Луксозна спалня – стил, изисканост и съвършенство

Публикувано на 07/04/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 07/04/2020 | Видяно 2 169 пъти

Декорирането на спалня е сложен процес, който изисква подготовка и проучване. Планирането започва от подходящия цвят и интериорния стил, минава през избора на подходящи мебели, подова настилка и таван, и приключва с трудната дилема кои са най-подходящите и красиви декоративни елементи.

Спалнята е най-интимното и уединено място в дома. Тя е убежището, за което всички мечтаем. Спалнята е и отражение на характера, стила и интересите на домакините. Няма по-подходящо помещение, с чието обзавеждане да покажете какви сте и какво харесвате. Ако планирате скоро да промените изцяло облика на кътчето ви за отдих като вдъхнете стил, класа и изисканост, то тази статия е точно това, от което се нуждаете. Приготвили сме ви луксозна галерия от тайнствени и магични спални, които мигновено ще ви пленят. Не се колебайте да поставите началото на това красиво приключение. 

Ако се нуждаете от професионален съвет, интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа, ще се радват да ви помогнат.


Изберете шоколадов цвят!

Една от най-предпочитаните цветови комбинации, щом става въпрос за спалня, е кафяво с бяло. Въпреки, че класическата визия – черно- бяло, никога не излиза от мода, съществуват и по-разчупени варианти, с които да уловите съвършенството и нежността. Преливането на различните нюанси на кафяво и бежово е това, от което се нуждаете. В комбинация с велур и бляскави декоративни елементи  чудесната визия ви е гарантирана.   

  • Заложете на нетрадиционни форми и златното, когато избирате декоративните елементи – различно осветително тяло, красиво огромно огледало, пейка с велурена седалка, мек килим.
  • Независимо дали става въпрос за шалте, възглавници, табуретка или стена, използването на черно или шоколадово кафяво, наистина ще вдъхне класа, изисканост и съвършенство на спалнята ви.


Килими в неутрални цветове

Черното, кафявото и бежовото си подхождат чудесно с повечето модерни мебели за обзавеждане на спалня и успяват да придадат на стаята приятно, земно и топло усещане. Килимите са важен елемент в декора на спалнята.

  • Нашият съвет е да избягате шарените с нетрадиционни фигури и шарки. Вместо това купете неутрален килим в кафявата или бежовата гама.
  • Килимите с различни текстури също могат да добавят нотка на драматичност към визията на кътчето за отдих.

Вижте още: Съвети при избора на перфектен килим


Нестандартно и бляскаво осветително тяло!

Задайте настроението във вашата модерна спалня със светлини, отразяващи вашата същност.

  • Доверете се на нетрадиционните, пищните, бляскави осветителни тела.
  • Използвайте ярка светлина през деня и мечтаната романтична фина светлина през нощта.
  • Осветителните тела трябва да бъдат изчистени и с опростен дизайни, за да съответстват на цветовата комбинация на стаята.

Вижте още: 4 грешки в дизайна на спалня, които не трябва да допускате


Аксесоари - по-малко за повече класа и стил!

Красивите аксесоари са сърцето на модерния декор. Декорацията е всичко, което ви заобикаля, затова й обърнете специално внимание и я подберете правилно.

  • Всичко в спалнята - от мебелите до завесите и украшенията трябва да си подхождат, за да подобрят облика и привлекателността на стаята. Едновременно с това обаче те също трябва да допринасят за създаване на елегантна, изискана, комфортна атмосфера в стаята.
  • Експериментирайте с високи стъклени вази и единично цвете (изкуствено или истинско).
  • Можете също така да окачите на стената красиво произведение на изкуството.
  • Огромните огледала с дебели и красиви рамки са чудесно допълнение към луксозната ви спалня.
  • Ако разполагате с плот или малка масичка, можете да поставите нежни декоративни елементи, задължително в бяло, черно, кафяво, бежово или златисто.
  • Не прекалявайте с цветовете, не се нуждаете от нищо друго освен от гореизброените цветове. Простотата е това, от което се нуждаете. 


Не пренебрегвайте гардеробите и шкафовете!

Прекрасна идея е в по-големите спални помещения да разполагате с място за съхранение – различни гардероби или малки шкафчета.

  • Наличието на специфично място за складиране за всеки предмет, като обувки, дрехи, козметика, книги и т.н., за да изглежда стаята по-организирана, е част от основните правила при декорирането на спалнята.
  • Заложете на красив гардероб в неутрални цветове или на шкафове, които да бъдат разположени симетрично в помещението. Изчистен и опростен дизайн е това, от което се нуждаете.

Спалните са категорично най-уютното местенце в един дом. От съществено значение е, когато преобразявате или освежавате облика на жилището си, да бъдете сигурни каква визия желаете да постигнете. Хубаво е да имате едно наум, че спалнята ви трябва да бъде както красива и стилна, така и добре организирана. Ние споделихме с вас няколко чудесни съвета за стилна, модерна и луксозна спалня. Използвайте тези идеи, за да вдъхнете живот на старата си спалня и да усетите разликата!

Ако пък имате нужда от професионална помощ, не се колебайте и се свържете със специалистите, регистрирани в сайта ни. Направете безплатна заявка за проект още сега. След 24 часа вече ще имате готови оферти, които да сравните и да изберете най-подходящия за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта