Мечтаната баня – част от актуалните тенденции

Публикувано на 11/03/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 11/03/2020 | Видяно 3 787 пъти

Новата година винаги асоциира с ново начало – и с нови тенденции в интериорния дизайн. Съответната календарна година е предпоставка да хвърлим едно око на онези тенденции, считани от дизайнерите като най-вероятни да се наложат на отворения пазар и да започнат масово да се използват в сектора. Това важи в пълна степен и за вашата мечтана баня, която трябва да бъде едновременно красива, стилна, удобна, оригинална и функционална.

Не бързайте да я обновявате, преди да се запознаете с част от новите тенденции за превръщането на банята в едно наистина специално и комфортно място – в тази статия ще ви срещнем именно с част от тези тенденции. Освен това, на сайта ни, по всяко време можете да разгледате регистрираните в нашата платформа интериорни специалисти, които ще превърнат дома ви в пространство с неповторима естетика и атмосфера.


Отворените концепции за банята – интересни, практични и полезни

Отворените концептуални планове са много популярни за основното жилищно пространство на къщата, така че не е чудно, че те са проектирани така, че да съчетаят в едно цяло пространствата на банята и спалнята.

  • Традиционно се приема, че банята винаги трябва да е отделена с врати и стени, но нещата бързо и рязко се променят. Стиловете варират и стават все по-оригинални, ексцентрични, интересни, практични и полезни.
  • Стените се заменят с поверителни плъзгащи се крила, изработени от непрозрачно стъкло или други подобни материали, а вратите към зоната на банята просто изчезват.
  • Зоната за обличане в спалнята се приобщава към ваната и останалите елементите от зоната на банята. Ефектът е очевиден – красота и функционалност с простичкото реализиране на една подобна отворена концепция.
  • Получавате удобство, като не само, че това не влияе на естетическите качества на вашата баня, а дори спокойно може да се каже, че ги подобрява.

Вижте още: 6 практични идеи за малка баня


Сив и бял мрамор за спираща дъха баня

Сивите тонове са популярни и пред 2020 г. Те засилват своето влияние при стиловете на различните бани.

  • Смесицата между сиво и бяло е класиката за тази година – дизайнерите не спорят по този въпрос.
  • Мраморът е основен избор за банята, а освен това сега има много материали, които възпроизвеждат мраморната повърхност на по-ниска цена, но в никакъв случай с по-слаби качества.
  • Неутралната палитра, която тези плочки предоставят внася невероятна свежест на банята, прави я едновременно традиционна и модерна. Резултатът е ясен – една спираща дъха баня.

Вижте още: 10 забележителни бани от мрамор


Сложете прозорци над мивката

Оптималното място за кухненската мивка винаги е било под прозорец, който ви дава възможността да погледнете навън и да почувствате светлината на деня, докато миете съдовете. Тази идея обаче е приложима не само, когато става въпрос за кухненското пространство във вашия дом.

  • Сега дизайнерите предприемат същата концепция за банята, поставяйки прозорци над мивката, намираща се в нея.
  • Разбира се, тази идея работи най-добре, когато има приятна гледка отвън, но дори и тя да не толкова привлекателна, допълнителната естествена мощ, която прозорците носят, въобще не е за подценяване.

Във всеки един момент, в който срещнете трудност в обновяването на вашата баня, може да се консултирате с професионалистите, регистрирани при нас. Имате опцията да направите безплатна заявка за проект. Ще може да сравните различни оферти, да изберете конкретни изпълнители за проекта и да разгледате бизнес страниците на всички изпълнители.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта