Как да използвате стария велосипед в украсата на новия дом?

Публикувано на 24/06/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 24/06/2020 | Видяно 1 785 пъти

При декорирането на къщи и апартаменти човек винаги може да бъде не само креативен, но и да даде напълно нов живот на стари или непотребни вещи и устройства. За целта могат да се използват стари чадъри, непотребни стълби, празни бутилки за вино, повредени тенджери, тигани, чанти, часовници и ретро шапки, които намираме в сандъците на баба и дядо...

Днес ще поговорим как може да се използва колело от велосипед, който вече е доста стар. Оказва се, че може да се превърне в уникален арт обект. Предлагаме ви няколко чудесни идеи, които наистина се реализират доста лесно. За още съвети и предложения можете да се обърнете към специалистите по интериорен дизайн, регистрирани при нас.


Празничен венец от колело на велосипед – гарантирана красота и стил

Малко силиконово лепило, няколко изкуствени цветя, зелена тел - и колелото от стария велосипед може да се превърне в символ на пристигането на пролетта.

  • Изберете ярки цветове от всички нюанси и зелена тъкан за листа, така че уникалният пролетен венец да ви радва възможно най-дълго.
  • За Великден добавете изкуствени яйца, жълти пиленца, завържете ярки панделки и изненадата е пълна. 
  • Венец, направен от колело, украсено с елхови клони, шишарки, топки и панделки, е оригинален аксесоар за коледните и новогодишните празници. Тази нестандартна коледна украса е подходяща за входната врата и дори за обширна дневна. 
  • За да бъде вашето колело ефектно, може да го напръскате с акрилен спрей с желания цвят преди да започнете с декорацията.

Има толкова много забавни неща, които можете да направите с колело от неработещи велосипеди, нали?

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Уникален полилей – това е отлична идея

Всеки попилей, направен от колело за велосипеди, е наистина впечатляващ.

  • Закачете колелото за верига и добавете към него ефектна ретро лед лампа или метален фенер, който ви харесва. Повярвайте, това осветително тяло ще е невероятен акцент в интериора на вашия дом. Да не забравяме, че индустриалният декор става все по-популярен всяка година!
  • Велосипедно колело и само една  крушка - възползвайте се от това нестандартно решение, за да придадете на една стая специална атмосфера. Не е нужно да копирате  на 100 процента представените идеи. Вземете велосипедното колело, погледнете стаята си и добавете точно онези елементи, които ще направят вашия полилей уникален.


Стилен часовник от колело на велосипед

Винаги може една празна стена да стане специфична и уникална. Защо да не си направите сами от старо колело на велосипед часовник?

  • Инсталирайте часовниковия механизъм в центъра на колелото, боядисайте отзад стената в определен цвят и после напишете числа на нея.
  • Такава декорация идеално ще се впише в дизайна на детска стая, кухня или дневна.
  • Вместо цифри можете да използвате изображения на плодове, цветя, коли, сърчица и др.
  • Идея – опитайте се да боядисате със спрей или боя спиците на колелото в цвят, който хармонира спрямо интериора на стаята.

Вижте още: Офисът се превръща в естетическо пространство със стена от живи растения


Детска стая – зарадвайте своя малчуган с атрактивна декорация

Детската стая може да бъде много забавна, ако направите от колелото на непотребен велосипед пано или просто използвате стария велосипед като декоративен елемент. Но първо го боядисайте в подходящ цвят.

  • Паното от колело се изработва подобно на венците, за които разказахме в началото. Но в този случай прикрепете към него няколко картонени фигури, например, на супергерои, феи, пластмасови или плюшени играчки и т.н. Така ще имате закачливо пано за детската стая. Реално е възможно да окачите всякакви декорации или изображения там, а това зависи от стила на детската стая.
  • Идея – по същия начин може да се направи и пано за кухнята, като към велосипедното колело се прикрепят с кукички или със силиконово лепило различни малки чинии, вилици, лъжици, черпаци… вие сте на ход.

За да осъществите вашите идеи и за да получите добри съвети, можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете напълно безплатно заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. Сложете началото на креативен творчески процес като ползвате колело от стар и непотребен велосипед.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта