Най-модерните цветови комбинации за спалня за тази година

Публикувано на 24/01/2020 от Жаклина Иванова | Видяно 4 446 пъти

Кухнята често се смята за сърцето на дома от интериорни дизайнери по целия свят, но това твърдение се оказва не толкова вярно, когато намесим най-съкровеното ни кътче, в което се скриваме от целия свят и забравяме за проблемите си – нашата спалня. Няма нищо по-приятно от това да се сгушиш в топлите си завивки с приятно четиво и чаша топъл чай. Спалнята е нашето убежище, в което отпускаме и си почиваме – презареждаме с нови сили и позитивна енергия за следващия натоварен ден.

Поради тази причина е важно комфортът и обстановката да бъдат хармонизирани перфектно, за да ви осигурят максимално спокойствие. Всичко започва с избора на подходяща цветова комбинация, като фон за вашето светилище.

В тази статия сме ви приготвили кратък, лесен и сладък списък на най-популярните гами пред изминалите месеци, които да направят спалнята ви олицетворение на изящество. Най-хубавата новина е, че те продължават да бъдат водещи сред избора на цветове.

Много хора не обичат да експериментират с дизайна на спалнята и се придържат към прости, успокояващи цветове, създаващи перфектната атмосфера за почивка. Ако се колебаете, че няма да се справите сами и се нуждаете от професионален съвет, можете да се се консултирате с интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа.


Избягвайте комбинацията от ярки цветове

Избягването на комбинация от ярки и интензивни цветове е очевидно, ако желаете да постигнете спокойна и релаксираща атмосфера.

  • Наситените цветове могат да бъдат подходящи за аксесоари, орнаменти и декорации. Когато обаче се използват като доминиращ цвят в спалнята, те не помагат за създаването на успокояваща среда.
  • Когато избирате в какъв цвят да бъде вашето лично кътче, чудесен вариант е да се придържате към един или два класически цвята и да се опитате да намерите правилната комбинация от нюанси.
  • Резките промени в цвета могат да направят спалнята да изглежда хаотична и по-тясна отколкото всъщност е. Но когато изберете внимателно комбинация, която се съчетава перфектно, ще създадете илюзията, че мястото е доста по-просторно.
  • Семплите и неутрални цветове в допълнение с наситен акцент са ключът към невероятна визия.
  • Сребристо, бяло и всички бледи нюанси плюс малко по-наситени синьо, лилаво и зелено са наистина фантастични комбинации.


Светло синьо и бяло

Не е изненада, че синьото е изключително подходящ  цвят на спалнята и през тази година. Това е цветът, който свързваме с мир и спокойствие.

  • Синьото предизвиква асоциации с ясно небе и нежно море. А комбинацията му с бяло, осигурява свеж и успокояващ фон.
  • Чудесна идея да добавите аксесоари с по-ярки цветове. Единственото важно условие е да не прекалявате и не нарушавате успокояващата визия на пространството.
  • Декоративните вази с цветя са добра възможност да внесете още повече свежест.

Вижте още: Нишите в спалнята - едно прекрасно допълнение към интериора


Пастелно зелено и светло кафяво

Зеленото отдавна е считано за един от най-успокояващите цветове, заради асоциацията му с природата. Съвсем до скоро много малко хора се доверяваха на този нюанс. Това обаче драстично се промени през изминалите месеци, когато все повече хора залагаха на него в домовете си.

  • Комбинацията от земни нюанси или бледо кафяви, комбирани с пастелно зелено изглежда фантастично.
  • Красивият нюанс на зелено добавя страхотен природен елемент във вашата спалня.
  • Отново цветята са правилен избор за декорация, ако желаете красота и свежест. Идеята за собствено ботаническо светилище в кътчето ви за отдих не ви ли се струва вълшебна? 


Сиво с жълти багри

Зашеметяваща цветова комбинация, перфектна за създаване на релаксиращо пространство в спалнята, е сиво с неутрално жълто, граничещо със злато. Сивото отдавна е основна част от обзавеждането на едно жилище. И през тази година ще остане все така предпочитано.

  • Интересно е, че се наблюдава тенденция към него да се добавя и по-модерни цветове като жълтото. Това съчетание не е натрапчиво, но придава класа и стил на една спалня.
  • Нюансите на жълто-златистото внасят така необходимия щрих на живота, слънцето и светлината.
  • Когато използвате тези цветове, внимавайте да не затрупате пространството с аксесоари с твърде много различни нюанса.
  • Ако се съмнявате, не забравяйте да се върнете към правило номер едно: семпло и изчистено.


Виолетовото си остава изключение

Тъмно лилавото може да бъде перфектен избор за спалнята ви, но в правилна комбинация с декорацията. 

  • Въпреки че е универсален цвят, не е лесно да се комбинира с други нюанси.
  • В никакъв случай не комбинирайте с друг ярък или наситен цвят.
  • Избягвайте и контрастни цветове и помислете за добавяне на аксесоари в златисто.
  • Фините блещукащи детайли във вашето осветление и изтънчените златни или антични месингови нощни лампи ще помогнат да добавите топлина в стаята за онези по-студени нощи.

Направете спалнята си истински разкош. Започнете от правилния избор на цветове. Никак не е трудно, особено ако знаете какво искате да постигнете. В тази трудна задача не бива сте сами, затова потърсете професионална помощ от опитните специалисти, регистрирани в сайта ни. За да се свържете с тях е необходимо единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас и вашата спалня.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта