Усещане за елегантност чрез минимализъм в интериора

Публикувано на 21/04/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 21/04/2017 | Видяно 6 377 пъти

Комфортното усещане в дома се постига по много начини, но най-важният от всички тях включва уют и удобство. Точно заради това ви представяме един невероятен апартамент, който впечатлява със своята изискана и безупречна визия. Тя е постигната чрез похватите на известния минимализъм, за който е характерна естетическата наслада. Опростеният интериор успява да превърне малкото жилище във функционален дом. Помещенията са комбинирани чрез артистичност, а красивата и съвършена визия спира дъха.

Преобразете интериора и във вашия дом! Защо не чрез похватите на стилния минимализъм, след като се консултирате с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви помогнат да вземете най-добрите решения и да ги осъществите съвместно.


Елегантна завеса разделя дневната от спалнята

Минимализъм или удобство? А защо не и двете заедно! Вижда се, че нежната атмосфера се дължи на изчистените цветове в съчетание с умело подбрани геометрични форми. Семплият интериор и модерните мебели говорят за усет за стил, който е така добре изразен чрез минимализъм. Може да се каже, че изненадата е ефирната завеса, която обединява и едновременно разделя дневната от спалнята. Този нестандартен, но често срещан начин за спестяване на пространство тук допринася за спечелването му. Липсата на излишни мебели е характерна черта на прекрасния минимализъм. Спалнята изглежда като отделено помещение, тъй като ламперията и големите прозорци я превръщат в самостоятелно обособена единица. И макар центърът на дневната да е поставен върху артистичния портрет, няма как да не бъдат забелязани и отделните елементи на стила минимализъм.


Скрити и практични в стил минимализъм

В голямото помещение е отделено място и за спалнята, която не отстъпва на избрания минимализъм. Тя е обособена чрез дървената ламперия и създава усещане за затворено пространство. Леглото е скрито в умело организирано пространство чрез небрежно поставената завеса.

В този случай тя е практично решение, когато желаете да разграничите отделните помещения, но не искате да се лишавате от размерите. Обикновените завеси вече могат да бъдат заменени от шумоизолирани. Въображението отстъпва място на семплия и издържан дизайн. Минимализъм се открива в елегантната и изчистена визия на спалното помещение. Въпреки съчетаването на две от най-важните стаи в дома, има достатъчно свободно място и уютът е налице!


Стилни детайли и детайлен стил

Когато говорим за минимализъм, изцяло заставаме зад формулата "По-малкото е повече!". Този принцип се вижда и тук. Трапезарията изненадва със семплия си дизайн. Илюзията за голямото пространство е създадена чрез обединяване на всички помещения в него, както в този случай. Както се забелязва, вратите и ключалките не присъстват. Те са заменени от просторно място между отделните стаи и дизайн, които придават усещане за естетическо докосване. Това се дължи и на опростения интериор, който е характерен за стила минимализъм. Вече пожелахте ли да преосмислите решенията за вашия апартамент, защото думата минимализъм има изключително богато значение?


Минималистично докосване

Минимализъм и елегантност в този случай имат еднакво значение. Когато говорим за детайли, тези тук определено успяват да придадат забележителност и изисканост. Семплите цветове и изчистени форми понякога са най-доброто решение за жилището. Няма значение дали става дума за минимализъм или друг стил, идентичността и уютът трябва да съпътстват жилището. Изчистените цветове в изискания минимализъм се преливат един в друг, а бижуто е екстравагантната лампа, която сякаш с любопитство се надвесва в дневната, да разгледа загадъчния интериор.


Семпъл и модерен дизайн в бяло

Минимализъм и в кухнята, където е и сърцето на невероятния апартамент. Въпреки че не е отделена от останалите стаи, нейната индивидуалност е най-силна. Основният цвят е белият, а той съпътства цялото помещение заедно с няколко тона на сивото. Това придава елегантност и усещане за пространство. Откриват се различни правилни геометрични форми, които са скрити из цялата кухня. Минимализъм и лукс съпътстват изчистеното от детайли помещение. Впечатление правят мраморният под и кухненски гръб. А островът по средата е закачливо разделен визуално на кубчета. На него може да се хапва за закуска или просто да се приготви вечеря.


Минимализъм и очарование в банята

Банята има съвременно излъчване и завладява от пръв поглед, въпреки че е малка. Очарованието е изразено чрез контраст между изчистеното бяло, характерно за стила минимализъм, и детайлните плочки. Тази организирана баня впечатлява с цветово отношение. В нея изпъква синият цвят, който не остава незабелязан, тъй като в него са боядисани мивката и огледалото. Думите минимализъм и практичност са подходящи, за да опишем симпатичната баня. А в дъното се крие малката изненада – ваната. Какво по-успокояващо и отпускащо от една гореща вана след тежък и уморителен ден?

Прекрасният минимализъм успя ли да ви вдъхнови за промяна? Ако имате куп идеи, то тогава се нуждаете от подходящия дизайнер, който да ги превърне в реалност. Опишете желанията си в безплатна заявка на сайта на MaistorPlus и бързо и лесно ще получите оферти от изпълнителите, регистрирани на платформата.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта