12 впечатляващи домове, направени от корабни контейнери

Публикувано на 25/05/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 19 178 пъти

Представяме ви малък комплекс от контейнери, разположен на западното крайбрежие на Шотландия. Заема 50 акра и е предназначен за утвърдили се артисти. Първите три кътчета за отдих са факт от 2002 г, а през 2006 г. към тях се присъединяват още шест.


Лятна къща от контейнери в Испания

Вземате двама испански архитекти, един 40-футов контейнер и получавате лятна къща, заобиколена от зеленина. Облицована е с дърво, което ѝ придава собствен чар и топлота. Подвижната тента дава възможност за пълна наслада от гледката навън.


Резиденция в Хюстън, направена от контейнери

Надникваме само в малка част от резиденция в Хюстън, изработена от три корабни контейнера. Идеята на архитекта ѝ, Кристофър Робъртсън, е била да пресъздаде атмосферата на един традиционен, уютен дом. В действителност, по интериора трудно можете да се досетите, че това е контейнер, освен ако се загледате по вълнообразната, леко издайническа, стена насреща.


Къща от контейнери в Сан Антонио, Тексас

Възможно ли е една сграда да бъде използвана повторно, интерпретирана по нов начин? Според фирма Poteet Architects отговорът е "да". Именно нейни представители конструират къща за гости, с участието на корабен контейнер. В интериорната част са използвани бамбук, за стените и пода, и рециклирани бутилки от газирана вода за настилката, която също виждате на снимката.


12 впечатляващи домове, направени от корабни контейнери

Корабните контейнери са сред най-изявените пътешественици. Кръстосват океани и морета, акустират на бреговете по света и само чакат някой да ги натовари или разтовари към следващата дестинация. Какво се случва с тях, когато направят точки и възраст за пенсия ли? Ако съдим по предстоящото, което ще видим в тази статия, някои са се превърнали в 12 впечатляващи домове, направени от корабни контейнери. В случай че и вие имате смели планове за своето жилище, можете да се обърнете към специалист във вашия район.

Два контейнера са използвани за направата на този еко дом, показан на снимката. Разположен е така, че да се използват максимално ефективно слънчевите лъчи. Охлаждането е пасивно, за отопление е предвидена печка от палети. За да се произведе електричество, се изполва фотоволтаична система. В двата странични контейнера, които виждате, се намират спалните, а в централната част са антрето, дневната, трапезарията и таванското помещение.


Надстройка от контейнери в Ню Йорк

Авторите на пътуващия дом от контейнери, за който вече стана дума, имат заслугата и за тази надстройка. Проектът им включва преобразуване на стая, към която е добавена спалня с мини двор. Контейнерът, който се вижда на снимката, е частично деконструиран, за да се получи отворено пространство.


Арт студио от контейнери в Лонг Айлънд, Ню Йорк

Два корабни контейнера участват в изработката на това арт студио, което е допълнение към основната къща на поръчалия го клиент. Оказва се, че мечтата за къщичка в гората е напълно достъпна и осъществима.


Контейнери, превърнати в пътуващ дом

Lot-EK проектира този интересен дом на колела от контейнери. По време на път отделните модули се свиват, цялостната структура става по-компактна и подходяща за превземане на дълги разстояния. Когато е в покой, конструкцията се разтяга, отваря се повече пространство, достатъчно за живеене или работа. Мултифункционално и удобно!

Вижте още: Малък дом с големи възможности на колела 


Оранжев дом от контейнери в Коста Рика

Този очарователен дом в оранжево е направен от дизайнерите от Benjamin Garcia Saxe Architecture в услуга на клиентите. Търсеният ефект е последните да могат да оценят красивата местност наоколо. За направата на покрива е използван метален скраб.

Вижте още: 7 любопитни факта за покривите


Къща от контейнери в Калифон, Ню Джърси

Този видимо уютен дом в Калифон, Ню Джърси, е три корабни контейнера широк и два - висок. Достатъчно светъл е, заради разположените от двете страни прозорци. За основа са използвани бетонен под, стоманени греди и колони. А свежата зеленина наоколо само може да ни накара да мечтаем за чистия въздух, който дишат обитателите му.

Вижте още: Къщи от дърво, вдъхновени от детските мечти


Изумрудена къща от контейери в Бретан, Франция

Пренасяме се в Европа, Франция, за да разгледаме тази къща от контейнери, където главна роля е отредена на зеления, изумруден цвят. В тази модерна постройка спалните помещения са разположени във високата част, а дневната и трапезарията са на земно ниво.


Къща от контейнери в Укси, Китай

Ако сте се питали някога какво общо може да има между Дания и Китай, то един от отговорите дава тази симпатична къща. Дело на архитектурна фирма в Копенхаген и разположена в китайския град Укси, тази постройка е създадена с помощта на три контейнера, които впоследствие са облечени в бамбук. Част от този дом са зелен покрив със соларна клетка и система за събиране на дъждовна вода.

Бихте ли се пренесли поне за лятото в някой от тези 12 впечатляващи домове от контейнери или имате още по-добри идеи? Не позволявайте креативността ви да остава на ниво неосъществени планове. Обмислете своя проект и направете безплатна заявка към професионалистите в MaistorPlus. Изберете най-добрата сред изпратените ви оферти, като предварително сравните цени и разгледате оценки от досегашни клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта