Модерен бял апартамент с елегантно излъчване в Москва

Публикувано на 29/03/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 3 464 пъти

Представите за модерен дом днес не се подчиняват на строги правила, а прилягат към индивидуалните предпочитания на собствениците. Те от своя страна доказват, че с добра идея и помощ от квалифициран специалист в интериора всичко е възможно! Точният пример за подобно смело и оригинално решение откриваме в този функционален, изцяло бял апартамент. Придружете ни в обиколката на това страхотно жилище, а за реализирането на вашите представи за мечтания дом, доверете се на опитни специалисти!


Жилището е изцяло окъпано в светли нюанси

Това прекрасно жилище се намира в Москва и прави впечатление със своя изцяло бял интериор. От пода до тавана - почти всички елементи в него са окъпани в светли нюанси, които уголемяват помещенията и създават усещане за простор и лекота. В рамките на 130 кв. м. площ са разположени кухня, дневна, спалня, баня и детска стая. Може ли обаче подобен апартамент да изглежда уютен, въпреки отчетливото присъствие на бялото?

Виж още: Как да внесем цветовете на 2016 година в интериора


Стените крият изненадваща функционалност

Невероятно, но факт! Въпреки, че интериорът е изцяло подчинен на бялото, този дом е изключително топъл и уютен. За това допринася ефектното осветление, както и внимателният подбор на обзавеждането, което допълва настроението в апартамента. Иновативен подход към пространството за съхранение на вещи е интегрирането му в стените. Така в различни части на дома откриваме малки "кутийки", в които често са прибрани различни пособия или пък са изложени на показ красиви декорации.


Кухнята впечатлява с удобство и страхотен дизайн

Кухнята несъмнено е най-оригиналната част от апартамента, като тя впечатлява с елегантен дизайн и усещане за хармония. Интересна хрумка в интериора е покриването на една от стените с фототапет, който придава дълбочина и характер на цялата стая. В това жилище кухнята и зоната за хранене са обединени, като по този начин се спестява място от създаването на отделна трапезария. Кухненският модул е с минималистично излъчване, а доминиращите нюанси на бялото и синьото създават впечатление за отворено пространство в иначе компактното помещение.


Дневната е най-уютното помещение в апартамента

Интересният подход към организирането на дома е приложен и в обзавеждането на дневната, чиито основен акцент са именно вградените в стените шкафове и рафтове. Тъмният им цвят разчупва изцяло бялата обстановка, като й придава по-артистично излъчване. В това помещение няма нищо излишно, като мебелите се отличават с изчистен дизайн и фини линии. Централно място в дневната заема сивият диван, който представлява плавен преход между светлите и тъмните елементи в интериора.

Виж още: Прелестни интериорни творения от рециклирано дърво


Обърнете внимание на малките детайли

Освен просторна и красива, съвременната спалня трябва да бъде и уютна, така че да предразполага към отмора и релакс. За постигане на тази цел са добавени няколко интересни детайли, които придават топлина на цялото помещение. Такива са удобното кресло, мекият килим на пода и оригиналните осветителни тела, чието ярко присъствие разчупва семплото излъчване на стаята.


Обзавеждането в спалнята е семпло, но много практично

Подобно на останалата част от жилището, спалнята е подчинена на свежото излъчване на бялото. Обзавеждането в тази стая е семпло, но функционално, като тя разполага с отделен гардероб, скрит зад плъзгаща стъклена врата. Липсата на смели декорации и натрапчиви цветни решения правят това жилище наистина универсално и интересно, а това проличава изключително ярко именно в интериора на спалнята.


Детската стая има свежо и гостоприемно излъчване

Детската стая е просторна и лишена от прекалено обемни мебели или искрящи елементи, които биха отнели от усещането за удобство. Подобно на останалата част от жилището, тя разполага само с най-необходимото, като приятно впечатление правят малките цветни детайли под формата на декоративни възглавнички и декорации.

Виж още: Превърнете бебешката стая в уютна детска в няколко лесни стъпки


В нея са интегрирани интригуващи решения за съхранение на вещи

Детската разполага с отделен гардероб, който компенсира липсата на скрин и други шкафове за съхранение на вещи. Още на прага на помещението обаче забелязваме множеството рафтове, които оформят модул за поставяне на играчки и книги. Подобна инсталация има и в самата детска, като тя е част от подиума, който издига с няколко сантиметра нивото на пода. По какъв начин вие бихте декорирали изцяло бялото жилище? Споделете с нас своите идеи, а за ремонта на дома се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus! Вижте техните профили и оферти напълно безплатно, като заявите проект при нас още сега!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта