Преди и след: Старият таван се превръща в симпатичен работен кабинет

Публикувано на 12/12/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 3 133 пъти
Преди и след: Старият таван се превръща в симпатичен работен кабинет

Домашният проект, с който ще се запознаете, е на млада американска майка и блогърка на име Кларита. Заедно със съпруга си Бен тя живее в 100-годишно имение, което двамата с много търпение са успели да превърнат в дом.

Това, че Кларита нарича жилището си "имение", никак не означава, че става дума за многобройни удобни стаи, които покриват всичките им жилищни нужди, давайки възможност за приемане на десетки гости. Оказва се, че старинната постройка не е така голяма. Също така не е за пренебрегване и фактът, че двойката има три деца.

На практика в един момент от разрастването на семейството на дамата започва да й липсва лично пространство. Но намира своето кътче - на тавана. Ако и вие имате подобен проблем, потърсете професионална консултация как най-добре да реорганизирате дома си.

Бяло, много бяло

Бяло, много бяло

Противно на схващането, че таваните и мазетата са общо взето мрачни и изоставени места, в този случай е избран белият цвят. Всичко е светло и приветливо, стените, меката мебел, масата, рафтовете, аксесоарите. Идеална обстановка за творческа дейност и спокойна работа.

Вижте още: 13,5 кв.м таван в София се превърна в луксозно ателие

Повече светлина и кътче за почивка

Повече светлина и кътче за почивка

Целият ремонт на помещението е продължил около два месеца. По-голямата част от работата свършва Бен със собствените си ръце, като се труди почти всеки ден след края на работното си време в офиса. Но планът е изпълнен. Малкото таванско прозорче е заменено с широк прозорец, сложена е работна маса и дори кокетен диван с красиви възглавнички (тук трябва да отчетем приноса на Кларита), на който обитателят на малкия офис може да се почива.

Офис, но все пак у дома

Офис, но все пак у дома

Желанието на Бен и Кларита е било да запазят домашния уют дори в това помещение, чиято цел е да служи за работен кабинет. Ето защо те избират да съчетаят белия цвят с приятен дървен материал в духа на планинските хижи или старите имения, каквото именно представлява техният дом. Поставена е дъсчена врата, зад която се крие малък склад, както и дървен плот върху избраната от Кларита маса.

В момента гордите майстори вече ползват новото си работно помещение, повече от доволни от получения резултат. Ако и на вас ви предстои ремонт - независимо дали човек живее в имение или не - подайте безплатна заявка в MaistorPlus. Ще получите оферти от специализирани фирми и ще можете да разгледате оставените за тях оценки от предишни клиенти.