Магията на бохемската спалня!

Публикувано на 13/09/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 07/11/2019 | Видяно 1 062 пъти

Фен ли сте на бохемската естетика? Добре, имате късмет, защото днес ще ви запознаем с красотата на този стил и е почти сигурно, че ще се влюбите в него. Обзавеждането или освежаването на дома понякога е доста трудна задача, особено ако собствениците имат разногласия или не следят тенденциите в интериорния дизайн. Ето затова, ние сме тук – за да ви предложим идеи, които да ви вдъхновят и мотивират да започнете смело промяната във вашия дом. Подбрали сме няколко чудесни примера за магията и позитивизма на бохо стила. Насладете им се!

Ако се нуждаете от професионален съвет, интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа, ще се радват да ви помогнат. 


И малката спалня може да се превърне в бохемска приказка!

Спалня в бохо стил е идеална за малко помещение. Бохемската естетика си личи от украшенията и декорациите, като в същото време прави пространството да изглежда по-голямо и просторно.

  • Една чудесна идея за спалня в този стил са орнаментите с дърво. Ще бъде подходяща за вас, ако предпочитате изчистената и спретната бохемска визия. 
  • Ако решите да добавите цветове отново няма да сгрешите. Правилно подбрани те могат да вдъхнат единствено позитивизъм и настроение във вашето кътче за отдих.

Вижте още: Романтично вдъхновение и хармония в дома чрез бохо стила


Семпла и изчистена визия!

Има нещо специално в този тропически бохемски декор, което ни кара да се чувстваме сякаш си почиваме на екзотичен остров с коктейл в ръка. Много хора свързват тази визия с бъркотия, но това е напълно погрешно. Идеите, които сме ви побрали опровергават подобни твърдения на 100%.

  • Семпъл вид, интересна декорация и множество цветя са основните характеристики при обзавеждането на бохемските стаи.
  • Нека не забравяме и люлката, която е чудесна придобивка. Тя със сигурност е перфектното съоръжение, с което да си осигурите максимален релакс, докато например четете книга или пиете кафе.
  • Важно е да не прекалявате с мебелите и аксесоарите. Намирането на баланс е ключов в красивата и стилна визия на вашата бохо спалня.


Екзотичните цветя са завършекът, от който се нуждаете!

Ако предпочитате изчистената визия с по-малко декорации, може би това е стаята за вас.

  • Страхотна идея е да монтирате етажерки, на които можете да наредите малки саксии с растения. По този начин не само декорирате стената, но и придавате живот и настроение на помещението.
  • Друг вариант е да разположите огромни саксии с екзотични цветя в ъглите на стаята. Бохемската естетика е богата и пищна. Няма как да не попаднете на поне няколко декорациите, които да паснат на вкуса и желанията ви.
  • Не забравяйте, че можете да се доверите на палетите и дървените украшения, които са символ на бохо стила.

Вижте още: Пет възможности да придадете ново очарование и красота на спалнята


Декорацията е много важна!

Декорът в една стая е основното, което я прави специална и зашеметяваща, затова си заслужава да се погрижим да е на ниво.

  • Дизайнът на бохемската красота наистина ни кара да се чувстваме все едно сме на плажа, близо до океана и слънцето.
  • Не забравяйте и люлеещия се стол и пуфа, които са гаранция за уют, удобство и пълноценна почивка.
  • Друг интересен декор са плетивата. Те могат много лесно да внесат красота и хармония в дома ви. Окачете ги на стените или ги постелете на фотьойлите, леглото и дори земята. Където и да ги разположите, едно е сигурно – няма да останат незабелязани.
  • Заложете на по-екстравагантни рамки за картини или такива в златно.


Цветовете са чудесен избор, който ще ви накара да се усмихвате постоянно!

Разбира се, не трябва да се ограничавате само с белия цвят.

  • Ако предпочитате по-дива и шарена визия заложете на интересната цветна декорация.
  • Ако не харесвате особено ярките нюанси, винаги можете да разчитате на неутралните или по-бледите цветове, с които отново много лесно ще успеете да разчупите дизайна в стаята.
  • А ако пък сте почитатели на ярките нюанси, давайте смело - нарисувайте вашата пъстра "картина", на която да се наслаждавате.
  • Декоративните възглавнички с нетрадиционни шарки и багри могат само да ви помогнат да създадете тайнственост и магия в помещението.

Надяваме се и вие като нас да се влюбите в красотата, простотата и енергията, които носи в себе си бохемския стил.

Време е да започнете това приключение. Ако имате желание да внесете тази позитивна енергия и във вашия дом, потърсете специалист сред множеството препоръчани дизайнери в MaistroPlus. Изпратете напълно безплатно заявка, след което разгледайте разнообразието от оферти и изберете най-добрата сред тях за вас и вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Ангел Йорданов VIP
Боядисване и декорация, Банкя
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта