4 саксийни растения, подходящи за спалня

Публикувано на 16/09/2021 от Теди Демирева | Последна редакция на 16/09/2021 | Видяно 498 пъти

Знаете, че стайните растения са много повече от озеленяване на дома – те поддържат чистотата и влагата на въздуха, като намаляват запрашаването и пречистват от вредни газове. Според учените особено важна е ролята на зелените растения в спалнята. Ето някои от най-полезните растения, които могат да виреят лесно в спалнята, да ви създадат повече уют и да ви помогнат да отпочинете по-добре, да ви накарат да се почувствате малко по-отпуснати и дори по-креативни.

Ако все пак искате професионалисти да се погрижат за вашите растения, обърнете се към специалистите по озеленяване, регистрирани в MaistorPlus.

 


Лавандула

Макар да е градинско растение, лавандулата може да оцелее и на закрито. Дръжте я на светло и я поливайте малко, за да не изгние. Нейния страхотен аромат има познато релаксиращо действие и подпомага заспиването.


Антуриум

Това е красиво цъфтящо растение, което ще украсява спалнята ви дълго. Неговите цветове издържат до цели осем седмици, като постоянно се появяват нови. Иска ярка светлина и висока влажност. Поливайте го, когато почвата изсъхне.


Филодендрон

Неговите листа във формата на сърца ще внесат романтична атмосфера в спалнята. Можете да го държите на нощното шкафче. То понася слабо осветление, полива се рядко и не е никак претенциозно.


Бамбук

Трудно е да унищожите бамбука, а в същото време той носи късмет на онзи, който се грижи за него. Предпочита умерена светлина, но се справя и на по-тъмни места. Почвата му трябва да е леко влажна.

Ако имате нужда от професионална помощ, обърнете се към специалистите по озеленяване. След като направите безплатна заявка за проект, ще получите няколко оферти. Изберете най-подходящата и не забравяйте да дадете своята оценка, след като проектът ви е завършен!  Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Васил Василев
Боядисване и декорация, София
76 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
76 извършени проекта
Каналтехник
ВиК Услуги, София
15 извършени проекта
Каналтехник
ВиК Услуги, София
15 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
31 извършени проекта
Божидар Доков
Покривни услуги, София
12 извършени проекта

Продукти за спалнята