„Облечете” прозорците си с няколко свежи идеи

Публикувано на 29/11/2021 от Anna Stankova | Последна редакция на 29/11/2021 | Видяно 1 995 пъти

 

Фразата може да е позната и много изтъркана, но прозорците наистина са очите на вашия дом, затова е добре, освен да са почистени хубаво, за да се вижда ясно през тях, е добре и да изберете правилните завеси, пердета или щори. Има много неща, с които трябва да се съобразите в избора на пердета, щори и т.н. – да влиза достатъчно светлина, но и да не пречи, да се вписват в цялостния интериор и атмосфера на стаята, да са лесни за сваляне и пране и много други. Предлагаме ви няколко идеи за избор на точната „дреха” за вашите прозорци.

А ако се нуждаете от съдействие при избора какво да изберете, не се колебайте да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани в платформата на MaistorPlus.


Цвят и шарка

Нищо не отваря и не разчупва скучната визия по-добре от богатата палитра от цветове и ярките шарки. Може да ви звучи смело решение и действително не е за всеки вкус, но ако обичате цветовете и искате да внесете малко настроение, римските щори с различни цветове и шарки или пердета с геометрични форми би бил идеалният вариант за вас.


Френски прозорци с идилична гледка

Ако вашият дом е облагодетелстван с красиви френски прозорци, не скривайте нито тях, нито гледката, която разкриват. Тези прозорци са красиви сами по себе си и изискват само леко подчертаване на естествената им красота. Изберете корниз, който ви дава възможност да отваряте завесите винаги, когато има слънчева светлина. Подберете ефирни материи в светли цветове – нека има въздух, светлина и свежест.


Повече блясък

 

За да изпъкнат прозорците и щорите, бихте могли да боядисате стените в черно. Може да ви звучи мрачно, но ще откриете колко отворено към света отвън става жилището, когато стените са неутрални. Бежови или бледорозови щори са отличен вариант.


Завеса в стил кафене

 

Завесата в стил кафене или полузавесата е идеално решение за вашата кухня. Материя тип воал с декорация в цвят, който пасва на тапетите или принт ще освежи прозорците и цялата кухня. Това „облекло” на прозорците ви пропуска достатъчно светлина и същевременно дава голяма доза уединение.


Няколко слоя в един тон

Наслояването на няколко завеси в един тон придава минималистичен лукс на хола. Можете да съчетаете завеси с различно тегло на тъканта в подобни студени кремообразни тонове. Забравете за късите завеси, нека слоевете стигат плътно до земята и да закриват прозорците, създавайки усещане за хотелски лукс.

Ако обмислите да смените вашите щори или поискате съвет, за да преобразите вашите прозорци, не се  не се колебайте да потърсите майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта