5 идеи за декорация на пространството зад телевизора

Публикувано на 18/02/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 18/02/2021 | Видяно 5 278 пъти

Мястото, отредено за телевизор, се превърна в много важна част от целия интериор в дома. И тук нещата далеч надхвърлят само зоната във всекидневната. Все по-често телевизорите намират място и в кухнята, спалнята и дори детската. Любителите на този уред много често се сблъскват с трудната задача как да обособят мястото зад телевизора по начин, който да бъде достатъчно атрактивен. Точно заради това днес сме ви приготвили 5 идеи за декорация на тази част от дома ви.

В случай че сте запалени фенове на дървените облицовки и искате такава и в зоната на телевизора, то по всяко време може да се свържете с професионалистите, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат с идеи, съвети и насоки за най-правилния избор.


Дървена облицовка

Това е сред най-предпочитаните избори за обособяване на зоната на телевизора. Дървото по неподражаем начин успява да внесе усещане за топлина и уют. А какво повече трябва в един дом?

  • Най-добре е да съобразите дървената облицовка с цялостния дизайн в помещението.
  • Много добре трябва да обмислите размера на плоскостта. Ако имате секция, то пространството зад телевизора трябва да създава усещане за естествена завършеност.
  • Хубавото на този вид облицовка е, че може да изберете материал, в зависимост от бюджета. Традиционно гланцовите повърхности са по-скъпи.

Вижте още: Телевизор на стената - съвети за позиционирането му


Телевизор и модулна система

Модулните системи дават огромно разнообразие от най-различни комбинации. С тях най-лесно може да се експериментира, докато се постигне търсения ефект. При тях хубавото е, че няма да имате нужда от стойка за стена, просто защото телевизорът ще може да стои върху някой от модулите.

  • От гледна точка на сигурност за телевизора, това определено е най-надеждният вариант.
  • Задължително е да съобразите големината на телевизора с избраните секционни модули. По този начин уредът няма да бъде като кръпка на стената. Съветваме ви първо да изберете телевизор и едва след това да се насочите към модулите, за да не останете неприятно изненадани в някакъв момент.


Нека бъде двойна светлина!

Изключително атрактивно решение е да заложите на цял панел зад телевизора, който да има осветление. За реализирането на тази идея задължително ще трябва да имате достатъчно пространство.

  • Бъдете внимателни с осигуряването на достатъчно място от рамката с осветление до телевизора. Все пак е важно двете да не се наслагват.
  • Хубавата страна на добавяне на допълнителното осветление зад телевизора е, че ще имате богата гама от избор за панела. Той може да бъде както дървен, така и монохромен или с мраморно покритие. Всичко зависи от вашите предпочитания и стил на дома.


Луксозна зона зад телевизора

Ако стилът на дома ви (а и на душата) е окъпан в лукс и това е и вашето основно желание за интериора на дома, то тогава мраморът е вашият верен приятел. И вероятно вече го имате в кухнята, банята или коридора, но защо не да го приложите и зад телевизора.

  • Мраморът идеално се съчетава с топли дървени нюанси, които може да използвате за секцията или плаващи рафтове.
  • На пазара има достатъчно много алтернативи, които по доста приличен начин имитират мрамор. И най-хубавото: на много достъпна цена са. Така няма да се налага да се ограничавате, защото имате по-ограничен бюджет.
  • Към подобен дизайн на мястото за телевизор е много подходящо да добавите и малка камина. Само не забравяйте да не бъде в непосредствена близост до телевизора.


Вертикален панел

Пускането на вертикален панел от пода до тавана оптически издължава пространството. Този вариант е много подходящ за помещения с ограничена квадратура.

  • Вертикален панел може да се изработи от каменна облицовка, дървени плоскости, гранитогрес и всеки друг материал, подходящ за помещението.
  • При него най-важното условие е да се съобразите с широчината на телевизора. Няма да е никак естетически добре, ако той е по-голям от панела. Вертикалният панел трябва да бъде или точно с размерите на уреда (което е по-сложно изпълнима задача), или да бъде няколко идеи по-голям от него.

Мястото зад телевизора може да бъде акцентна точка във всяко помещение. Затова е добре да обмислите как най-добре да организирате това пространство. Едновременно трябва да бъде красиво, стилно и удобно, без да отвлича вниманието от любимия филм. Ако не можете сами да се справите с тази задача, винаги може да разчитате на специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти – сравнете ги и вземете най-доброто за вас решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта