Романтично вдъхновение и хармония в дома чрез бохо стила

Публикувано на 05/07/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 14/02/2019 | Видяно 2 398 пъти

Романтиката и свободомислието са онези характеристики на личността, които дават нова визия за света около нас. В интериора на дома те намират израз чрез неповторимия бохо стил. Той успява за изпъкне със смелите си комбинации от цветове, форми и материи. Ресните заемат нова функция, придружени от шика на шарените щампи. Те носят вдъхновение и носталгия по хипи стила на 70-те. Неговият израз съчетава настандартност, избягване от общоприетото и традиционното, и съчетание между удобство и изтънченост. Всичко това е постигнато чрез баланс, изобилие от аксесоари и много смели решения. Не се колебайте да се възползвате от някоя друга или дори всички идеи, с които да преобразите дома си. Това може да бъде постигнато лесно, с минимални средства и доза креативност. Ако дребните промени не са ви достатъчни, то за големи се доверете на доказаните професионалисти, регистрирани на MaistorPlus.


Шик, принтове и мотиви

Бохо стилът съдържа частица от необятното вдъхновение и свободолюбивите начинания. Той не се ограничава до определен цвят, а точно обратното – палитрата му подчинена на веселата пъстрота. Ако сте класик и традиционалист, то едва ли бихме открили тези мотиви във вашето жилище. Дръзките съчетания между несъвреместими форми и материали напомнят за познатата еклектика, но далеч я надхвърлят. Флоралният принт е на преден план, следван от племенните мотиви. Внасянето на малка доза бохо шик в интериора е лесно постижима, но не гарантираме, че тя ще ви е достатъчна! Добавете пъстър килим, шарени декоративни възглавници и грабващи вниманието постелки за леглото. Може да подсилите ефекта с нестандартни детайли по пердетата и тапицерията на дивана.


Вдъхновение от природата в бохо стил

Растенията присъстват във всеки дом по един или друг начин. Така се засилва връзката с природата и се внася свежест, живот и жизненост в помещението. Вместо да поставите саксиите на обичайното им място върху поставки, на терасата или в някой ъгъл, време е за нестандартно решение. Окачете ги на стените или ги пуснете да висят от тавана. Големите растения ще внесат бохемска индивидуалност и свободолюбив дух. Избягайте от скуката и закачете изображение на растение в банята за допълнение към щампованите нови завеси. Изрисувайте вратата към тоалетната в индиански мотиви и променете коренно интериора с няколко бързи и лесни стъпки.


Романтиката никога не излиза от мода

Едно от най-важните правила, които не трябва да забравяте, ако искате да пренесете романтичното усещане на бохо стила във вашия дом, е избягването на рутината. Смелите решения, изпълнени в колоритни цветови комбинации и непринудена обстановка са най-доброто решение. Дантелените покривки и леки материи задължително трябва да намерят място в интериора. Пастелните цветове са за предпочитане, особено ако са съчетани по начин, които изразява положителни емоции и вдъхновения. Интегрирайте бялото в интериора с пухкави възглавници, разположете ароматни свещи и създайте една успокояваща и хармонична обстановка. 


Детайлите говорят и разказват истории

Дървото е водещ материал при обзавеждането в бохо стил. Ниската холна масичка е добър избор, но само тогава, когато е в съчетание с разпръснати големи възглавници около нея на пода. Заменете пластмасовия кош за пране с дървен, стъпката на входа с такава с ресни и закачете ярки картини по стените. Тези незначителни на пръв поглед промени бързо ще създадат ново усещане и ще ви подтикнат да променяте още и още. Нестандартните идеи водят до спонтанни решения, като добавянето на люлка в хола или шикозно кресло в кухнята. Ако искате да избягате от класическото, познатото и скучното – това е начинът! Използването на етно сувенири и амулети лесно може да намери място в интериора на дома след внимателно премисляне и дори импулсивно решение. Не се ограничавайте в определени рамки, защото това е в пълна противоположност със стила, на който сте се спрели!


Водещата роля на дървото в бохемския стил

Бохемските промени имат много насоки, които биха могли да бъдат реализирани. Релаксиращата обстановка е ключова и търсена при декорирането в интересния стил. Той отдава ново и важно значение на любимия хамак, който без проблем може да намери място във всекидневната, спалнята или балкона. Отделете специално внимание на ниските легла, изработени от палети. Те биха допълнили по невероятен начин спалното помещение. Ако заложите на голямо и високо легло, то винаги може да поставите дантелени, прозрачни или завеси от ресни.

Този бохемски шик ще внесе тайнствена, очарователна и романтична нотка в спалнята. Оставете естествената светлина да навлиза в помещението и го допълнете с нестандартни свещници. И не забравяйте – всичко е скрито в детайлите! Бихте ли декорирали дома си в необичайния стил? Споделете своите идеи с нас, а за качествено изпълнение се доверете на доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете заявка напълно безплатно и получете различни оферти в рамките на 24 часа.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
27 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта