Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома

Публикувано на 23/08/2015 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 13 396 пъти

В разгара на лятото велосипедът е най-предпочитаното средство както за придвижване в градска среда, така и за отмора през уикендите. Трудностите започват, когато трябва да се приберете вкъщи. Тогава от най-добър приятел на пътя колелото ви се превръща в пречка, за която просто нямате място. Предлагаме ви някои интересни идеи за складиране на велисоипеда ви, благодарение на които вече не са налага да избирате между любимото си хоби и дизайна на дома.


Направете си рафт по поръчка

Вариантът с рафтовете ви дава възможност да развихрите въображението си. Възможно е да изберете различни модели, които да пасват на дневната, детската или дори на спалнята.


Имате повече колела? Оставете ги да висят

Ако не само вие в семейството сте запален байкър, значи имате повече велосипеди за съхранение. Окачването на стената е идеалният вариант, особено ако разполагате с гараж.

Ако пък живеете в апартамент и нямате гараж, подобни функционални "закачалки" могат да бъдат поставени в коридора или в килера. Те са практични, защото спестяват място, а и велосипедите ви винаги ще бъдат подредени.


Направете колелото си част от интериора

Вече не е необходимо да държите велосипеда си в гаража, мазата или в коридора. В градската среда е на мода той да бъде част от интериора на дома ви, а това си има предимства:

  • Велосипедът винаги ви е под ръка
  • Придава свеж вид на дома и подчертава хобито ви
  • Спестява място

Основният минус на тази идея е, че колелото трябва да се почиства основно след всяко излизане, за да стои подобаващо сред другите мебели.

Вижте също: Осем уникални решения как да спестите място във вашия дом


Закачете колелото на тавана

Представяме ви просто, но гениално приспособление, което е прекрасен пример за пестене на ценно пространство. Чрез тази комбинация от ролки ще можете да закачите велосипеда си на тавана и да забравите за притеснението, че мястото никога не стига.

Вижте също: 12 хитри джаджи за терасата, които трябва да имате


Окачете колелото на специална стойка

Изключително практично решение за съхранение на велосипед е специализирана метална стойка. Тя има някои отличителни предимства:

  • Предлага се в различни размери, съответстващи на нуждите ви
  • Могже да се монтира между пода и тавана, така че да е изключително стабилна
  • Стойката е подходяща за окачване на спортните ви екипи
  • Удачно решение за съхранение на два велосипеда един над друг


Затворете байка в практичен шкаф

Ако разполагате с няколко свободни сантиметра зад вратата, които не знаете за какво да използвате, един шкаф по поръчка е чудесна идея! Той е изключително практичен, защото ще скрие велосипеда ви и няма да се налага да го чистите основно след всяко излизане. Друг плюс е, че така ще отворите място за всички принадлежности за колоездене.


Направете колелото си част от градината

Ако сте от щастливците, които разполагат с градина, най-добре разгледайте внимателно последното ни предложение. Освен че може да скрие велосипедите на цялото семейство, този импровизиран шкаф ще допринесе и за красивия външен вид на двора ви.

Успяхме ли да ви убедим, че ограниченото пространство и колоезденето са съвместими? Ако сте харесали някоя от идеите и искате да я реализирате в дома си, може да заявите проект или да прегледате списъка с изпълнители на мебели по поръчка.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Арсо Строй ЕООД VIP
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Милен Костов
Боядисване и декорация, София
Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
“К ЕНД К СТРОЙ-2” ЕООД
Покривни услуги, София
Famegs_svg
Боядисване и декорация, София
1 извършен проект
Албена-Строй
Цялостен ремонт, София
3 извършени проекта