Добре дошли в "къщата на изкуството"!

Публикувано на 28/10/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 29/10/2016 | Видяно 2 727 пъти

Още с влизането в къщата става ясно, че е собственост на човек на изкуството. Антрето тук всъщност представлява само "преход" към голямата пъстроцветна дневна и неминуемо хваща окото с изкусната комбинация от мебели, декорация и цветове.

Виж още: Топ тенденции в обзавеждането, назаем от Викторианската епоха


Добре дошли в "къщата на изкуството"!

На път сме да ви поканим в "покоите" на един прочут американски моден дизайнер - Кристиан Сириано. Той е почетен член на Съвета на американските модни дизайнери и през годините получава купища награди за работата си. Къщата, която ще видите днес, не e основното жилище на дизайнера. Тя е неговото местенце за почивка и откъсване от "шумотевицата", но представлява и собствено му платно, върху което той претворява голяма част от креативните си идеи. Сигурни сме, че след виртуалната разходка из впечатляващата къща ще се вдъхновите с множество хрумвания за интериора във вашето жилище - не се колебайте да ги осъществите с помощта на специалистите близо до вас!


Дневната - декорация като от приказките!

Ще се изненадате ли ако ви кажем, че тази удивителна дневна е само едно от многото помещения, предназначени за ежедневно ползване от цялото семейство? Да, в този дом има отделна голяма стая, която дизайнерът определя като "фамилна", както и още 2, служещи за четене и почивка. Във всяка една от тях има главна тема - в случая това е близостта с природата, затова е заложено на зеленото като основен цвят, в комбинация с приказни цветни елементи.


Жълто коридорче ни отвежда към първата стая за четене и почивка

Продължавайки разходката си из дома на дизайнера, попадаме в едно слънчево жълто коридорче, обзаведено с малка синя скамейка от бамбук. След което наред е стаята за четене и почивка, в която отново основен цвят е зеленото, а по стените са окачени множество ръчно рисувани картини и снимки във всякакъв стил. Вместо етажерки, отрупани с книги, Кристиан се спира на кръгла кафе-масичка, върху която подрежда ежедневните си четива.


Фамилната пъстра стая

Това помещение бихме определили като втора дневна, но дизайнерът я нарича "фамилна стая". Тя е по-голяма от основния хол и дизайнът й трудно би могъл да се опише по начин, който да избегне употребата на оксиморони. В нея буквално цари "хаотичен баланс" - пълно е с всякакви разноцветни елементи, предмети с различни форми, идеи, заимствани от много разнообразни стилове, но въпреки богатата декорация, не можем да отречем, че всеки компонент тук си пасва с останалите.


Вдъхновение от Африка

На втория етаж от къщата се разполагат спалнята и последната стаичка за почивка. Основната тема тук е Африка, затова са избрани отново слънчеви цветове и флорални мотиви. Екзотично изрисуваната стена е дело на близка приятелка на дизайнера и очевидно тя е най-яркият детайл в стаята.

Виж още: Миниатюрна къщичка, пълна с изненади 


Спалнята - мястото с абсолютно контрастиращо настроение

Спалнята показва, че въображението на Кристиан не се ограничава само в рамките на артистичните колоритни мотиви. За тази стая той се спира на смесица от селски и индустриален дизайн с изцяло минималистични и успокояващи тонове. Може би това е наистина подходящ избор за стаята, която служи за сън. Вие как мислите? Вече имате свои собствени идеи, които искате да осъществите в дома си? Обърнете се към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Направата на заявка за изпълнение на проект е напълно безплатна и ще ви осигури възможността да сравните оферти от водещи компании в областта, за да можете да вземете сигурно и информирано решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта