Пренесете лятото у дома, като се вдъхновите от морския стил в интериора

Публикувано на 08/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/09/2017 | Видяно 4 375 пъти

Необятно синьо море, топъл пясък и фантастичният аромат на лято, който често се опитваме да хванем в бутилка и да пренесем обратно в големия град. Този блян вече е постижим с помощта на опитен интериорен дизайнер, който да превърне скучния градски апартамент в едно артистично и красиво пространство, вдъхновено от морския бряг! Запознайте се с идеите на професионалистите за всички основни помещения у дома, така че по-лесно да съобразите избора на цветове, мебели и декорации. Независимо дали ще заложите на частично освежаване на апартамента си или ще се захванете с неговия цялостен ремонт, доказани майстори, регистрирани в MaistorPlus, са насреща, за да ви помогнат да сбъднете и най-смелите си интериорни мечти!


Дневната среща синьо и бяло в една страхотна комбинация

Дневната в морски стил е просторна и свежа, като често е обединена в общо помещение, заедно с кухня или трапезария. Изчистените бели стени и дървото на пода са страхотна основа за изграждането на една наистина елегантна и артистична обстановка, вдъхновена от красивите морски дълбини. От гледна точка на обзавеждането, тук доминираща роля има класическото съчетание от елементи в синьо и бяло, които могат да бъдат умело разчупени с детайли в кафяво, бежово и зелено. Поставете в дневната ефектни картини, изобразяващи бурни вълни или пък красиви морски създания, които да разчупят иначе семплата обстановка и да ѝ вдъхнат живот. Често в хола, подчинен на морския стил, откриваме макети на кораби и лодки, които са поставени на почетно място около дивана или телевизора, така че да привличат вниманието още от прага на помещението.

Виж още: Щастливият живот започва от дома - датският hygge стил и как да го приложим в своето жилище?


Бихте ли поставили практичен модул във вид на лодка в кухнята?

Морският стил съвсем не е запазена марка само за уютната дневна. Днес той преобразява и кухнята, като ѝ придава неповторимо очарование и усещане за хармония. Тук разполагате с няколко подхода към усвояване на пространството, които обаче несъмнено ще превърнат кухнята в любимата ви стая у дома. Първият вариант е да заложите на кухненско обзавеждане с класически дизайн, като обърнете по-специално внимание на цветовете и материалите – добре е да съчетаете елементи в бяло и синьо, както и дърво, така че да създадете едно функционално, но и красиво помещение. Втората идея ви позволява да развихрите въображението си и да пренесете ефектни миди, рапани и риби в облика на кухнята, като използвате оригинални декорации и аксесоари. Ако пък сте решени да превърнете кухнята си в истински круизен кораб, то инвестирайте в изграждането на дизайнерски кухненски остров, наподобяващ дървена лодка. Хитро, нали?


Трапезарията е кокетна и артистична

Пресъздайте приятните вечери, прекарани с приятели на плажа, като създадете свежа и красива зона за хранене у дома. Ако търсите временно решение, вдъхновено от топлите летни месеци, то заложете на красиви декоративни елементи под формата на миди, риби и плавателни съдове, които можете лесно да премахнете от интериора още при първите паднали есенни листа. В случай че сте настроени авантюристично и искате да пренесете морския бряг в трапезарията, инвестирайте в ефектен фототапет, който да разчупи семплото помещение. За да не стане то твърде тъмно и претрупано, добре е да съчетаете тапета с изчистени бели стени и семпло обзавеждане, подчинено на характерните цветове за морския стил, а именно - бяло, синьо, зелено и кафяво.

Виж още: Скандинавският стил завладява кухнята и през 2017 г.


Спалнята предразполага към отмора и релакс

Спалнята е онова кътче у дома, което трябва да предразполага към отмора и релакс по всяко време на годината. Ето защо е важно да подберете качествени материали и успокояващи цветове, които в комбинация да създадат една наистина хармонична обстановка. Тук например интериорните дизайнери залагат на класическата комбинация от бяло, синьо и дърво, която е характерна за жилищата, подчинени на морския стил. Тъмната стена зад леглото представлява стилен акцент от облика на спалнята, като е уместно допълнена от картина, изобразяваща октопод. Опитайте се да си представите помещението без картината и сами ще се убедите, че този наглед малък детайл всъщност е ключов елемент от визията на помещението, вдъхновена от красивите морски дълбини.


С тази детска стая навлизаме директно в дълбоки води

Морето има силата едновременно да успокоява и вдъхновява, затова не е изненадващо, че то често дава идея на дизайнерите да пренесат мотивите му и в интериора. Детската стая съвсем не е изключение и помещението, което ви представяме днес, доказва, че изграждането на „работно кътче“ за малкия морски биолог у дома съвсем не е невъзможно. Независимо дали ще се спрете на компромисен вариант от обзавеждане в синьо, бяло и жълто или пък ще инвестирате в изграждането на ефектна подова настилка и облик за тавана, едно е сигурно – всяка детска стая, подчинена на морския стил, трябва да разполага с красиви декоративни рибки, костенурки и морски звезди! А вие как бихте съчетали тези елементи с останалата част от обзавеждането на детската стая?

Виж още: Как да разположим мебелите в малката детска стая?


Банята е изчистена и функционална

Комбинацията от синьо и бяло често присъства в модерната баня, пък дори и тя да не е подчинена именно на морския стил в интериора. Ако обаче сте решени да преобразите напълно помещението, като въплътите в облика му красиви декоративни детайли, вдъхновени от морските дълбини, то вземете пример от тази съвременна баня. Тя разполага с изчистена основа от бели плочки, като едно доказано успешно решение, което създава впечатление за чистота и простор. На места обаче майсторите поставят ефектни плочки, наподобяващи на вид лъскавите люспи и нюансите на риби и други екзотични създания, обитаващи морското дъно. Особено в съчетание с голямо огледало, оригинални осветителни тела и малки декорации под формата на миди или перли, тази идея може напълно да промени начина, по който възприемаме банята у дома!

Вдъхновете се от тези креативни идеи за вплитане на морския стил в интериора на съвременния дом! Как бихте съчетали вие тези елементи с останалата част от дизайна на дома? Споделете с нас впечатленията си, а новият облик на дома поверете в ръцете на нашите опитни професионалисти, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
27 извършени проекта
Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
13 извършени проекта
Емилян Иванов
Цялостен ремонт, Банкя
13 извършени проекта
Stroi-korekt-velinovi76
Покривни услуги, Самоков
49 извършени проекта