5 доказателства, че и най-малкото студио може да бъде много шик

Публикувано на 12/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 10/04/2019 | Видяно 2 649 пъти

Ако сте попаднали на тази статия, вероятно търсите идеи за своето студио, които да вдъхнат в него живот и да оптимизират пространството. Възможно е да се колебаете между няколко различни интериорни стила и имате много идеи, които не знаете как да организирате. А може би нямате никакви хрумвания и сте в търсене на вдъхновение? Днес ще получите такова с помощта на подбраните тук 5 различни варианта на студиа, изпълнени с разнообразни дизайни. Вижте предложенията ни и се допитайте до специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в нашия сайт, за още полезни съвети и насоки как да постигнете избрания от вас стил в своя дом. 


Минимализъм в студио? Възможно е!

Ако горите от желание да постигнете максимално изчистен дизайн, но смятате че би било трудно изграждането на минималистичен интериор в малко студио, то определено сме тук, за да ви покажем, че това не е така. С правилната комбинация от цветове и влагането само на най-необходимите мебели ще ви остане място дори за малко декорация, каквато можете да видите да присъства в настоящия апартамент.

Цветовете преминават от светло в тъмно, обособявайки различните зони в помещението. Техниката е в черен цвят и почти се слива в интериора. Внесени са свежи акценти със столчета в синьо и черга в разнообразни земни тонове. Присъстват интересни висящи осветителни тела, които да внесат не само закачлива нотка в интериора, но и да направят храненето на трапезната маса по-комфортно.

Виж още: Как да преобразим дневната за един уикенд?


Съвременен облик на едно малко жилище

Най-лесно постижимият вариант за всяко студио е изграждането на интериор в съвременен стил. Той се характеризира с оптимизиране на пространството и постигане на елегантна и удобна за ежедневието визия. Можете да почерпите идеи от този великолепен апартамент, в който комфортът и шикозният дизайн са съчетани в една хармонична интериорна композиция. Основи в бяло, кухненска конструкция в сиви цветове с много шкафове за съхранение, мека постелка в дневната, удобен диван, голямо пищно легло, дискретно отделено от дневната зона с помощта на дебела стена. В нея пък е изградена ниша за телевизора, облечена в дървена рамка. Внесени са жълти и черни контрасти за повече разнообразие и необходима доза настроение.


Рустик стилът ще донесе топлина в малкия ви дом

Ако искате да се сдобиете с много уютно и кокетно студио, то рустик стилът е идеален за вас. За да постигнете това, следвайте композицията на апартамента от снимката:

  • Паркет в естествени тонове;
  • Бели стени и тавани, комбинирани със златисти елементи (като курнизи например);
  • Голямо удобно дървено легло, покрито с пухкави завивки и възглавнички в земни тонове и шарки по ваш избор;
  • Ретро снимки и картини в рамки със старинен вид;
  • Естествени материи - дърво, ратан, камък, лен, памук, живи растения.
  • Малко декорация, но подбрана с вкус - винтидж детайли, любими спомени, под формата на снимки и др.

Виж още: Помечтайте за топли вечери в съвършената рустик спалня


Скандинавско студио - комфорт, практичност и уют

Интериор със скандинавски черти лесно ще донесе в студиото ви комфорт, уют, практичност и стилен вид. Запазете основите в бяло или светло сиво, декорирайте с естествени материи, нека обзавеждането е комбинация от дърво, стъкло и метал. Заимствайте идеи от посочените две жилища - всяко декорирано с много вкус, с преобладаващи елементи в сивата гама. Можете да забележите, че "захвърлените" одеяла върху дивани, кресла и легла са характерен за скандинавския дизайн детайл, който разгръща уюта по открояващ се начин с минимални усилия. Удобните черги и семпъл декор също стоплят помещението и внасят интересни акценти и характер на помещенията. 

Потърсете интериорен специалист, за да изпълните още по-лесно идеите си. Пуснете заявка за изпълнение на проект и много скоро ще получите списък с професионалисти, наред с по-подробна информация за техните индивидуални оферти, профили и рейтинг. Разгледайте ги и изберете сами на кого ще доверите работата по своето студио, за да сте сигурни, че сте една стъпка по-близо до мечтания дизайн!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
ТИВИЕС-интериорни решения ООД
Мебели и обзавеждане, София
52 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта