Малък апартамент с голям стил в Отава

Публикувано на 30/07/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 17/09/2019 | Видяно 1 563 пъти

Всеки дом заслужава да бъде красив. От същата максима се води и едно младо семейство от Отава. Те искат да създадат дом с нов, но същевременно достъпен стил. Тяхно местенце, което да обединява последните тенденции в дизайна и класическия стил и да се превърне в модерен, красив оазис. Двойката разполага с малко, двустайно жилище, чиято площ е малко под 60 квадратни метра. Апартаментът е разположен в Отава, Канада. Намира се в центъра на града, в новопостроена сграда. Младото семейство иска спокойна, топла обстановка. Постига я, смесвайки различни видове текстил - от кадифен диван до удивителен тапет. Дизайнът на жилището е с ярък почерк - преобладават розовите елементи, присъства изключителна комбинация от мебели и занаятчийски изделия. Щом те могат - и вие можете!

Как канадското семейство се справя с трудностите, които стоят пред всеки новодомец и какви стилове в интериорния дизайн са използвали в новото си жилище, ще ви разкрием днес. 

Ако и вие имате нужда от вдъхновения и идеи за новото (или пък сегашното) ви жилище, не пропускайте да се свържете със специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в нашата платформа. Те ще ви дадат професионални съвети и ще ви помогнат и вие да създадете дома от мечтите си.


Уютът има розов цвят

Основната идея на младата двойка е да създаде пространство, дело на тяхното въображение, в което се съчетават нежност и изисканост. Макар че този апартамент има доста малка площ, семейството го усъвършенства с поразително обзавеждане и аксесоари, които създават и още две допълнителни зони във всекидневна им - офис и кухня. Ако сте готови да експериментирате, може да внесете тази идея и вкъщи:

  • Използвайте диван от кадифе, който да бъде основният фокусен елемент в стаята. Той прави така, че всичко да изглежда хармонично. Също така се превръща в цветната и привлекателна част в помещението.
  • Дървена масичка с дърворезба носи творческата атмосфера, от която двамата млади имат нужда (навярно вие също).
  • Закачете на тавана стъклена лампа, която добавя още повече нежност във всекидневната.
  • За декорация за помещението може да използвате подходящи аксесоари (в случая: вази, възглавнички), които чудесно си партнират с целия интериор.

Вижте още: Елегантен апартамент с минималистично излъчване 


Артистизъм дори и в най-малкия елемент

Колоритният диван неизменно е елементът, който приковава вниманието. Но красивите интериорни решения не спират дотук. За да се добави още повече цвят в пространството, е използван сиво-син килим във винтидж стил. Синьото се появява отново и във възглавница с помпони, която се намира върху дивана. За да се запази усещането за свежест, са направени промени и в крачетата на дивана. Вместо дървените крака са сложени месингови такива. Те носят модерен щрих, добавят блясък и светлина, а и са допълнение към друга характерна част от дневната, а именно млечната подова лампа. Като чудесно допълнение към помещението са добавени чудесни аксесоари, които успяват да вдъхнат неповторим чар на стаята. 


Ефективен отворен план

Кухня с отворен план, която директно се свързва с холната част на апартамента. Да, ароматът на пържени картофи ще ви преследва на всеки ъгъл, но пък едно е сигурно - няма да патрулирате постоянно между кухнята и хола, с купи с храна в двете ръце. А ето как може да превърнете помещението в удобно и красиво място във вашия дом:

  • Естествена преграда. Употребата на ексцентрично растение, чиито листа напомнят за формата на цигулка, може да помогне за естественото разделение между двата обособени къта. 
  • Мултифункционален барплот. Използването на барплот по дължина по помещението успешно създава илюзията, че кухнята е по-голяма. Освен това, то може да се използва и за място за съхранение на продукти и кухненски уреди и съдове. А допълнителен бонус е възможността да го използвате и за маса за хранене. 
  • Високи столове от дърво. Набор от дървени столове може да ви осигури приятен контраст с шкафовете. Освен това, ако местата за сядане са ограничени, съвсем спокойно може и вие да ги включите в своя дом. 

Вижте още: Невероятен интериорен дизайн на апартаменти в 44 кв.м.


Офис пространството също е важно

Точно до кухнята пък е се намира пространството, в което двойката разгръща креативността си, а именно работното пространство. По стената в този уютен интериор е обособен малък домашен офис. Ако разполагате в подобно разпределени, вие също може да внесете тази промяна в дома си. Със сигурност ще ви бъде полезна.

  • Акцентирането на обикновено бюро в бяло носи усещане за стил и съвременност, като едновременно с това перфектно се съчетава и с по-традиционните елементи в хола.
  • Съвършена препратка с всекидневната и кухнята може да внесе офис стол с месингови крака, който освен че е удобен, е и много стилен. А и най-важното - не взема много пространство.
  • За повече цвят може да добавите арт стена, която да бъде и мини галерия. На нея може напълно да развихрите въображението си и да сложите изображение и снимки, които ви доставят радост.


Фреска в спалнята

Спалнята е помещението, в което изцяло се развихря творческият порив на младата двойка. В нея цари нестандартен дизайн, в който присъстват всевъзможни нюанси и шарки. и не, тук не става въпрос за претрупаност, а за много добро комбиниране. Отново цветовете, които преобладават са меки, пастелни, нежни. Розовата гама е задължителна. А в комбинация с други светли цветове, се създава още по-изискана и изящна атмосфера. Фреската зад леглото пък е нещото, което привлича погледа в това уютно и красиво помещение. И ако сте си мислили, че сборът от много цветове е равен на задължителен провал, то този апартамент в Отава тотално чупи този стереотип.

 


Аксесоарите "светят"

За да завършат стила на спалнята, а и да го съчетаят с естетиката на хола, семейството залага на впечатляващи детайли. Всеки запален ентусиаст с малък дом може да черпи от техните вдъхновения:

  • Стъклен полилей, който да бъде монтиран над леглото.
  • Модерно огледало, с месингова рамка, което по уникален начин да съчетава традиционно с модерно.
  • Рамка на леглото, която да хармонира с огледалото. 
  • Изборът на спално бельо е не по-малко важен за цялостаната визия на помещението. Чаршафите с неутрални сиви и бели триъгълници помагат за свежата атмосфера в спалнята.
  • Използването на декоративни аксесоари пък внася още повече уют. 
  • Нощно шкафче, което да е нетипично и да се връзва със стила на стаята. В случая то наподобява дървена масичка. А гвоздеят в програмата е керамичната ананасова лампа.

Безспорно, обзавеждането на малък дом може да бъде доста сложно начинание. Затова пък може да се обърнете към опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Открийте най-подходящия изпълнител за вашите цели, като направите безплатна заявка  за проект в нашата платформа. След като получите офертите, можете да ги сравните и да изберете тази, която покрива вашите изисквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
Боби
Ремонт на баня, София
51 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта