Впечатляващи резултати от почистването на НП Рила (2015г.)

Публикувано на 09/09/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 25/07/2016 | Видяно 1 974 пъти

18 поредни години, екологичното сдружение "За земята" организира доброволни инициативи за почистване на Национален парк Рила. С всяка изминала година се наблюдават все по-впечатляващи резултати. Най-активно е младото поколение, но се включват многобройни активисти от всякакви възрасти. Всички заедно се борят да опазят великолепието на планината и да съхранят непокътната богатата природа - и се справят фантастично!


Началото

Тазгодишната инициатива стартира на 31-ви август и приключи на 6-ти септември, а в нея взеха участие над 70 души от различни краища на България.


Боклук навсякъде

Доброволците буквално водеха борба с купищата отпадъци. Открити са всякакви странни предмети, някои от тях измежду камъни и треви, заровени в почвата, разпиляни по поляните...


Несломимият дух на будните българи

Оказва се, че съществуват много млади хора, които се интересуват от заобикалящата ги среда и се стремят да опазят природата. Именно те ровят "под дърво и камък", докато не извадят всеки боклук. Поговорката "сборна дружина планина повдига" е много по-вярна, отколкото сме предполагали!


5,6 тона боклук в един камион

Доброволците успяха да съберат цели 5,6 тона боклуци само в един камион, а общото количество, което почистиха, е около 8 тона. За сравнение - през 2014г. са изнесени приблизително 5 тона чували с отпадъци.


Пробудете се и вие!

Акцията приключва с един голям призив към посетителите на НП Рила, както и на всички други паркове, гори и природни кътчета: Винаги почиствайте след себе си, грижете се за природата, за да можем да й се наслаждаваме и да черпим здраве и вдъхновение от нея! Нека следващите години резултатите да продължават да се подобряват! Приканваме всички българи да се включат и да дадат своя малък принос за постигането на едно голямо общо благо. Нека догодина счупим всички рекорди, защото заедно го можем!


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта