5 креативни идеи как да освежите спалнята

Публикувано на 19/10/2019 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 24/10/2019 | Видяно 2 401 пъти

Спалнята е онова пространството от дома, в което прекарвате голяма част от своето време. И колкото по-освежаващо и позитивно е то, толкова по-заредени се чувствате и самите вие. В случай че имате необходимост от преобразяване на спално помещение и се чудите как да постигнете този така желан ефект, тук ще ви представим няколко креативни идеи. С тях може да добавите последните щрихи в спалнята. Малко хитринки, подходяща декорация и подбор на цветове ще допринесат за позитивната атмосфера и усещането за уют в спалното помещение.

Ако все пак се нуждаете от повече напътствия за превръщането на спалнята в свежо пространство за отдих, можете да се свържете със специалистите, регистрирани в нашия сайт. Те с удоволствие ще ви съдействат да превърнете всяко ваше желание и идея в реалност и да преобразите желаното от вас пространство.


Декоративни възглавнички в различни мотиви

Ако искате да преобразите атмосферата във вашата спалня без много средства и усилия, то тогава можете спокойно да заложите на декоративните възглавнички.

  • Те са подходящ акцент за интериора и можете да ги поставите върху леглото или местата за сядане в стаичката, ако имате такива.
  • Тази така лесна декорация позволява да експериментирате с големината и тяхната материя и умело да ги съчетаете с вашия стил и предпочитания.
  • Можете да заложите на интересни декоративни възглавнички в контрастиращи цветове. Такива с интересни геометрични принтове, флорални мотиви или уникални фигурки от филц. По този начин ще внесете усещането за уют и удобство у спалнята, а уникалните мотиви и цветове, които сте избрали, ще освежат напълно интериора.

Вижте още: 8 изумителни идеи за покривало на леглото, които ще преобразят спалнята


Мебел в искрящ цвят

Ако искате да превърнете стаята си в експресивно и артистично свежо пространство, можете да добавите мебел във вашата спалня с искрящ цвят. А ако нямате такава и не ви се дават излишни пари, за да си закупите, спокойно можете да я боядисате някоя шкафче в искрящ оригинален цвят. Заложете на наситено оранжевото, лилаво, жълто или подберете такава гама, която подхожда на интериора. Това ще внесе оригиналност в дизайна и обикновеното шкафче ще се превърне в необикновена и скъпо изглеждаща мебел.


Жълти и златисти цветове в спалнята

Приложете светъл жълт цвят като част от интериора и декорацията на вашата стая, за да внесете весели и придаващи настроение цветове.

  • Можете да подберете жълти завеси за вашите прозорци и декорации в златист цвят. По този начин ще придадете дълбочина на пространството и приятна позитивна и весела атмосфера. Заложете на топъл, маслен нюанс, тъй като е изключително приятен за окото и отбягвайте неоновия, поради неговата прекалена яркост.
  • При подбора на по - дълбок нюанс на жълтото, придайте на спалнята известна лекота с бели пердета и калъфки за възглавниците. Сивите и почти белите тонове ще спомогнат да създадете баланс.

Вижте още: Кои са актуалните цветове за спалня през 2019?


Вълнен килим

Заложете на вълнен килим, за да внесете допълнителна текстура към интериора. Това е един интересен акцент, който ще преобрази възприемането на атмосферата във вашата спалня. Мекият килим ще премахне нуждата от носенето на чехли в стаята и ще допринесе за топлота и мекота в помещението. Можете да подберете такъв с интересни вертикални мотиви или да заложите на по-традиционен изчистен вид. Единственото важно условие е да съобразите дизайна му с интериора на стаята. 


Мека мебел за сядане

Добавете мека мебел за сядане пред леглото или под прозореца, в зависимост от мястото, с което разполагате.

  • По този начин ще добавите интересен акцент към интериора и ще създадете уютно и удобно място за четене или отдих.
  • Подберете мебел с подходящи размери на широчина, за да може умело да се съчетае с леглото. Подходящо е тя да бъде равна на ширината на леглото или по-малка. По този начин ще оползотворите пространството, с което разполагате, като същевременно ще изглежда естетично и просторно.
  • Изберете мебел, която да разполага и с допълнително място за съхранение на вещи. По този начин ще може да изпълнява функцията и на малка ракла или гардеробче.

Ако сте нетърпеливи да освежите спалнята, се надяваме да сме ви заредили с множество нови идеи и позитивно настроение. Ако все пак се нуждаете от помощ да оползотворите вашата креативност, се консултирайте в доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Направете напълно безплатно заявка за проект. Ще имате възможност да сравните офертите, които ще получите, и да подберете онези, които отговарят на вашите изисквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта