Как 22 кв. м. в Тайпей могат да се превърнат в мечтано място за живот в големия град?

Публикувано на 18/12/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 18/12/2019 | Видяно 1 394 пъти

Можете ли да повярвате, че студио в 22 кв. м. може да се окаже напълно достатъчно, за да обособи всички функционални помещения на апартамент, който да се устрои за постоянно обитаване? Макар и предизвикателна, задачата се решава успешно от професионалния интериорен дизайн, насочен към ограниченото пространство в града.

В тази статия ще ви представим един малък, но напълно завършен апартамент от 22 кв. м. в Тайпей, устроен с всичко необходимо, за да приюти в себе си съвременния градски човек. И макар в него фокусът да е изцяло върху функционалното усвояване на пространството, той по никакъв начин не е лишен от стил. Изцяло изчистен в дърво и бяло, премерен в дизайна и екипиран с всичко необходимо, той се явява идеалното решение за живота в големия град. Интериорните дизайнери могат да намират решения на задачи, които на пръв поглед изглеждат нерешими. Ако и вие имате нужда от съвет за преустройване на малкото си жилище, не се колебайте да се консултирате с тях.


Всекидневна с бокс и ниша

Първият досег на посетителя с апартамента е в малката, но просторна всекидневна с удобно канапе, разположено в стенна ниша. И на пръв поглед скрития кухненски бокс, елегантно приютен под допълнително изграденото второ ниво, до което води изчистена дървена стълба.

  • Не си мислете, че апартаментът няма място за хранене – напротив. Скрития дървен плот за бар на стената до стълбите се преобразява в сгъваема маса за хранене, която се разтваря, само когато се използва.
  • Навсякъде из апартамента не може да не направи впечатление индустриалният щрих на осветлението, което е адаптирано както към всяко едно помещение, така и към пространството като цяло. То гарантира достатъчен приток на светлина целодневно и допълнително придава индивидуален почерк на стила на обзавеждане, който е подчертан и чрез видимите бели тухли в нишата.

Вижте още: 5 доказателства, че и най-малкото студио може да бъде много шик


В кухненския бокс...

Сгушена в пространството под втория етаж, малката кухничка представя изчистен дизайн в бяло с дървен рафт за съдове.

  • Всичко в минималистичната кухня се отнася до функционалността и практичността.
  • Вградените мебели усвояват максимално поръчковата мебел, която е изцяло изградена до стената.
  • Белите плочки на кухненския гръб улесняват почистването и се вписват с простота в семплия дизайн.
  • Броят на шкафовете е много обран, но за сметка на това напълно достатъчен, за да осигури комфорт на собствениците.
  • Няма излишни декоративни елементи, което чудесно пасва в цялостната концепция за интериора.


В малката баня...

Малката площ изобщо не е предпоставка за лошо организирана баня. Напротив! Напук на квадратурата, помещението е впечатляващо, но в никакъв случай претрупано.

  • Решена отново изцяло в бяло, малката баня е облечена изцяло в плочки.
  • В нея е поместена и малка вана с душ и два прозореца.
  • Двата прозореца дават естествена светлина. Отразени в огледалото с открит шкаф, неутрализират чувството за клаустрофобичност.
  • Малките декоративни елементи поставят акцент в банята.
  • Отново семпла с изчистен дизайн и съдържаща само най-необходимото, банята е идеалното допълнение към помещенията на първото ниво, за да завърши неговата функционалност.


На втория етаж...

Пространството на втория етаж разкрива три самостоятелни къта:

  • Място за сън чрез голямо двойно легло;
  • Кът за работа с бюро и лампа;
  • Голямата стенна секция, която служи за съхранение на книги, предмети и декорация. Тя е също лесно достъпна и от първото ниво посредством подвижната малка стълба, което я прави изключително удобна.

Тук преобладаващият елемент е дървото както в дървения под, така и при мебелите. Дървото е елегантно разчупено от текстилните завивки в сиви и пастелни цветове, небрежно допълнени от две декоративни възглавнички.

Пастелните и светли тонове на обзавеждане на цялото пространство и преобладаващото бяло в останалите помещения по естествен начин поставят акцента в целия апартамент именно върху дървото, което придава допълнителна топлота.

Малкият апартамент в никакъв случай не ви обрича на неподходящ интериорен дизайн. И това жилище в Тайпей е абсолютно доказателство. Професионалният подход и добрите идеи могат да свършат чудеса от всяко едно пространство. В случай че имате нужда от професионална помощ, може да се консултирате с доказаните специалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и направете най-правилния за вас избор. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта