Преобразете лесно и мигновено банята си през уикенда

Публикувано на 20/07/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 01/06/2022 | Видяно 1 269 пъти

Истината е, че има няколко прости начина, с които можете да вдъхнете свежест и настроение на банята си, а най-хубавото е, че ще се случи лесно и мигновено. Имате малка баня? Винаги сте изпитвали затруднения с обзавеждането й? Тя е малка и тясна, така че изисква перфектната идея, за да бъде красива и в същото време функционална.  Ясно е, че по-малките помещения винаги са по-трудни за декорация, защото предметите и обзавеждането, което искаме е много, а пространството доста ограничено. Но това по никакъв начин не трябва да ни смущава, а напротив – да ни мотивира. Ще ви трябват креативни и подходящи идеи за вашата малка баня. А какви са те? Отговорът на този въпрос ще намерите в статията ни. Приготвили сме ви 5 чудесни идеи за това как можете да преобразите кътчето си за отдих и то само за един уикенд.

Ако имате някакви идеи, за чието реализиране ви е необходима помощ или някакъв съвет, то не се колебайте да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа.


Размахайте смело четката за боя

Най-лесният начин да озарите вашата баня е с пресен слой боя. Можете да се възползвате от възможността да промените изцяло цвета на стените за съвършено нов външен вид, но ако това ви се струва твърде голяма промяна, то винаги можете да пребоядисването в подобен цвят и това отново ще бъде голямо подобрение.

С помощта на прекрасните съчетания на цветовете получаваме мечтаната визия, която е олицетворение на свежест и добро настроение. Задължително заложете на боя за влажни помещения или за баня. Ако пък стените на банята ви са с плочки, то не се чудете да потърсите боя за плочки и да преобразите смело и техния цвят. Ще се изненадате колко различно и обновено ще бъде помещението, ако смените дори само цветът на стените.


Сменете душ кабината си

Душ кабината е важна част от цялостния облик на банята. Тя е елементът, който се забелязва най-много и заема най-голямо пространство от помещението. 

Душ кабината е една от най-големите особености на вашата баня, така че смяната й с нещо ново и свежо, със сигурност ще придаде по-модерна и красива визия на банята ви. Имате възможност да развихрите въображението си и да експериментирате – има безброй много кабини в различни размери  и цветове, форми и стилове, които да отговарят на различни изисквания и предпочитания. Така че, вариантът да не си намерите подходяща душ кабина за вашата баня, не съществува.


Добавете дребни аксесоари

Понякога всичко е от значение. Аксесоари като красиви кърпи, поставки и диспенсъри за сапун, свещи и малки вазички с цветя, са декоративни елементи, които се подменят лесно и са задължителни придобивки за всяка стилна баня.  Ако банята ви е малка, то има вероятност кърпите ви винаги да се виждат, което по същество ги прави вграден декор на помещението независимо дали ви харесва или не. Ето защо инвестирането в поне един чифт красиви кърпи може да преобрази пространството ви. Ако искате различна и креативна декорация, то можете да се доверите на дървото като аксесоар за декориране. Красива дървена стълба за поставка на хавлиите, или пък дървен скрин, а защо не и дървен рафт или красива етажерка, на която можете да подредите стилно всички декоративни елементи, шампоани, сапуни, балсами и други тоалетни принадлежности.

Вижте още: Как да превърнете своята малка баня в красиво съкровище?


Постелете красота на пода

Каква по-добра идея за освежаване на банята от малко и красиво килимче в центъра й? Да, килимите са чудесен вариант да придадете различна визия на помещението. Те внасят стил и топлина в дизайна на стаята. Ако искате нещо по-традиционно и семпло, можете да заимствате идеята за килим от първата снимка – обикновено малко едноцветно килимче, което е ненатрапчиво, но пък е с нежна и свежа визия. А ако искате нещо по-запомнящо се  - то заложете на нетрадиционен, шарен килим, с много фигури и различни шарки. Тези от вас, които искат да опитат нещо различно, могат да поставят килим върху килим. Това е доста по-интересно от традиционната постелка за баня.


Добавете произведения на изкуството

Точно както произведенията на изкуството правят дизайна на хола или спалнята по-динамичен, така го правят и за банята. Поставянето на една или няколко картини на стените със сигурност ще остави голям отпечатък върху цялостната визия. Картините са чудесен вариант много лесно и бързо да промените облика на празната стена, като в същото време ще я направите да изглежда по-завършена и приветлива. Няма по-лесен и бърз начин за декорация от този.

Ако имате по-мащабни идеи, които искате да реализирате или се нуждаете от помощ или съвет, можете да се допитате до експертното мнение на интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Заявете проект напълно безплатно и сравнете между предложените оферти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта