Апартамент в Киев показва нестандартни интериорни решения

Публикувано на 29/08/2019 от Флора Велчева | Последна редакция на 07/11/2019 | Видяно 1 315 пъти

Киев - един от най-старите градове в Европа може да ви изненада със забележителни пространства за живее и начинът, по който са обзаведени. Апартаментът, който ще ви покажем днес, съчетава минимализъм, елегантност със семпли цветове и мебели по-нетипична подредба. Всеки детайл е внимателно подбран, мебелите са функционални и лесни за съчетаване. Подредени са покрай стените и така центъра на стаята остава широк и „отворен“. 

Дизайнът на апартамента може да ви вдъхнови за нови проекти, които лесно ще осъществите с помощта на експертите, регистрирани в Maistorplus.


Максимално използване на височината

Независимо колко голям е един дом, мястото винаги не достига. Апартаментът на няколко нива е красиво и удобно решение на този проблем.

  • Този апартамент от Киев, които ви показваме, чудесно илюстрира, че дори и да не живеете в пентхаус, можете да си осигурите дом на две нива.
  • Не е проблем вторият етаж да бъде с малка височина. Там ще поставите леглото и при необходимост скрин или друг шкаф с подходяща височина за съхранение на различни вещи.
  • Можете да сложите няколко кръгли луминесцентни лампи, които да използвате за четене вечер.
  • Мястото под стълбите, както не веднъж сме ви показвали, може да се превърне в много практично и полезно, ако подходите с доза креативност. Запълнете го с рафтове за книги или поставете шкафове. 

Вижте още: Палетите като решение за промяна във вашия дом


Спестете пространство от най-неочаквано място

Храните се навън или предпочитате да не готвите? Противно на често срещаното мнение, това не е престъпление. Но защо ви е голяма, скъпа готварска печка, ако кулинарните опити не са за вас?

  • Този апартамент в Киев показва как една тясна стена е достатъчна, за да подредите до нея най-необходимото - компактна мивка, малък хладилник и няколко шкафа да посуда.
  • Останалото пространство в случая е използвано за да бъде поставен голям гардероб с огледало. 
  • Въпреки че кухненските мебели не са много, цветовете им умело са съчетани с пастелните цветове на пода и вратите. Настилката прелива от теракот в ламинат. 

Вижте още: Софийски апартамент с функционален дизайн


Елегантна и семпла баня

Ако има помещение в дома, за което минимализмът е изключително подходящ, то това безспорно е банята. 

  • Използване на малко мебели и то най-необходимите, лисата на декоративни елементи са сред характерните черти на стила и на тази баня.
  • Още един от плюсовете на този тип подредба е и че не е необходимо да включите на всяка цена сапунерка, държачи за тоалетна хартия и четки за зъби, бутилки с течен сапун.
  • В духа на останалата част от апартамента и тук имаме нещо ново - душ кабината е повдигната. Тя е чудесно решения за по-малки пространства, а освен това прави банята по-стилна и комфортна.
  • И в банята е използвана пастелна цветова гама. Сред основните строителни материали са естественият камък, теракота, фаянсът. 


Нов вид само с няколко дребни корекции

Трансформацията на спалня е един чудесен пример колко много може да се промени дизайнът на целия апартамент в няколко стъпки.

  • На стената са налепени плочки в морско синьо. Другата стена е декорирана с дървена плоскост. Това създава усещане за уют и в същото време не нарушава особено общата концепция за обзавеждане и декорация в духа на минимализма.
  • Прилепянето на леглото до стената освобождава място за нощно шкафче.
  • Телевизорът е изместен срещу леглото и прикрепен на парапета на стълбите, водещи към долния етаж. Неговото позициониране пък освобождава място за още една мебел - шкаф или малко кресло. 

Макар Киев да се намира на много километри разстояние от тук, лесно можете да си осигурите изпълнението на част от идеите. В случай че имате нужда от професионална помощ, може да се обърнете към доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте мнения на предишни клиенти и вземете най-правилното за вас решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта