Изпълнете банята си с успокояващо обаяние с 6 идеи за интериор в СПА стил

Публикувано на 11/01/2016 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 20/07/2016 | Видяно 6 805 пъти

Когато чуем "СПА" си представяме блажено спокойствие, почивка, нежни аромати и слабо романтично осветление. Така ли е? Не е ли именно това, от което всеки човек, живеещ в своята забързана рутина, има нужда? Време е да ви докажем, че има как да се насладите на подобни моменти в уюта на собствения си дом, без да се налага да пилеете често пари по скъпи луксозни хотели. Със следващите идеи лесно ще можете да преобразите банята си, като й придадете уютно излъчване и релаксираща атмосфера с няколко креативни трика, които със сигурност ще дадат резултат. Потърсете си подходящ специалист, който да извърши всички необходими ремонтни дейности, за да сте с няколко стъпки по-близо до своята мечта.


Стилни топли цветове

Когато основната ни "мисия" е да превърнем банята си в място за отпускане на сетивата и откъсване от ежедневните грижи, със сигурност трябва да целим постигането на много семпъл и успокояващ интериор. Най-подходящи са цветовете в топлата гама - бяло, слонова кост, бежово, кафеени нотки, леки сиви оттенъци и различни комбинации от изброените.

Виж още: 10 невероятни бани с абсолютно нестандартен дизайн


Приглушено осветление в банята

В банята трябва да разполагате с достатъчно светлина, това е мястото, на което се грижите за личната си хигиена и външен вид. Ако обаче изградите допълнителни лампички, било то съвсем леки декоративни лед светлини или лунички с регулатор на интензивността, ще можете да си осигурите уединена спа атмосфера винаги, когато имате нужда.


Дърво в подовите настилки

Всички сме свикнали с традиционните плочки по пода в банята. Но ако искате да постигнете истински уютна обстановка, ще ви трябва по-автентичен материал, който ще задържи пода топъл и приятен. Високо качествените водоустойчиви дървени подови настилки са идеалният избор. Освен това те пресъздават усещането, че сте в истинска парна баня, остава ви само да се отпуснете и насладите.


Цветно очарование

Малко са късметлиите, имащи прозорец в банята, но ако все пак сте от тях - не се колебайте да украсите със живи декоративни цветя. Най-подходящи са влаголюбивите растения с цветни венчелистчета и свеж аромат. А за всички, които имат баня без прозорци, вариантът е поставянето на изкуствени цветя, които може да парфюмирате за допълнителен акцент към приятната спа обстановка.

Виж още: Практични съвети за оптимално реновиране на банята с малък бюджет


Свещи за ароматна и затопляща атмосфера

Свещите са прекрасни, защото освен с аромат и красиво излъчване, ще допринесат с успокояващо въздействие в обстановката. Те са страхотен начин да украсите помещението и да внесете интимност и романтика.


Проявете креативност в детайлите

Последното предложение, което ще ви отправим, опира основно до количеството въображение, с което разполагате. Всякакви вид малки декоративни елементи са добре дошли. Можете да използвате фантазията си дори в избора на съдовете за хигиенни матриали. Нежните обли камъни са изключително добра идея, а от тях лесно можете да си направите сами постелка за банята или просто да ги подредите наоколо. А ако имате нужда от професионална помощ за направата на ремонт, намерете специалисти, които да ви съдействат. Пуснете безплатна заявка и ще получите оферти, отправени специално към вас, разгледайте ги и научете дейностите на всяка от фирмите, както и оценките, които техните клиенти са им дали, така ще можете да вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта