Чаши с оригинален дизайн за перфектна декорация в кухнята

Публикувано на 06/03/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 06/03/2020 | Видяно 561 пъти

Кухнята е място, където човек трябва да изпитва удоволствие от готвенето и храната. Така че тук трябва да има всичко, което е удобно и практично, а защо не и красиво?

Изработена от качествен материал, една чаша с оригинален дизайн се оказва добро и нестандартно решение за декорация в кухнята. 

Как да изберем подходящи чаши, които да бъдат декоративен елемент в кухнята – запознайте се с предложените идеи. Ако искате да получите още предложения, направете консултация с интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Следващия път, когато излизате да пазарувате, не забравяйте да изберете оригинални чаши, за да декорирате кухнята си.


Чаши за кафе – отделете им специално място

Може ли да си представим живота без чаша кафе? В магазините има специални чаши с различни форми - от класическия пресечен конус със стеснено дъно до правоъгълни и дизайнерски модели. Но тайната им е отвътре - външният дизайн може да бъде сложен, но вътре трябва задължително да са с форма на яйце.

 • Краищата на чашата задължително са заоблени. И това не е само за красота, а за по-добро усещане за вкуса и аромата на кафето. По традиция към чашата се продава и чинийка. Задачата й е да предпазва масата от капки и топлина.
 • Висококачествените кафени чаши са направени от специален вид твърд порцелан, който съдържа каолин и кварц. Този порцелан не се страхува от вряла вода, устойчив е на драскотини и често миене, което е неизбежно. Но най-важното е, че материалът задържа топлината добре.
 • Чашите за лате са с по-издължена форма и обикновено са направени от стъкло. Дизайнерите считат, че тези чаши за кафе могат да бъдат ефектна декорация, ако се вписват в избрания дизайн за съответната кухня. И ако тя е във викториански стил, то и чашите трябва да са в същия стил.

Вижте още: Практични и интригуващи чаши за най-малките членове на семейството


Чаши за чай - винаги могат да променят кухнята

Порцелановите чаши за чай са или издържано елегантни, или много забавни. Най-хубавият порцелан е бял, с млечен и кремообразен нюанс. Синкавите и сивкави тонове характеризират порцелана с по-ниско качество. Качествената порцеланова чаша или чинийка почти пропускат светлината.

 • Чашите за чай са с по-голям обем от тези за кафе и по тази причина се ползват за горещ шоколад, капучино и какао. А някои фенове на кафето обичат да консумират от тях ароматната напитка.
 • Всяка кухня може да бъде елегантно раздвижена като дизайн с тях. Ако са ярки и цветни, те трябва да съответстват или на цвета на лампата, или на пердетата. Така се оформя изключително красива гама от цветове.
 • Този модел чаши могат да се поставят направо на бар плота или на рафтовете. Изключително добър декоративен елемент са дизайнерските чаши за чай – тяхната красота и уникалност са несравними.
 • Съвет: ако чашата има нарушена цялост, изхвърлете я. Тя внася дисхармония в кухненското помещение.


Халби и медни канчета за декорация в кухнята

Многообразието от чаши е неизмеримо. Халбата е стъклена чаша с доста голям капацитет, с обем от 300 до 1000 мл.  Тя е наистина страхотна декорация за кухнята. При нея формата е много разнообразна - халбата може да е леко издута и набраздена, или пък гладка, но винаги има голяма и плътна дръжка.

 • Такива халби служат перфектно за декорация, когато са закачени под наклон на стената или са на специална метална стойка.
 • В същото време има и красиви чаши за бира, които често са с различни изображения и етикети на известни брандове пиво. Те внасят специфичен щрих в кухнята, когато са на рафтове и оформят чудесен цветен акцент. 
 • Медните канчета също се оказват чудесно декоративно допълнение. Декорирането на вашата кухня и бар с медни канчета несъмнено ще ви гарантира стил, класа и голяма доза разнообразие.

Вижте още: Статуетки в дома – внесете индивидуалност, изисканост и красота


Пластмасови чаши за вода – свежи и игриви

Пластмасовите чаши за вода са доста популярни днес, те се търсят повече от всякога, поради ниската им цена. Като цвят и шарки – изборът е невероятен. В същото време са нечупливи, което е идеално за всяка домакиня. Някои са изработени от много качествена пластмаса, но с течение на времето такава чаша може да загуби красотата и привлекателния си външния си вид.

 • За прекалено топли напитки  не се препоръчва да се използват чашите от пластмаса, но пък декоративният ефект при тях е неоспорим.
 • Те са прекрасен начин за освежаване на кухненското пространство. С тях могат да се създадат лесни композиции, които да придадат на кухнята игрив и позитивен вид – особено ако е лишена от естествена светлина.
 • Съвет: тези чаши не са приложими за декорация на кухни в класически стил.


Декорация с оригинални чаши - проявете креативност в кухнята

Представените идеи само дават насоки как да използвате оригинални чаши като декоративен елемент в кухнята. Не забравяйте, че с тях лесно може да внесете промяна в това помещение. Но следвайте основното правило - чашите трябва да се вписват в стила на вашата кухняа. Така ще се получи едно хармонично цяло. 

Ако се затруднявате при избора на чаши за кухнята като декоративен елемент, то тогава идеален вариант е да се свържете със специалист в областта на интериорния дизайн, който да ви помогне. Такъв можете да откриете в MaistorPlus. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа вече ще имате готови оферти, които да прегледате, както и да прочетете мненията на предишни клиенти и на база наученото да изберете най-подходящия за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Васил Василев VIP
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
38 извършени проекта
Ивета Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
17 извършени проекта
"Никола Лазаров"
Ремонт на баня, София
55 извършени проекта