Впечатляващи промени за баня

Публикувано на 26/09/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 18/12/2019 | Видяно 1 371 пъти

Всяка промяна в дома носи ново настроение и създава чувство на удовлетворение, но новата баня може да бъде изключително впечатляващо постижение. Именно поради тази причина към нея се подхожда с особено внимание и подготовка, имайки предвид че това е ремонтът, който отнема най-много средства.

Банята и кухнята са най-използваните помещения във вашето жилище и тяхната промяна оказва най-голямо въздействие върху обитателите на дома, както и върху цялостния облик. Също така банята по-често има нужда от освежаване и нови идеи. Ако вече сте достигнали до тези извод, то ще можем да ви помогнем с някои от тях. В случай че имате нужда от допълнителна помощ, винаги можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в платформата MaistorPlus.


Банята е красива, независимо от квадратурата

Това че пространството не е много голямо, не означава, че банята ви не може да изглежда впечатляващо. Дори напротив – можете да предизвикате изненада с това каква естетика може да се постигне именно при такива обстоятелства.

  • В горепосочения случай (от изображението) имаме уют, който се създава, от отличното осветяване, гарантирано и от двата прозореца.
  • Заложено е на естествени светли тонове, които оптически дават по-голямо пространство.
  • Има прекрасното съчетание между дървото и фаянс.
  • Като допълнение са и впечатляващите декоративни елементи - сиво килимче, бели хавлии и дървена масичка. Те идеално пасват на целия интериор.

Всичко, което се очаква от една баня, присъства, дори нещо повече – едно място в дома, където бихте стояли с часове.

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня


В лятна къща или вила, банята е особено важна

С качеството на банята не бива да се правят компромиси, където и да се намира тя. И най-важно е обстановката да бъде комфортна и приятна.

  • Съвсем резонно можете да изберете дървен под в унисон с вратата и декорацията, включително и капака на тоалетната чиния.
  • До ваната може да поставите дървено столче, на което да слагате всичко, което ви е необходимо за една приятна вана в зимните вечери. А през прозореца да се радвате на първите снежинки. Изживяване, което си заслужава известното неудобство на ремонта, докато преобразявате помещението.
  • Обмислете всичко - дори най-дребните детайли. 


Минимализмът е подходящ за съвременната баня

Дори и хората, които не са привърженици на изчистени форми и предпочитат цветни, пищни и разчупени стилове, ще признаят, че за банята известна стерилност е подходяща. Това не означава, трябва да изглежда скучна и безчувствена. Напротив – подобен уклон би трябвало да се избегне, както е направено успешно и на изображението.

  • Основната стена до ваната е изцяло декоративна с камък.
  • Цветовете бягат от чисто бялото, преминават през хладно сивото към кремавото на стената с мивката, шкафчетата и огледалото.
  • Допълнителното осветление също прибавя топлина.
  • Като допълнителен аксесоар е декоративната зеленина. Естетично и изчистено.

Вижте още: Усещане за елегантност чрез минимализъм в интериора

 


Малка промяна в цвета изменя съществено банята

Ако сте решили да обновите банята си и не искате твърде много неща в нея, които да отнемат пространство, едно от решенията е цветови промени и такива, които да разширяват помещението.

  • Промяната на еднотоновото бяло или сиво с редове синьо решително изменя обстановката. Пространството се отваря и избягваме излишната стерилност, дори се добавя известна игривост.
  • За значително разширяване на пространството премахвате шкафове и на тяхно място закрепете метални етажерки и рамки, които са стилни и отлично служат за поставяне на всичко необходимо за една баня.
  • Вместо старата мивка сложете по-малка и стилна, която е поставена на дървен плот, която да добави закачлив акцент в помещението.


Баня в необичайно пространство

Виждали сте го и искате да го направите във вашия дом – баня в помещение, което изглежда като дневна. Единствено присъствието на ваната издава, че това може би е баня. Защо не! Вероятно за някои това изглежда непрактично, но не е непременно така. 

  • Подът е теракот, макар да изглежда като килим;
  • Съседните помещения са свързани и съдържат всичко необходимо за една баня, а стаята с ваната е преходна;
  • Най-голямото предимство е големият прозорец и силната естествена светлина, която обикновено липсва в обикновената баня.
  • Но основното качество е, че е съвсем различно изживяване от типичната баня.

Ако някоя от тези идеи ви вдъхнови за това как да изглежда вашата баня, чудесно! Време е да превърнете желанията в реалност! Не забравяйте, че можете да получите професионална помощ от специалистите, регистриран в платформата MaistorPlus. Не се колебайте да заявите проект напълно безплатно, да сравните офертите и да изберете оптималния за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта