би си помислил почти всеки човек. Но ако разполагате с достатъчно пари, дали няма да е фантастично да направите нещо подобно за децата си? Или дори за вас самите? Тази необичайна идея е собственост на японски дизайнери от студио "LEVEL Architects" и представлява креативна пързалка, която обикаля абсолютно цялата къща. Смело, творческо, забавно... и да си признаем - доста странно.

Виж още: 12 впечатляващи домове, направени от корабни контейнери


Да заживеем... на дърво!

Приключение за един ден или преживяване за цял живот? Сигурно всеки от нас си е мечтал в даден момент да живее на дърво. Но представяте ли си да се настаните в подобна къща завинаги? Очевидно, дори и собствениците на тези домове, не са съвсем сигурни. Къщичките са били обитавани от група протестанти в Северна Англия, които са се опитвали да опазят земите от застрояване и приватизиране, а резултатът е бил изключително успешен. Живяли по този начин повече от 4 години!


Къща от египетската митология

Някои хора правят всичко по силите си, за да се сближат с природата, а други - с историята. Тази необичайна къща е конструирана в щата Орегон, с цел да съживи античната египетска атмосфера, от времената на фараоните и мумиите. Едновременно с това обаче, тя е много красива и иновативна, със стилен дизайн и приятна градина.


Плаващият дом

Ще повярвате ли, ако ви кажем, че тази малка къщурка е построена през далечната 1968г. и е оцеляла след множество бури, дори и до днес? Намира се в Сърбия, буквално разположена в река Дрина, построена от група младежи, които просто виждат скалата и решават, че това е идеалното място да си устроят дом!

Виж още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители


"Скейт хаус"

"Всеки луд с номера си", както се казва! Тази безумно нестандартна къща е дело на архитекта Франсоис Перрин и е разположена на един обширен плаж в Малибу, с перфектна гледка към океана. Но... къщи с гледки към океани и морета, колкото си искаме - очевидно друг фактор прави именно този дом толкова впечатляващ!


Подземен лукс

Екологична, енергийно ефективна и с невероятен дизайн, изградена с изтънчена и иновативна мисъл, толкова стилна, семпла и красива...! Едно голямо "УАУ" бихме казали за тази удивителна къща! Конструирана е във Великобритания под формата на цвете, като всяко едно "венчелистче" представлява стая, а по средата е разположена голяма и просторна всекидневна. Поздравления за дизайнерите от "Make Architects"!


Успяхме ли да ви впечатлим и вдъхновим да подходите по-смело с архитектурния дизайн на жилището си? Независимо от идеите, които са възникнали във фантазията ви, правилните специалисти могат да се погрижат за тяхната успешна реализация. Заявете проект безплатно в MaistorPlus и в рамките на 24ч. ще получите най-добрите оферти от водещи компании в областта. Разгледайте техните профили и клиентски оценки и сами преценете кой екип е най-добър за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта