Фън Шуй в банята - обърнете внимание на детайлите

Публикувано на 09/07/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 03/10/2019 | Видяно 1 607 пъти

Според учението Фън Шуй баните и тоалетните в жилището са с лоши енергийни потоци. Наистина става дума за място, където човек се грижи за личната си хигиена. Също така, местоположението на тези помещения в дома може да окаже влияние на други аспекти в живота. Например, ако се усеща неприятна миризма, то способността  за концентрация намалява. Но както се казва, баните са необходимо зло.

Дали обаче те винаги са проводник на негативна енергия? Не е задължително, ако следвате съветите, които предстои да ви споделим. А при нужда от качествен ремонт на банята си, разчитайте на майсторите, регистрирани в нашия сайт. 


Правилен монтаж на тоалетната – задължително условие според Фън Шуй

Знаете ли за това правило - да затваряте винаги капака на тоалетната след ползването ѝ?

  • Може би ще ви се стори странно или смешно, но това е задължително. Микробите и бактериите са форма на отрицателната енергия Ци. Всеки път, когато  се ползва тоалетната, се разпространяват бактерии във въздуха.
  • И... най-опасната бактерия за човека е E. Coli, за която е известно, че причинява диария, анемия и бъбречна недостатъчност. Днес много лекари и здравни работници съветват да затваряме капака на чинията на тоалетната. За да може това да стане, е нужно тя да е монтирана правилно.  


Ако банята е без прозорци - монтирайте вентилатор!

Истината е, че немалко бани са лишени от прозорци. В такива случаи монтирането на вентилатор е силно препоръчително. Този уред е необходим, тъй като невъзможността подобно помещение да се проветрява регулярно, трябва да бъде компенсирана по някакъв начин. В противен случай миризмата може да остане вътре в продължение на часове и дни, докато не изчезне напълно. Според Фън Шуй е важно въздухът да се поддържа чист и циркулиращ, тъй като по-този начин се постига баланс и хармония в живота. 

Прочетете още: Фън Шуй и ароматни пръчици - настроение, релакс и още нещо


Баня без мухъл – как?

Разбира се, че банята често е мокра, по стените се задържа влага и може в нея да се появи мухъл. Това е не само грозно и неестетично, но и крие рискове за здравословното състояние на човека. Мухълът може да доведе до много негативни последици за тялото, като запушване на носа, дразнене на гърлото и други дихателни проблеми.

Всеки път, когато човек се къпе, водната пара и влажността се издигат нагоре. Така, в някои ъгли на ваната, душ кабината, под мивката и стените могат да се появят петна от мухъл. Влажната среда създава перфектно условие за отглеждането му. По тази причина е нужно да се ползват специални препарати за почистване на банята.

Прочетете още: 9 идеи за малка и функционална баня


Извикайте майстор, ако имате течове

Капещите, поради дефекти, смесители са доста често срещан проблем. Според Фън Шуй изтичането на водата е символ на изтичане на богатството от дома. Но едно е сигурно, спуканите кранове ще увеличат сметката ви в края на месеца. А и отделно шумът от падащите капки никак не е приятен и може да попречи на добрия сън и концентрацията.

  • Знаете ли, че едно кранче, което капе бавно, може да причини загуба на около 7-10 литра вода на ден, което звучи застрашително, ако се умножи по дните на една седмица, един месец? 
  • Освен това, нивото на влажност в банята също може да се превърне в проблем, плесените буквално ще растат около зоните на изтичане на водата.
  • Ако имате течащо кранче, не се мъчете да го оправите сами. Нуждаете се от спешната му смяна от майстор.


Редовно изхвърляйте кошчето за боклук

Ако имате кошче за боклук в банята си, то трябва да се изпразва редовно. Нещата, които се хвърлят в него са различни, но с времето те просто замирисват. В зависимост от това, което се хвърля в кошчето за боклук в банята, то може да стане идеалното място за развитие на мравки, хлебарки и други нежелани "гости". Там те се хранят и се размножават. И освен в банята, след време, може да се срещнете с тях в други стаи на жилището си. А това никак не е приятно!


Почиствайте банята си поне 1 път седмично

Имате ли вана? Познайте колко бактерии има на квадратен метър в нея? Повече от 100 000 бактерии – това е истината!

  • Банята изисква редовно почистване с препарати. Според Фън Шуй мръсотията в нея увеличава лошата енергия. Също така, броят на микробите и колониите от бактерии ще продължи да се умножава.
  • Доказано е, че има пет вида микроби, включително бактерии, вируси и гъбички, открити в домашните бани, които могат да доведат до стомашни заболявания, диария и увреждания на кожата.

По тази причина е добре да се почиства банята редовно, минимум един път в месеца. Използването на детергенти за дезинфекция ще помогне, но не прекалявайте, защото техните миризми и вредни ефекти също са форма на отрицателно Ци. Ако при почистването забележите, че банята има нужда от някои ремонтни дейности, можете да заявите проект напълно безплатно. Така ще може да разгледате офертите и да се свържете с майстор за ремонт на баня, когото да изберете измежду няколко кандидатствали изпълнители, след като сравните оферти и се спрете на най-удачната. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта