Тайната на 5-те елемента за празнична атмосфера в дома за Коледа и Нова година

Публикувано на 11/12/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 11/12/2019 | Видяно 1 727 пъти

Декември идва с настроение за предстоящите светли празници. До новата година остава по-малко от месец, което означава, че е време да решим как да създадем празнична коледна и новогодишна атмосфера в жилището си. Ако прецените да поставяте украса на 30 или 31 декември, то няма да усетите онзи особен дух на предстоящите зимни празници.

По тази причина искаме да напомним да помислите за интериора за Коледа и Нова година предварително, да го обсъдите със семейството си и внимателно да декорирате дома си. Наистина тогава можете много по-дълбоко да усетите магията на наближаването на Коледа и блясъка на Нова година. И още – така ще се спасите от стреса и ненужното суетене точно преди празниците. Подбрахме няколко интересни идеи за създаване на празничен зимен интериор. Защото само една елха не дава внушение за духа на зимните празници. За свежи идеи за коледна и новогодишна украса винаги можете да се обърнете към професионалистите на MaistorPlus.


Коледни чорапи - в очакване на големите подаръци от добрия старец

Традицията да поставят чорапи за подаръци от добрия старец за Коледа идва при нас от северните европейски страни. Тези красиви неща с практическа насоченост в интериора вършат отлична работа по декорирането и създаването на празнична атмосфера в къщата.

  • Чорапите обикновено се закачат в дневната, до или над камината, ако има такава, но могат да бъдат и в антрето, както и от вътрешната страна на входната врата.
  • Да не забравим, разбира се, че чорапите са задължителен декоративен елемент за детската стая. Те могат да бъдат най-различни по големина - много малки, средни и доста големи.
  • В магазините се предлагат по-стандартните модели, но винаги е възможно да изработите собствени, които ще бъдат истински уникати.


Декорации на стената – лесно, бързо и красиво

Оригинален коледен аксесоар в жилището може да бъде стенната декорация с подходящ мотив – елха, коледен венец, снежинки, шейничка с еленчета… И няма значение дали ще поставите традиционна, истинска или изкуствена коледна елха, то този вид стенна декорация, ще бъде подходяща и нестандартна.

  • Тя ефектно допълва цялостната празнична атмосфера.
  • Можете да направите този тип декорация съвсем сами от хартия, плат, картон, филц или да купите готови специални самозалепващи се стикери от магазина. Ако не сте много сръчни в ръцете, купете си готови стикери със зимни мотиви. С тях бързо ще успеете да декорирате всяка стая.
  • Съвет: не пропускайте да се погрижите за декорация и на прозорците. Нека навсякъде цари магията на зимната приказка.

Вижте още: Коледната магия е вече тук! Подходяща украса за всяка стая в дома!


Текстил със скандинавски орнаменти за зимните празници - гарантирана топлина и уют

Искате ли нещо различно в дома си за декорация за Коледа и Нова година? Ето една страхотна идея. Подменете през декември временно всички обичайни текстилни изделия в апартамента си с такива, които са със "скандинавски" орнамент. 

  • Ромбове, елени, снежинки и други коледни мотиви са напълно подходящи за темата за Коледа и Нова година.
  • Кувертюри, възглавници, покривки, ленени салфетки, малък пухкав килим, кухненски кърпи и други предмети от бита ще организират пространството в един специфичен зимен празничен стил.
  • Освен това, за разлика от коледните елхи и гирлянди, всички тези аксесоари ще бъдат полезни. И още – текстилът със скандинавски орнамент няма да излезе от мода дълго време.


Свещи - те носят магията на зимните празници

Един от основните атрибути и символи за Коледа и Нова година са празничните свещи. Какви ли не варианти се предлагат в магазините в навечерието на празниците - големи и малки, обикновени и цветни, дебели и тънки... Като цяло ще бъде трудно да изненадате гостите с фабрично изработени свещи. Но какво ще стане, ако поставите на празничната трапеза ръчно изработени свещи от самите вас?

  • Лесно е да ги направите, но в същото време изглеждат много впечатляващи. За изработката им ще ви трябва восък, фитили, празно бурканче, малко брокат, дървени артикули и декоративни елементи.
  • Поставките за тях могат да бъдат от най-различни материали – елхови клонки, пръчици канела, филц, цветна плътна хартия, пайети, панделки и др.
  • За двата празника акцент са червените свещи, посипани със златист прах, заобиколени от елхови клонки и шишарки.


Джинджифилови курабийки - аромат, който помним от детството си

Може ли да има Коледа и Нова година без ароматните курабийки с джинджифил? Традицията да се пекат бисквитки във формата на човечета, елхи, елени, камбанки с тази подправка съществува от около 16. век. С течение на времето такива вкусни курабийки, направени от джинджифилово тесто, а след това украсявани с шоколад, ядки и цветна глазура, стават символ на зимните празници. При декорирането им се обръща специално внимание на цветовете - те трябва да са ярки и привлекателни. При тяхната изработка се усеща магията на зимната приказка с всички сетива.

Не забравяйте, че Коледа и Нова година са специални дни. И в случай, че тези предложения не ви стигат - професионалистите, регистрирани при нас са на разположение да ви изненадат с още безброй дизайнерски идеи! Пуснете безплатна заявка за проект и ще можете да разгледате най-добрите оферти. Сравнете ги и решете коя е най-подходящата за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта