Три седмици до ремонта между Севастопол и входа на Морската градина във Варна

Публикувано на 10/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 2 380 пъти

След три седмици ще стартира ремонтът на участъка от Севастопол до входа на Морската градина във Варна. Преди него беше финализирана работата по участъка в друга централна част на града - от Катедралата до Севастопол. За да се премине към следвашия етап от ремонтните дейности, е необходимо да бъдат доставени строителни материали, както и да се подготвят нужните документи.


Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на годината

По думите на зам. кмета по инфраструктурните въпроси, Христо Иванов, очакванията са ремонтните дейности да бъдат приключени в срок, т.е. до края на 2015 г. Като част от тях е предвидено реновиране и на настилката пред намиращия се в козирката до часовника Информационен център, също и обособяване на пешеходни зони на улиците "Сан Стефано" и "Преслав". "По този начин Варна ще има завършен център и ще се оформи пешеходно трасе от входа на Морската градина и ФК, до басейн "Приморски", обяснява още Иванов.


Нови тротоари до изграждащите се велоалеи

Предвидена е подмяна на всички тротоари в града, до които е планирано изграждането на велоалеи като част от проекта за интегриран градски транспорт. "Там, където настилките са в добро състояние, няма да ги подменяме с нови. Това, което имаме осигурено като финансиране и поставено като задача, е ремонтът на тротоарите около бъдещите велоалеи, тъй като те са в незавидно състояние в момента и, когато се изградят алеите за колоездачи, ще изглежда доста неприятно", е коментарът на зам. кмета по инфраструктурата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта