Чаши с оригинален дизайн за перфектна декорация в кухнята

Публикувано на 06/03/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 06/03/2020 | Видяно 2 119 пъти

Кухнята е място, където човек трябва да изпитва удоволствие от готвенето и храната. Така че тук трябва да има всичко, което е удобно и практично, а защо не и красиво?

Изработена от качествен материал, една чаша с оригинален дизайн се оказва добро и нестандартно решение за декорация в кухнята. 

Как да изберем подходящи чаши, които да бъдат декоративен елемент в кухнята – запознайте се с предложените идеи. Ако искате да получите още предложения, направете консултация с интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Следващия път, когато излизате да пазарувате, не забравяйте да изберете оригинални чаши, за да декорирате кухнята си.


Чаши за кафе – отделете им специално място

Може ли да си представим живота без чаша кафе? В магазините има специални чаши с различни форми - от класическия пресечен конус със стеснено дъно до правоъгълни и дизайнерски модели. Но тайната им е отвътре - външният дизайн може да бъде сложен, но вътре трябва задължително да са с форма на яйце.

  • Краищата на чашата задължително са заоблени. И това не е само за красота, а за по-добро усещане за вкуса и аромата на кафето. По традиция към чашата се продава и чинийка. Задачата й е да предпазва масата от капки и топлина.
  • Висококачествените кафени чаши са направени от специален вид твърд порцелан, който съдържа каолин и кварц. Този порцелан не се страхува от вряла вода, устойчив е на драскотини и често миене, което е неизбежно. Но най-важното е, че материалът задържа топлината добре.
  • Чашите за лате са с по-издължена форма и обикновено са направени от стъкло. Дизайнерите считат, че тези чаши за кафе могат да бъдат ефектна декорация, ако се вписват в избрания дизайн за съответната кухня. И ако тя е във викториански стил, то и чашите трябва да са в същия стил.

Вижте още: Практични и интригуващи чаши за най-малките членове на семейството


Чаши за чай - винаги могат да променят кухнята

Порцелановите чаши за чай са или издържано елегантни, или много забавни. Най-хубавият порцелан е бял, с млечен и кремообразен нюанс. Синкавите и сивкави тонове характеризират порцелана с по-ниско качество. Качествената порцеланова чаша или чинийка почти пропускат светлината.

  • Чашите за чай са с по-голям обем от тези за кафе и по тази причина се ползват за горещ шоколад, капучино и какао. А някои фенове на кафето обичат да консумират от тях ароматната напитка.
  • Всяка кухня може да бъде елегантно раздвижена като дизайн с тях. Ако са ярки и цветни, те трябва да съответстват или на цвета на лампата, или на пердетата. Така се оформя изключително красива гама от цветове.
  • Този модел чаши могат да се поставят направо на бар плота или на рафтовете. Изключително добър декоративен елемент са дизайнерските чаши за чай – тяхната красота и уникалност са несравними.
  • Съвет: ако чашата има нарушена цялост, изхвърлете я. Тя внася дисхармония в кухненското помещение.


Халби и медни канчета за декорация в кухнята

Многообразието от чаши е неизмеримо. Халбата е стъклена чаша с доста голям капацитет, с обем от 300 до 1000 мл.  Тя е наистина страхотна декорация за кухнята. При нея формата е много разнообразна - халбата може да е леко издута и набраздена, или пък гладка, но винаги има голяма и плътна дръжка.

  • Такива халби служат перфектно за декорация, когато са закачени под наклон на стената или са на специална метална стойка.
  • В същото време има и красиви чаши за бира, които често са с различни изображения и етикети на известни брандове пиво. Те внасят специфичен щрих в кухнята, когато са на рафтове и оформят чудесен цветен акцент. 
  • Медните канчета също се оказват чудесно декоративно допълнение. Декорирането на вашата кухня и бар с медни канчета несъмнено ще ви гарантира стил, класа и голяма доза разнообразие.

Вижте още: Статуетки в дома – внесете индивидуалност, изисканост и красота


Пластмасови чаши за вода – свежи и игриви

Пластмасовите чаши за вода са доста популярни днес, те се търсят повече от всякога, поради ниската им цена. Като цвят и шарки – изборът е невероятен. В същото време са нечупливи, което е идеално за всяка домакиня. Някои са изработени от много качествена пластмаса, но с течение на времето такава чаша може да загуби красотата и привлекателния си външния си вид.

  • За прекалено топли напитки  не се препоръчва да се използват чашите от пластмаса, но пък декоративният ефект при тях е неоспорим.
  • Те са прекрасен начин за освежаване на кухненското пространство. С тях могат да се създадат лесни композиции, които да придадат на кухнята игрив и позитивен вид – особено ако е лишена от естествена светлина.
  • Съвет: тези чаши не са приложими за декорация на кухни в класически стил.


Декорация с оригинални чаши - проявете креативност в кухнята

Представените идеи само дават насоки как да използвате оригинални чаши като декоративен елемент в кухнята. Не забравяйте, че с тях лесно може да внесете промяна в това помещение. Но следвайте основното правило - чашите трябва да се вписват в стила на вашата кухняа. Така ще се получи едно хармонично цяло. 

Ако се затруднявате при избора на чаши за кухнята като декоративен елемент, то тогава идеален вариант е да се свържете със специалист в областта на интериорния дизайн, който да ви помогне. Такъв можете да откриете в MaistorPlus. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа вече ще имате готови оферти, които да прегледате, както и да прочетете мненията на предишни клиенти и на база наученото да изберете най-подходящия за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта