Красиви идеи за покриви с невероятен дизайн

Публикувано на 14/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 7 725 пъти

В повечето случаи последното, за което мислим, при построяването на нов дом, е дизайнът на покрива. Истината е, че той може да бъде "черешката на тортата" за всяка една къща. Хубавият покрив придава цялостен завършек на жилището и го предпазва от неблагоприятни влияния. Важно е да съчетаем красота и качество, за да се чувстваме комфортно и сигурно вкъщи.

Разгледайте интригуващите, вдъхновяващи и красиви идеи за покриви, с които ще ви запознаем. Ако решите да строите нов, или пък старият има нужда от ремонт, професионалистите са на ваше разположение.


Къща от приказките

Изумителната къщичка в градчето Спрингвил впечатлява с креативния си и необичаен покрив. Собственикът е талантлив строител, който преследва мечтата си да живее в къща, съживена от приказките. Всеки детайл е изграден с много въображение, прецизност и любов и със сигурност бихме могли да кажем, че мечтата е постигната.

Виж още: Нуждае ли се покривът ви от ремонт?


Модерена творческа идея - скок от покрива

Покривът на тази красива къща е творение на съвременни архитекти, чиято задача е била да изградят нещо наистина уникално и съвършено. Основната идея е покривът да бъде стръмен, достигайки до самия двор, за да се използва за скоци в езерото. Това, което е от ключово значение, е функцията на покрива - да разпределя слънчевата светлина по начин, по който през лятото да се постига максимално най-много комфорт и хлад в дома, а зимата да се съхранява топлината.


Зеленият покрив - инвестицията, която си заслужава

Освен уникалната визия, зелените покриви подобряват качествата на въздуха, регулират температурата в дома, изолират шума и неблагоприятните външни условия. Реализирането на подобна идея съвсем не е невъзможно - необходими са единствено качествени материали, проектно разрешение и редовна поддръжка.


Изящна къща с извивки

Извитите покривни форми са модерни и красиви, творение на креативните архитектни умове. Могат да бъдат изградени от всякакъв материал, така че красотата да бъде съчетана с комфорт и сигурност.


Сламен покрив в селски стил

Сещате ли се за приказката "Трите прасенца"? Оттогава сигурно сте с погрешна представа за сламените покриви... Нека променим това!

Сламеното покритие не пропуска вода, освен това, представлява перфектната изолация за дома. Ремонта на подобен покрив не изисква големи усилия, тъй като не е необходимо да се премахва изцяло сламата, а тъкмо обратното - слоевете се наслагват един върху друг. А за вида, който придават на къщата... ех, навява спомени на топла и уютна селска къщичка!

Виж още: 7 любопитни факта за покривите


Къща за ценители на съвременния дизайн

Различните модули върху покрива се редуват, оформяйки изключителният зигзагообразен вид, напомнящ диамант - истинско естетическо вдъхновение. Покривът на тази луксозна къща е изпълнен с блясък отвън, благодаение на ламинираната цинкова облицовка, но и отвътре изглежда не по-малко впечатляващо!

Ако сте на път да започнете строителство или ремонт на покрив, винаги е добра идея да потърсите професионална помощ. Заявете безплатно проект при нас, за да разгледате най-добрите оферти, отправени специално към вас, плюс възможност да се запознате с профилите и оценките на различните компании и да вземете най-доброто решение за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта