Днес стартира традиционното културно мероприятие "Нощ на музеите и галериите" в Пловдив

Публикувано на 11/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 25/07/2016 | Видяно 2 140 пъти

Културното мероприятие "Нощ на музеите" се провежда за първи път в Берлин - през 1997г. Идеята на тази инициатива е да се разпространи културното богатство и наследство на даден град/държава сред хората, докосвайки ги по един необичаен начин, който се оказва изключително атрактивен, особено за младите. След огромния успех в Берлин, фестивалът "Нощ на музеите" започва да се провежда и в много други европейски градове, като - Мюнхен, Париж, Амстердам, Берн и други.

В България, събитието се провежда за първи път през 2005г., в Пловдив, а в следващите години стартира и в Бургас, София и други градове в страната ни.


Емоционално, красиво, окъпано в светлини

Нощната разходка по музеите се оказва едно невероятно преживяване - емоционало, красиво и окъпано в светлини. Освен великолепието, на което можем да се насладим, обогатявайки познанията си за културата, изкуството и традициите в различните страни, ние се радваме и на възможността да направим всичко това без да заплащаме такси за вход. В повечето градове организаторите на фестивала залагат на идеята да осигурят безплатни посещения по музеите, като по този начин достигат до много повече хора. Осигурен е дори и функциониращ градски транспорт за всички, които желаят да се включат.


"Нощ/Пловдив, 2015г."

Фестивалът в Пловдив ще се проведе днес и утре (11 и 12 септември), като в него се включват български и чуждестранни артисти и организатори, които подготвят над 100 културни събития. Разгледайте програмата в сайта им и се включете, тъй като за тази година, това най-вероятно ще е последното такова събитие, а преживяването определено си заслужава!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
87 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта