Апартамент в Киев показва нестандартни интериорни решения

Публикувано на 29/08/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 07/11/2019 | Видяно 433 пъти

Киев - един от най-старите градове в Европа може да ви изненада със забележителни пространства за живее и начинът, по който са обзаведени. Апартаментът, който ще ви покажем днес, съчетава минимализъм, елегантност със семпли цветове и мебели по-нетипична подредба. Всеки детайл е внимателно подбран, мебелите са функционални и лесни за съчетаване. Подредени са покрай стените и така центъра на стаята остава широк и „отворен“. 

Дизайнът на апартамента може да ви вдъхнови за нови проекти, които лесно ще осъществите с помощта на експертите, регистрирани в Maistorplus.


Максимално използване на височината

Независимо колко голям е един дом, мястото винаги не достига. Апартаментът на няколко нива е красиво и удобно решение на този проблем.

 • Този апартамент от Киев, които ви показваме, чудесно илюстрира, че дори и да не живеете в пентхаус, можете да си осигурите дом на две нива.
 • Не е проблем вторият етаж да бъде с малка височина. Там ще поставите леглото и при необходимост скрин или друг шкаф с подходяща височина за съхранение на различни вещи.
 • Можете да сложите няколко кръгли луминесцентни лампи, които да използвате за четене вечер.
 • Мястото под стълбите, както не веднъж сме ви показвали, може да се превърне в много практично и полезно, ако подходите с доза креативност. Запълнете го с рафтове за книги или поставете шкафове. 

Вижте още: Палетите като решение за промяна във вашия дом


Спестете пространство от най-неочаквано място

Храните се навън или предпочитате да не готвите? Противно на често срещаното мнение, това не е престъпление. Но защо ви е голяма, скъпа готварска печка, ако кулинарните опити не са за вас?

 • Този апартамент в Киев показва как една тясна стена е достатъчна, за да подредите до нея най-необходимото - компактна мивка, малък хладилник и няколко шкафа да посуда.
 • Останалото пространство в случая е използвано за да бъде поставен голям гардероб с огледало. 
 • Въпреки че кухненските мебели не са много, цветовете им умело са съчетани с пастелните цветове на пода и вратите. Настилката прелива от теракот в ламинат. 

Вижте още: Софийски апартамент с функционален дизайн


Елегантна и семпла баня

Ако има помещение в дома, за което минимализмът е изключително подходящ, то това безспорно е банята. 

 • Използване на малко мебели и то най-необходимите, лисата на декоративни елементи са сред характерните черти на стила и на тази баня.
 • Още един от плюсовете на този тип подредба е и че не е необходимо да включите на всяка цена сапунерка, държачи за тоалетна хартия и четки за зъби, бутилки с течен сапун.
 • В духа на останалата част от апартамента и тук имаме нещо ново - душ кабината е повдигната. Тя е чудесно решения за по-малки пространства, а освен това прави банята по-стилна и комфортна.
 • И в банята е използвана пастелна цветова гама. Сред основните строителни материали са естественият камък, теракота, фаянсът. 


Нов вид само с няколко дребни корекции

Трансформацията на спалня е един чудесен пример колко много може да се промени дизайнът на целия апартамент в няколко стъпки.

 • На стената са налепени плочки в морско синьо. Другата стена е декорирана с дървена плоскост. Това създава усещане за уют и в същото време не нарушава особено общата концепция за обзавеждане и декорация в духа на минимализма.
 • Прилепянето на леглото до стената освобождава място за нощно шкафче.
 • Телевизорът е изместен срещу леглото и прикрепен на парапета на стълбите, водещи към долния етаж. Неговото позициониране пък освобождава място за още една мебел - шкаф или малко кресло. 

Макар Киев да се намира на много километри разстояние от тук, лесно можете да си осигурите изпълнението на част от идеите. В случай че имате нужда от професионална помощ, може да се обърнете към доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте мнения на предишни клиенти и вземете най-правилното за вас решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Арсо Строй ЕООД VIP
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Д. Бонев
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Васил Василев VIP
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
ИЗОФОРС ЕООД
Хидроизолация, София
2 извършени проекта
Аква Сървис
Цялостен ремонт, София
11 извършени проекта
Ремонт на Покриви
Покривни услуги, София
4 извършени проекта