Функционален дом, разположен в Банкя, който ще ви очарова с неподражаем стил

Публикувано на 15/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 22/11/2016 | Видяно 38 653 пъти

Вдъхновени от естествената природна красота, днес ви представяме един прекрасен дом, разположен на едва няколко километра от оживената градска среда на София! Той притежава функционално обзавеждане и открива невероятни гледки, като съчетава модерния дизайн с незаменимия домашен уют. Разгледайте този впечатляващ проект, който ще ви мотивира да преобразите и своето жилище, а точните специалисти за целта открийте именно в MaistorPlus!

Виж още: Как да си изградим морски оазис у дома?


Удобно отворено пространство приютява кухня, трапезария и дневна

Откриваме този впечатляващ дом в Банкя, сгушен в богата иглолистна и широколистна растителност, която вдъхновява и неговия изумителен интериор. Той е дело на архитектите от студио DontDIY и представлява преустройство на последен етаж от къща, предназначена за младо семейство с две деца. В жилището е разположено функционално отворено пространство, което обхваща дневната, кухнята и зоната за хранене, а отделно от него са обособени удобна спалня и детска стая. Подпокривното пространство пък е преобразено във фантастичен домашен офис, който прави работния процес значително по-приятен и вдъхновяващ.

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Дневната разкрива невероятна гледка навън

Отвореното пространство и визуалният достъп до заобикалящата среда правят тази къща изключително хармонична и приятна за обитаване. Като основен източник на вдъхновение и настроение, дневната е решена изцяло в бяло, дървената подова настилка е в стилен синхрон с невероятната гледка навън. Обзавеждането е удобно и практично, като в него преобладават тъмни успокояващи нюанси и ярки жълти елементи, които придават индивидуалност на помещенията. Впечатление прави голямата отворена фасада, която създава усещането, че естествената природна красота е само на крачка разстояние от дневната.


Модерна и практична кухня с елегантно излъчване

Кухнята разполага с функционален модул, който обгръща изцяло една от стените в помещението. Изчистеният му дизайн и светлият нюанс подпомагат усещането за лекота и хармония в общото пространство, в което намира място и елегантен кухненски остров. Дребните детайли в синьо разчупват семплото излъчване на кухнята, като се превръщат в чаровен завършек към нейния модерен облик.


Трапезарията се отличава с хармонично излъчване и изчистен дизайн

В този дом трапезарията заема пространството между дневната и кухнята, като се отличава със семпло и приятно излъчване. Особено впечатление в нея прави светлинният комин, разположен непосредствено над масата, който дава достъп на естествената дневна светлина в зоната за хранене. Липсата на масивни декоративни елементи в тази част на жилището прави прехода между кухнята и дневната плавен, като по този начин не отнема от усещането за простор в общото помещение.

Виж още: Преди и след: мрачен дом в Ню Йорк превърнат в колоритен апартамент


Спалнята е олицетворение на спокойствието и комфорта

Както в общото помещение, така и в спалнята, белият цвят осезаемо доминира, като обхваща изцяло стените и тавана. Елементите от дърво вплитат природната красота в обзавеждането на помещението, като го правят да изглежда и по-уютно и приятно. Интригуващите детайли в черно, които откриваме около прозорците например, придават на спалнята необходимата доза артистичност, без да нарушават усещането за спокойствие в помещението.


В банята доминиращото бяло е разчупено с интересни елементи от дърво

Банята в това жилище се отличава със завидна функционалност и изчистен дизайн. Тя допълва перфектно модерното излъчване на дома, като продължава линията на доминиращото бяло с присъствие на елегантни елементи от дърво. Помещението е създадено с усет към детайлите и стремеж към удобство, а това го прави страхотен пример, от който да почерпите вдъхновение за преобразяването и на своя дом!


Практичното стълбище притежава наистина интригуващ дизайн

Това ефектно стълбище ни отвежда в подпокривното ниво, превърнато в удобно и функционално помещение за работа. Разположено в преддверието на дома, стълбището впечатлява с интересния си дизайн и оригинално осветление, като се вписва идеално в общото излъчване на това невероятно жилище. А вие бихте ли заложили на подобен разчупен дизайн за стълбището в своята лятна вила?

Виж още: Сгъваем апартамент - функционален дом в 30 кв. м.


Подпокривното ниво е превърнато във вдъхновяващо кътче за работа

Подпокривното пространство в тази къща е усвоено по невероятен начин, като в него са разположени домашен офис, тоалетна и дори допълнителна спалня. Тук особено впечатление прави интересната подова настилка, която никак не е избрана случайно. От една страна тя спомага за визуалното сливане на отделните помещения, а от друга е изключително лесна за почистване и поддръжка. Откритите комини и елементите от дърво пък допълват идеално вдъхновяващата работна атмосфера. Сега е моментът да откриете подходящите решения и за своето жилище, така че да го превърнете в хармоничен и уютен дом. Поверете ремонта му в ръцете на опитни професионалисти, като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно!