Атрактивни намаления за ученици и студенти при пътуване с БДЖ

Публикувано на 15/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 2 392 пъти

Началото на новата учебна година минава под знака на атрактивни намаления, предвидени от БДЖ за ученици, студенти и други социални групи. Отстъпките, които важат при определени условия, достигат до 75 %. Учащите имат право да се възползват от по-ниските цени, при условие че към момента на пътуване имат навършени не повече от 26 години.


50 % намаление за ученици, студенти и докторанти редовно обучение

Намалението от 50 % от редовната цена на билета е валидно за ученици, студенти и докторанти до 26-годишна възраст и касае пътуване във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. Необходимо е да бъде закупена карта "Учащ", която е на цена 1 лв. и се издава на място от железопътни гари и бюра в цялата страна при представяне на снимка и уверение от учебното заведение, където е записан учащият се.


Допълнителни преференции за ученици и студенти

Ученици и студенти ще могат да получат и допълнителни преференции, предоставени от БДЖ. Срещу представена от тях карта "Учащ" те ще имат право да закупят с 50 % отстъпка и абонаментна карта, валидна за период от един или три месеца. Така стойността на всяко пътуване се намалява още повече. Абонаментната карта може да се използва за пътуване не само с пътнически, но и с бърз влак, като не е нужно да се доплаща разлика в цената заради различната категория влакове.


75 % отстъпка при пътуване в група

Организирани групи от ученици и студенти могат да се възползват от 75 % намаление от редовната цена на билетите. Условието е групата да бъде от минимум 10 човека. При закупуване на груповите билети трябва да се представи писмо и списък с имената и рождените дати на всички пътуващи, в два екземпляра. Придружаващите групата преподаватели също имат право на 75 % отстъпка от цената на билета.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
13 извършени проекта
Емилян Иванов
Цялостен ремонт, Банкя
13 извършени проекта
Stroi-korekt-velinovi76
Покривни услуги, Самоков
49 извършени проекта