12 джаджи за терасата, които трябва да имате

Публикувано на 31/05/2015 от Адриана | Последна редакция на 29/07/2023 | Видяно 82 456 пъти

Сгъваемата маса е страхотно решение за всеки по-малък балкон. Закрепя се за парапета или се монтира плътно до стената. Основното й предимство е, че има същата функционалност, като всяка друга балконска маса, но не заема почти никакво място, докато не се ползва. В зависимост от цялостната концепция на вашата тераса, можете да избирате между дървена, метална, пластмасова или със стъклено покритие. 


12 хитри джаджи за терасата, които трябва да имате

Една от причините пролетта да е най-красивият сезон в жилището е чарът на разцъфналия балкон. Голям, малък, объл или под ъгъл - със затоплянето на времето около него настъпва оживление и се чувствате необяснимо привлечени да изпиете сутрешното си кафе на открито. Постепенно към тази естествено приятна атмосфера добавяте саксии с цветя и свежи подправки, компактна маса с удобни столове, а след това декорирате парапета със светещ гирлянд. Стъпка по стъпка от мръсната неизползваема тераса не остава и следа. А пред вас се разкрива блясъкът на едно ново пространство, което всъщност винаги е било част от вашия дом. Вдъхнете нов живот на вашия балкон през топлите месеци с 12-те хитри изобретения, които ще видите в тази статия. Обещаваме, че ще останете приятно изненадани и се обзалагаме, че някои от идеите, които ще ви покажем, никога досега не са ви хрумвали.


2. Саксии за парапета

Придайте свежест на балкона с живи цветя, подправки и зеленина. За разлика от повечето саксии, които сте виждали, тези са особено подходящи, тъй като се фиксират към парапета като мост. Не са ви необходими никакви допълнителни стойки и поставки! Кръглите саксии за парапет са с иновативен дизайн и се предлагат в богата гама от свежи цветове. 


3. Сгъваема лейка

Поливайте редовно вашата балконска градина. Използвайте за целта подходяща лейка или друг подходящ съд, който може да намерите в почти всички магазинни за градински принадлежности. Може да избирате между изработени от специален рециклируем материал или метал - това зависи от вашите предпочитания.

Поливането на цветята ще се превърне в удоволствие и мини-ритуал с помощта на малка и кокетна лейка.

 

 


4. Компактно барбекю

Компактното балконско барбекю, което виждате, може лесно да се монтира за парапет или стена. Принципът на монтаж е същият като при саксиите и сандъците за цветя, но в този случай този механизъм е съчетан с функционалността на скара. Вече не е нужно да се лишавате от възможността да събирате приятели на барбекю, само защото не живеете в къща с градина. 


5. Простор за парапет

Една от най-практичните и удобни вещи в домакинството е простора за терасата. На същия принцип използвайте балконския парапет, за да закрепите на него компактен простор. По този начин няма да изгубите практичността на външното пространство, но и няма да ограничите терасата единствено до място за простиране на пране. Просторът е подвижен и през зимата може да го прикрепяте към парно или врата. 


6. Мини маса със сандък за цветя

Това е интересна комбинация от мини маса с интегриран сандък за цветя. Предлага се в няколко различни цвята и придава колорит на всеки балкон. Масичката е подходяща за работа от вкъщи, може да се използва като мини бар вечер и е любимо място за излежаване на всички котки.

 


7. Балконски хамак

Ако все още не сте опънали хамак на балкона, не бива да се лишавате от това удоволствие. Единственото условие е да разполагате с достатъчно просторна тераса. Направете си студена домашна лимонада и се наслаждавайте на малките неща в живота.


8. Пепелник и соларна лампа

Източник

Като допълнение към балконското осветление, можете да изберете и по-закачлива соларна лампа. Пестете енергия, докато парапетът ви смайва всички птици в квартала. Лампата върви в комплект с оригинален пепелник с аналогичен дизайн. Ако сте фенове на Angry Birds, със сигурност тази идея е точно за вас!


9. Стойка за свещ

Още една дизайнерска джаджа, която ще придаде неустоим чар на балкона ви през пролетта. Изработена е от еластичен силикон и се закрепя лесно за парапета. Може да функционира като стойка за висока чаша или ваза. А ако поставите чаени свещи вечер, ще си създадете приятна атмосфера с блещукащи нежни светлини.


10. Кухня на балкона

Източник

Много често при по-малките жилища балконът може да се закрие и да се слее с трапезарията или дневната. По този начин той на практика се превръща в малка кухня. А какво ще кажете за идеята да си създадете условия за готвене на балкона през топлите месеци? С помощта на MaistorPlus всичко е възможно! Направете безплатна заявка в сайта и изберете подходящ изпълнител, който да превърне този проект в реалност. Вижте примери за трансформация на балкона в кухня


11. Бар плот на балкона

Ако не разполагате с достатъчно пространство, за да обособите цяла кухня или зона за барбекю, то дори и на най-малкия балкон има място за бар. Възможностите за изработка и монтаж са идентичен с тези на сгъваемата маса. Единствената разлика при този бар плот е, че той може да се фиксира отвътре или отвън на парапета, като във втория случай ще си спечелите бонус пространство.

Разгледайте фирми за изработка на мебели по поръчка.


12. Подвижна помощна масичка

Източник

Подвижната помощна маса е чудесно допълнение към балконското обзавеждане, а може да се използва и като самостоятелен елемент. Удобството при нея е, че винаги можете да я преместите и монтирате за секунди. Неприятната новина е, че е произведена в лимитирана бройка и трудно ще успеете да я намерите. Затова пък изработката й не би била проблем за българския дърводелец - разгледайте дърводелци.

Възможностите за осмисляне на балконското пространство не свършват дотук. Не забравяйте, че в MaistorPlus ще откриете нужната помощ и вдъхновение, за да осъществите всеки ваш интериорен проект. Лесно е - направете безплатна заявка в сайта, сравнете офертите и репутацията на изпълнителите и изберете най-подходящия кандидат.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта