5 идеи за алтернативно съхранение на вещи в спалнята

Публикувано на 02/03/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 02/03/2023 | Видяно 5 693 пъти

Познато ли ви е това - табуретката или креслото в спалнята вечер се превръща в закачалка? Е, не сте само вие. Интериорните дизайнери обаче имат няколко доста практични предложения, които много стилно се справят с този безпорядък, който на всичко отгоре сутрин може да ви скъса нервите, докато намерите каквото търсите.

Ако понякога сте се замислили, че трябва някой ден да сложите ред в организацията на съхранението в спалнята, то обърнете внимание на тези 5 оригинални и бюджетни идеи.


Стойка за дрехи

Стойката за дрехи е супер практично решение, с което може да се внесе ред в спалнята и в същото време всичко необходимо да ни е под ръка. В допълнение нашите красиви рокли и пуловери, ризи и всички блузки, които са радост за очите, ще се превърнат в украшение за интериора на стаята и ще направят атмосферата персонализирана и уютна. 

Непременно се възползвайте от тази идея и в моментите, в които се нуждаете от малко повече "въздух" с стаята. Подобни решения за открито съхранение олекотяват интериора и създават усещането за простор.


Стълба като закачалка

Виждали сме такива декоративни стълби и признаваме, че са доста оригинални и едно съвсем небанално предложение за създаване на удобство в спалнята. Декоративната стълба е стилен дизайнерски детайл, който може да се разположи практически навсякъде. А колко удобство създава такъв елемент на интериора може да се убедите сами.  


Закачалки за стената

Закачалката са стената е отлично решение и спасение за горкият стол пред тоалетката, който всяка вечер се оказва затрупан с дрехи. Стенната закачалка не заема много място, а в същото време е изключително практична. Такава закачалка освен на стената може да монтирате на вътрешната страна на вратата на гардероба или пък на друго подходящо място по гардероба или скрина.  

Повярвайте, това е изключително удобно нещо. Сега може да се намерят всякакви оригинални и стилни закачалки, които освен функционални ще се окажат и акцент в стаята. 


Табуретка с възможност за съхранение

Отлично решение не само за вещите, които използваме ежедневно, са табуретките с възможност за съхранение. Тук с едно движение може да приберем тук домашните дрехи или халата, а в по-големите модели да съхраняваме сезонните дрехи, спално бельо, допълнителни възглавници и всичко друго, за което в гардероба не остава място. 

Този вид мебел има и още една функция - място за сядане. Винаги може удобно да седнете, докато се приготвяте за излизане например. 


Кошници и кутии

Още едно практично решение за съхранение на всички вещи, които понякога се чудим къде да оставим в спалнята, са кошниците и кутиите за съхранение. Такива вече може да се намерят навсякъде. Срещат се в различен дизайн, цвят, разнообразни материали, така че да паснат на всеки интериор и вкус. 

Удобно може да прибирате в тях нощници, халати, домашни дрехи, както и допълнителни завивки, и дори книги, и списания. Кутиите пък са отлични органайзери за всички дребни вещи в гардероба или дълбоките чекмеджета. Съберете в тях чорапите, колани, бельо или пък шалове и ръкавици. Практически приложението на този тип кутии е голямо. 

Излишно е да споменаваме, че са отлични за играчките на децата в детската. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта