4 саксийни растения, подходящи за спалня

Публикувано на 16/09/2021 от Теди Демирева | Последна редакция на 16/09/2021 | Видяно 1 912 пъти

Знаете, че стайните растения са много повече от озеленяване на дома – те поддържат чистотата и влагата на въздуха, като намаляват запрашаването и пречистват от вредни газове. Според учените особено важна е ролята на зелените растения в спалнята. Ето някои от най-полезните растения, които могат да виреят лесно в спалнята, да ви създадат повече уют и да ви помогнат да отпочинете по-добре, да ви накарат да се почувствате малко по-отпуснати и дори по-креативни.

Ако все пак искате професионалисти да се погрижат за вашите растения, обърнете се към специалистите по озеленяване, регистрирани в MaistorPlus.

 


Лавандула

Макар да е градинско растение, лавандулата може да оцелее и на закрито. Дръжте я на светло и я поливайте малко, за да не изгние. Нейния страхотен аромат има познато релаксиращо действие и подпомага заспиването.


Антуриум

Това е красиво цъфтящо растение, което ще украсява спалнята ви дълго. Неговите цветове издържат до цели осем седмици, като постоянно се появяват нови. Иска ярка светлина и висока влажност. Поливайте го, когато почвата изсъхне.


Филодендрон

Неговите листа във формата на сърца ще внесат романтична атмосфера в спалнята. Можете да го държите на нощното шкафче. То понася слабо осветление, полива се рядко и не е никак претенциозно.


Бамбук

Трудно е да унищожите бамбука, а в същото време той носи късмет на онзи, който се грижи за него. Предпочита умерена светлина, но се справя и на по-тъмни места. Почвата му трябва да е леко влажна.

Ако имате нужда от професионална помощ, обърнете се към специалистите по озеленяване. След като направите безплатна заявка за проект, ще получите няколко оферти. Изберете най-подходящата и не забравяйте да дадете своята оценка, след като проектът ви е завършен!  



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта