5 идеи за алтернативно съхранение на вещи в спалнята

Публикувано на 02/03/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 02/03/2023 | Видяно 7 919 пъти

Познато ли ви е това - табуретката или креслото в спалнята вечер се превръща в закачалка? Е, не сте само вие. Интериорните дизайнери обаче имат няколко доста практични предложения, които много стилно се справят с този безпорядък, който на всичко отгоре сутрин може да ви скъса нервите, докато намерите каквото търсите.

Ако понякога сте се замислили, че трябва някой ден да сложите ред в организацията на съхранението в спалнята, то обърнете внимание на тези 5 оригинални и бюджетни идеи.


Стойка за дрехи

Стойката за дрехи е супер практично решение, с което може да се внесе ред в спалнята и в същото време всичко необходимо да ни е под ръка. В допълнение нашите красиви рокли и пуловери, ризи и всички блузки, които са радост за очите, ще се превърнат в украшение за интериора на стаята и ще направят атмосферата персонализирана и уютна. 

Непременно се възползвайте от тази идея и в моментите, в които се нуждаете от малко повече "въздух" с стаята. Подобни решения за открито съхранение олекотяват интериора и създават усещането за простор.


Стълба като закачалка

Виждали сме такива декоративни стълби и признаваме, че са доста оригинални и едно съвсем небанално предложение за създаване на удобство в спалнята. Декоративната стълба е стилен дизайнерски детайл, който може да се разположи практически навсякъде. А колко удобство създава такъв елемент на интериора може да се убедите сами.  


Закачалки за стената

Закачалката са стената е отлично решение и спасение за горкият стол пред тоалетката, който всяка вечер се оказва затрупан с дрехи. Стенната закачалка не заема много място, а в същото време е изключително практична. Такава закачалка освен на стената може да монтирате на вътрешната страна на вратата на гардероба или пък на друго подходящо място по гардероба или скрина.  

Повярвайте, това е изключително удобно нещо. Сега може да се намерят всякакви оригинални и стилни закачалки, които освен функционални ще се окажат и акцент в стаята. 


Табуретка с възможност за съхранение

Отлично решение не само за вещите, които използваме ежедневно, са табуретките с възможност за съхранение. Тук с едно движение може да приберем тук домашните дрехи или халата, а в по-големите модели да съхраняваме сезонните дрехи, спално бельо, допълнителни възглавници и всичко друго, за което в гардероба не остава място. 

Този вид мебел има и още една функция - място за сядане. Винаги може удобно да седнете, докато се приготвяте за излизане например. 


Кошници и кутии

Още едно практично решение за съхранение на всички вещи, които понякога се чудим къде да оставим в спалнята, са кошниците и кутиите за съхранение. Такива вече може да се намерят навсякъде. Срещат се в различен дизайн, цвят, разнообразни материали, така че да паснат на всеки интериор и вкус. 

Удобно може да прибирате в тях нощници, халати, домашни дрехи, както и допълнителни завивки, и дори книги, и списания. Кутиите пък са отлични органайзери за всички дребни вещи в гардероба или дълбоките чекмеджета. Съберете в тях чорапите, колани, бельо или пък шалове и ръкавици. Практически приложението на този тип кутии е голямо. 

Излишно е да споменаваме, че са отлични за играчките на децата в детската. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Васил Михайлов
Цялостен ремонт, Пловдив
50 извършени проекта
Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
137 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта