Тапети за спалня 2020: модни тенденции и съвети за избор

Публикувано на 17/02/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 17/02/2020 | Видяно 4 855 пъти

Тапетите са предпочитам метод за декорация. Но ако не се използват правилно, могат да развалят и най-стилния интериор. Научете за актуалния дизайн при тапетите за спалня през 2020 г. Модата винаги носи промяна, но запомнете, че пастелните меки цветове: сиво, бежово или бяло в дизайна на стаята за спане винаги ще изглеждат добре. Но това не означава да не следвате новостите в модните тенденции в дизайна.

Pantone се счита за най-авторитетната компания, която ежегодно обявява цвета на годината. За 2020 г. това е класическото синьо. Ако се колебаете какви тапети за изберете за своята спалня, време е да потърсите съвет от специалистите на MaistorPlus.


Важни правила при избора на цвят на тапетите за спалня

Ето няколко универсални съвета при избора на тапети за спалнята.

  • Помещенията за спане, пълни със слънчева светлина, могат да бъдат декорирани в хладни нюанси – така те ще омекотят естествената светлина.
  • В същото време е по-добре е да ползвате за тъмните спални, лишени от слънце, светли топли цветове. Те ще напълнят стаите с багри.
  • Липсата на силен контраст визуално разширява пространството, така че дори и малка спалня може да е в тъмен тон, без да се налага използване на ярка цветова гама. Но трябва да се има предвид, че такава стая се възприема по-трудно, отколкото светла.

Вижте още: Венецианска мазилка – изберете италиански лукс за вашия дом


Фототапетите в спалнята през 2020 г. са на преден план

Фототапетът е запазен хит в спалното помещение. И той става все по-актуален. Какво е новото обаче?  

  • Фототапетите през 2020 представляват декоративно-стилизирани изображения.
  • Реалистичните фотографии на плажове и гори от началото на 2000 г. са заменени от стенописи, акварели, апликации и скици с молив.
  • Едно от предимствата на такова покритие е, че е подходящо както за големи просторни спални помещения, така и за малки.
  • За мини спалните идеални са 3D фототапетите, които визуално увеличават стаята особено в комбинация с огледални повърхности на шкафовете.


Графичен принт на тапетите!

Тапетите с графичен принт са друга актуална тенденция през последните сезони и те едва ли ще загубят позицията си. Наистина те изглеждат страхотно в едноцветни тонове: черно, бяло, сиво с акцент металик.

  • Ако харесвате строги, ясни линии, обърнете внимание на минималистичния и модерен интериор - при него тапет с графичен принт изглежда най-добре.
  • В магазините винаги може да намерите такива оригинални и стилни тапети, които придават на спалното помещение невероятен чар.
  • Специалистите са на мнение, че е ефектно да ползвате тапет с графичен принт само на едната стена, най-често над леглото, за да се получи пространствена илюзия за по-голямо помещение.


Текстурирани тапети – изисканост и стил

Списъкът на модерните тапети за спалнята през 2020 г. не би бил пълен без текстурирани продукти. Тапети, които имитират естествени материали, като камък, мрамор, листа, крокодилска и дори леопардова кожа са също актуални. 

  • С помощта на такива тапети лесно се реализират най-дръзките идеи и се проектира красив еклектичен интериор.
  • Как да разграничим модерните текстурирани тапети за 2020 г.? Те не трябва да са с лъскави детайли или винилови вложки, покритието трябва да е матово. Самото изображение може да бъде рисунка.


Индийски нотки в тапетите за спалнята през 2020 г.?

Чинц (Chintz) е индийска памучна или ленена материя с флорални орнаменти на светъл фон. Напоследък дизайнерите все повече се обръщат към този модел при дизайна на тапетите за спални.

  • Деликатните богато украсени тапети са подходящи за романтични светли интериори за спални, например в стил Прованс.
  • Чинц (Chintz) тапетите добавят благородство и елегантност. Те изглеждат много впечатляващи в спалнята.
  • Производителите предлагат нова визия на индийски мотиви, като ги стилизират по всякакъв възможен начин, добавяйки ярки цветове и геометрични форми.

Дизайнерите винаги предлагат идеи за комбиниране на различни видове тапети. Един от най-предпочитаните подходи през 2020 г. ще се счита комбинацията от 2 модела тапети в спалнята.

Искате хармоничен интериор във вашата спалня през 2020 г.? Не се колебайте да се свържете със специалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus, за да получите съвети и експертно мнение. Направете напълно безплатна заявка за проект и ще получите възможността да сравните между предложените оферти и да изберете най-подходящата за вас! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта