Декорации с тиква

Публикувано на 11/10/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 11/10/2024 | Видяно 1 248 пъти

Декорацията с тиква е класика за есента, която свързваме не само с Хелоуин, но и със смяната на сезоните. Тиквите в този период на годината са в изобилие, а приложенията им за декорация - многобройни. С тях можете да украсите хола, верандката или градината по уникален начин. Независимо дали се подготвяте за Хелоуин, или просто искате да създадете сезонна декорация, тиквите са идеален начин да вложите малко творчество в ежедневието. Ето три лесни идеи, с които да превърнете тиквите в изключителни декорации.

Ако се нуждаете от интериорен дизайнер за вашия дом, свържете се с някой от нашите специалисти.


Рисувани тикви

Вместо да издълбавате, опитайте да изрисувате вашите тикви! Използвайте акрилни бои в живи цветове, добавете шарки като точки, райета или цветя и развихрете въображението си. Персонализирайте вашите тикви с думи, имена или фрази като „Добре дошли“ или „Честита есен“. Този подход не само добавя индивидуалност, но и запазва тиквите непокътнати по-дълго. За елегантен щрих опитайте да боядисате цялата тиква в бяло или златисто и да добавите акценти с химикалки.


Тиквени фенери

Направете фенер от тиквата, като изрежете вътрешността и горната ѝ част или го оставите като капак. Можете да изрежете очи и уста, през които да се вижда горящата свещ. Можете също така да пробиете дупки във формата на звезди, луна или геометрични фигури, за да оставите светлината да наднича през тях. Използвайте разнообразие от размери и цветове на тиквите, за да създадете динамичен, многопластов вид на вашата веранда или в центъра на масата.


Вази за цветя от тиква

Издълбайте тиква и я използвайте като ваза за свежи или сухи цветя. Изберете цвят, който допълва вашата цветна композиция, или боядисайте тиквата, за да подхожда на декора на вашия дом. За да запазите цветята свежи по-дълго, поставете напълнен с вода буркан или съд в издълбаната тиква, преди да подредите цветята. Комбинирайте със зеленина, шишарки и горски плодове за още по-силно есенно усещане както на закрито, така и на открито.

Ако желаете да поръчате мебели, специало създадени за вас, свържете се с някой от нашите майстори.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Александър Костянев
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Александър Костянев
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Станислав
Отопление и климатизация, Каблешково
18 извършени проекта
Dimitrov
Ремонт на баня, София
6 извършени проекта