Градският транспорт в Бургас ще бъде безплатен в първия учебен ден

Публикувано на 12/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 1 516 пъти

Призивът към всички родители е в първия учебен ден да изоставят автомобилите и да се доверят на модернизирания вече градски транспорт. По този начин, според кмета на града, ще се избегне претоварването на централната градска част и районите около училищата с коли. Значително ще се редуцира и насищането на въздуха с бензинови пари, причинено от прекомерното струпване на возила на едно място.


Градският транспорт в Бургас ще бъде безплатен в първия учебен ден

Кметът на Бургас, Димитър Николов, съобщи в страницата си във фейсбук, че градският транспорт ще бъде безплатен в първия учебен ден. Това се отнася както за учениците, така и за техните придружители и обхваща часовия диапазон между 8,00 ч. сутринта и 14,00 ч. следобед. Гратис ще могат да пътуват и студентите.

"Това е времето, в което ще се проведат тържествата по случай първия учебен ден, така че всеки може да заведе детето и да го върне у дома без да го таксуват. Този ден трябва да е наистина специален", коментира кметът.


Пътуването с градски транспорт може да бъде приятно

Решението в първия учебен ден да се пътува безплатно, е обвързано и с инициативата да се усетят предимствата от ползването на обществените автобуси. "Опитайте на 15 септември и ще се убедите, че е удобно и приятно. Надявам се повече бургазлии да пътуват по този начин и през всички останали дни на годината, а автомобилите да се ползват за спешни случаи. Нека оставим новинарските емисии без информация за катастрофи" - призовава кметът на Бургас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта