Как да обзаведем според зодията: Козирог

Публикувано на 13/01/2022 от Mariya Dimitrova | Последна редакция на 13/01/2022 | Видяно 1 578 пъти

 

Козирозите притежават отличен вкус за декориране на жилища, а гостите им често се удивляват от умението им да съчетават различни елементи и да доставят красота и комфорт. Управлявани от Сатурн – планетата на Кронос, богът на времето – представителите на този земен знак се интересуват от онези неща, които ще устоят на времето. Ето защо обзавеждането на жилище за един Козирог изисква детайлно внимание. В статията ще откриете практични съвети относно избора на мебели, цветове и артикули.

Ако имате нужда от специализирана помощ, не те колебайте да се свържете със специалистите по обзавеждане на Майстор Плюс.


Избор на цветове

 

Козирозите обичат земните тонове, което е дълбоко свързано с техния елемент – земя, а също и с планетата, която ги управлява – Сатурн. Кафявото, бежовото и сивото често могат да бъдат забелязани в техния дом, но също и зеленото и тъмно синьото (navy blue). Понякога Козирозите имат тенденцията да избират твърде тъмни цветове, затова, когато обзавеждате дома си, мили Козирози, е добре да включите светли елементи и лампи, за да придадете повече светлина на пространството.

Какви артикули да изберем?

Козирозите са работохолици, едва ли някой може да оспори това твърдение. Това е причината представителите на тази зодия да се фокусират толкова силно върху работното пространство. Ако вие сте Козирог и работите от вкъщи, практично подреденото и елегантно бюро е просто задължително. Календар, органайзер и офис техника са артикулите, които ще ви накарат да се чувствате в свои води.

Освен офиса, Козирозите обичат и красивите гледки към града или природата. Организирайте работното пространство така, че да си позволите отлична гледка към градския пейзаж. Това ви позволява да почивате по време на работа, без да напускате работното място.

 


Какво обичат Козирозите?

 

Козирозите обичат изчистения минималистичен стил, като умело го съчетават с традиционни и модерни елементи. Предпочитани от тях са дървото и кожата, като често включват в интериора на своя дом кожени тапицерии, дървени маси и библиотеки, които подчертават естествения цвят на дървото. Също така, Козирозите смело инвестират в елементи в стил деко, заради любовта си към всичко, което устоява на времето. Представителите на този зодиакален знак не се притесняват да показват онова, което обичат, затова, ако обзавеждате дома на Козирог, оставете на видно място елементи, свързани с техните хобита – книги, любими цитати, музикални инструменти.


Енергиен елемент

 

Стихията на Козирозите е земята, това ги кара да внасят практичност във всички сфери на живота си, включително в интериорния дизайн на дома. Тази зодия по начало излъчва стабилност, затова много подходящи материали са тухлата или камъкът, а също и керамиката. Козирозите обичат правилните форми и реда, а геометрията е в кръвта им. Идеалната маса в кухнята би била във формата на квадрат. Рафтове, на които да стоят полускъпоценните им камъни, ще бъде добре приет. Признайте си, Козирози, не се ли чувствате вече у дома си?


Внесете природата у дома

 

Не забравяйте да облечете интериора със стайни растения. Отглеждането на растения не просто украсява дома, но и оказва хармоничен ефект върху представителите на зодията, като балансира енергиите им. Жените Козирози са много организирани и имат строга рутина. Те обичат да отглеждат цветя и често могат да се похвалят с цяла градина на терасата. Цветни композиции, растения от икебана и бонсай около къщата ще се харесат на сетивата им, тъй като красотата им символизира техните добродетели – постоянство, търпение и упорит труд.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта