Кои са актуалните цветове за спалня през 2019?

Публикувано на 08/08/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 01/10/2019 | Видяно 3 971 пъти

Може би невинаги да станеш рано от леглото е най-примамливото нещо на света. Ето защо вибррациите на стаята, която ни заобикаля, са изключително важни - както за настроението през деня ни, така и за цялостното ни светоусещане.

Най-добрият помощник за доброто настроение през деня е цветът на стаята, в която се събуждаме. Затова - колкото по-актуално започнем деня си, толкова по-лесно би преминал той. А 2019 изобилства от цветови предложения, с които можем да изградим пространството около себе си – от дръзки и ярки до релаксиращи и успокояващи.

В тази статия ще ви покажем някои цветови комбинации на спални, които следват актуалните тенденции за годината, към които лесно можете да се присъедините със свой собствен проект. Ако имате идея, но и нужда от съдействие, просто изпратете безплатна заявка към платформата на MaistorPlus, чрез която ще поканите опитни бояджии да кандидатстват за вашия проект с оферти.


Топ тренд: жълто горчица

Жълтото с нюанс горчица е един от топ трендовете за 2019. Неговият наситен уникален цвят придава усещане за динамика, яркост и неочакваност в спалнята, което по естествен път би ни помогнало да започнем деня си с увереност и енергия. Независимо от наситения цвят, съчетаването му със светли и бели мебели би ни помогнало да запазим усещането за свежест и лекота.

Не бъдете свенливи и експериментирайте с декорациите – цвят горчица е супер подходящ да постигнете наистина екстравагантна атмосфера. Въпреки специфичния нюанс, жълтото като цвят продължава да съпътства 2019 и в други свои тонове като лимонено или ярко жълто в ролята си на контрастиращ акцент върху сив фон.

Прочетете още: Цветовете в нашия дом за сезон 2019 г.


Пастелно синьо-зелено

Новата спалня в пастелно синьо-зелено би създала усещане за елегантност и комфорт, без да ви лиши от дързост, стил и настроение. Едва доловимият зелен нюанс на този цвят би ви доближил до природата, особено ако успеете да го съчетаете с широки прозорци с изглед към зеленина или просто с подходящи стайни растения.

Синьото присъства в спалните на 2019 още със своя вариант на бебешко синьо, което е доста по-меко като цвят, създаващ атмосфера на свежест и приветливост. Съчетаването с естествени материали като дърво, спално бельо от лен и памук или подходящи пастелни подови настилки също биха допринесли за атмосферата на непринуден чар, което е особено важно за едно помещение като спалнята.


Преосмислената класика

През 2019 класически цветови решения като това в червено не отсъстват, но този път то е както енергизиращо, така и успокояващо. Често е в комбинация с друг основен цвят като зелено или сиво, но съчетаването му с черно и бяло също остава актуално. Характерни за годината са както по-наситените нюанси на червено с дълбочина, така и по-леките варианти, които могат да придадат усещане за ефирност.

Червеното е страхотна алтернатива за по-тъмните цветови избори и то традиционно се асоциира с атмосфера на лукс и разкош. Ако решите да изградите спалнята си в този цвят, няма да сгрешите, тъй като ще ѝ придадете усещане за непреходност. Тук обаче действително е добре да се посъветвате с майстори - червената боя е доста капризна за поставяне и може да ви изиграе лоша шега.


Пастелни нюанси за атмосфера на релакс

2019 не е лишила своята палитра за спалнята от светлите пастелни цветове на лилавата, бежова и коралова гама. Същите спомагат за изграждане на неповторима успокояваща и релаксираща атмосфера, като предполагат спалнята ви да се превърне в екслузивно място за уединение и почивка. Съчетанието със светли и бели мебели лесно допринася за постигане на стил и елегантност, а в зависимост от избраната декорация лесно можете да постигнете и привкус на модерност.

2019 е щедра по отношения на предложенията си за цветови решения в спалната зона. В нея присъстват както смелите и дръзки цветове за повече свежест и енергичност, така и пастелните гами, способстващи успокоението и релакса. И макар че често лесно може да се приближите към актуалните тенденции с подновяване единствено на декорацията си, ако решите да пристъпите към изграждане на цялостни цветни проекти, е добре да потърсите компетентно мнение. Изпратете безплатна заявка за проект - специалистите по боядисване, регистрирани в MaistorPlus ще ви помогнат както в постигане на съвършенство на новите цветни стени, така и в цялостния вътрешен интериор или решения по поръчка. Сравнете офертите, които ще получите от тях, запознайте се с бизнес профилите им, вижте мнения от предишни клиенти и сами решете с кого да работите.  


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта