Как един викториански таван в Охайо се превърна в нов модерен апартамент

Публикувано на 04/06/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 04/06/2020 | Видяно 3 379 пъти

Имате таванско помещение, което използвате за склад? Време е да промените това. Струва ви се трудно, непосилно и скъпо? Е, бъркате. Подготвили сме ви чудесно предложение за трансформация, която собствените на този дом в САЩ за предприели... А крайният резултат е наистина впечатляващ.

Ако и вашият таван е готов за промяна, за да се превърне в комфортна зона за живот, не се колебайте да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Те ще ви дадат идеи, съвети и насоки в мисията по трансформация на вашия дом.


Началото...

Когато дизайнерите се захващат с проекта, те се натъкват на голямо необитаемо таванско помещение с недовършен под и високи тавани, изградени от множество скосени плоскости. За да пристъпят към изпълнение на задачата си, те започват със цялостно престрояване на конструкцията, така че тя да може да понесе тежестта на очакваното обзавеждане.

  • Особено внимание на подготовката дизайнерите отделят на пода, който решават да запазят автентичен чрез полагане на паркет от естествен евкалипт от масивни широки дъски.
  • Разделянето на помещението от останалата част от къщата чрез елегантен парапет и бели врати е друг аспект на задачата.
  • Най-накрая, последният момент от подготовката се състои в прекарването на кабелите, които ще формират съществен елемент от новото осветление, състоящо се от подвижни конусовидни осветителни тела.


Банята...

Решението за банята е изцяло модерно, изпълнено в сиво, бяло и стъкло, и в отчетлив контраст с тъмнокафявите шкафове под солидния мрамор на мивката. В съчетание с модулното осветление, мраморът задава подчертано луксозно присъствие.

Друг визуално разграничителен момент в помещението се формира чрез пода на банята, освежен от миниатюрните плочки в прозрачната душ кабина и кореспондиращ с по-тъмните шкафове.

Стилната вана допълва безупречно актуалната стилистика. Местата за външно съхранение на вещи тук се състоят изцяло от вградени ниши.

Вижте още: 5 малки подобрения, с които да внесете голяма промяна в банята


Личен кът за спортуване

Мини фитнесът в този таван е умело, като изборът и разположението на уредите е достатъчно премерен, за да остави физическо място и за спорт.

  • Малката зона е допълнена от голям телевизор, монтиран на стената зад леглото, който остава скрит на снимката.
  • Изграждането на този мини спортен център е част от общото задание по функционално оформяне на новия таван и кореспондира перфектно със стила и начина на живот на собствениците.


Кът за четене

Зоната за релакс и четене е сполучливо обособена на тихо място до прозореца.

  • Допълнена от специално изработени вградени библиотеки по поръчка, които са разположени от двете страни на фотьойлите, този кът е изграден така, че всичко необходимо за това любимо хоби да бъде на една ръка разстояние.
  • Гледката към улицата внася допълнителен свеж момент на преживяването там.
  • Мекият кафяв цвят на фотьойлите тук допълва усещането за релакс зона и се свързва перфектно както с по-тъмния под, така и с модерните лампи, разположени от двете страни на прозореца.
  • Общото впечатление е допълнено и от красива ваза - единствената декорация на прозореца.

Така приключен, този апартамент съществено надхвърля очакванията на поръчителите и достойно формира самостоятелна зона за живот, релакс и спорт. Ако и вие желаете да превърнете големия си таван в зона със специално предназначение, не се колебайте да потърсите специалистите, регистрирани при нас. Изпратете своята заявка за проект, съберете и сравнете оферти и пристъпете към изпълнение.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта