Страхотно жилище в 84 кв.м., срещнало съвременния стил и ефектните сини нюанси

Публикувано на 17/05/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/05/2017 | Видяно 5 366 пъти

Добре дошли в един изключителен градски апартамент, който ще ви вдъхнови да преобразите и своето жилище! Той е подчинен на съвременния стил и притежава функционално обзавеждане от дърво, което вдъхва необходимия уют и топлина, така че да уравновеси хладното присъствие на елементите в синьо и бяло. Жилището има практична Г-образна форма и усвоява 84 квадратни метра, в които са разположени обединените дневна, кухня и зона за хранене, както и отделени спалня, детска стая, баня и дори допълнително мокро помещение, комбинирано с тоалетна. Основен стилов акцент в дизайна на дома са геометричните фигури, които вдъхновяват не само част от декорациите, но и някои по-постоянни елементи, като подовата настилка, стенната облицовка и други. Разгледайте и вие този впечатляващ дом, а за пълното преобразяване на своето жилище потърсете помощ от доказаните специалисти, регистрирани в нашата платформа!


Антрето е обзаведено с вкус и усет към детайлите

Прекрачвайки прага на това вдъхновяващо жилище, се озоваваме в артистично антре, което няма нищо общо с представата за тъмно и претрупано помещение, с която сме свикнали. Тук антрето е издължено и преминава в удобен коридор, който ни въвежда в общото помещение, обединяващо кухня, дневна и трапезария. Той е подчинен на основната цветова гама, която преобладава в жилището и среща бяло, сиво, синьо и елементи от дърво. Обзавеждането в антрето е семпло и изчистено, като предоставя необходимото пространство за съхранение на вещи, така че връхните дрехи и обувките да не бъдат в пълен безпорядък на пода или по закачалките. Около стенния модул, който приема ролята на гардероб, е изградено страхотно скрито осветление, което още от прага на дома сякаш ни предупреждава, че ще се влюбим в това елегантно и стилно жилище.

Виж още: Зашеметяващо зелено в интериора на дома


Хладна, но изключително гостоприемна дневна

Антрето ни въвежда в артистично просторно помещение, което обединява кухня, дневна и зона за хранене. Холът тук заема половината стая, като е превърнат в уютно кътче за отмора и релакс чрез умелия подбор на цветове и елементи в обзавеждането. За създаването на максимално отпускаща атмосфера, дизайнерите избират за една от стените приятен нюанс на светлосиньото, който е подчертан чрез поставянето на интригуващи осветителни тела на различни нива в помещението. Обзавеждането на дневната е семпло и изчистено, като основен акцент в него е масивният сив диван, който усвоява ъгъла в помещението. Срещу него, в ниша на преградната стена, е поставен телевизорът, около който е изградена практична рамка от дърво. Комбинацията между елементи в бяло, синьо и дърво е характерна за жилището, като именно тя му придава този специфичен хладен уют.


Следва функционална кухня и удобна трапезария

Кухнята и трапезарията тук са обединени в общо пространство, заемащо другата половина на стаята, която обединява тези две зони с дневната. Кухнята притежава хладната елегантност, характерна за жилищата в скандинавски стил, като впечатлява с изключително интригуващ дизайн, ориентиран към постигане на максимална функционалност. За целта изпълнителните създават практичен кухненски модул по протежението на една от стените, като допълват изчистената му визия с масивен кухненски остров и бар плот. Той от своя страна приема ролята на удобна зона за хранене, която компенсира липсата на отделна трапезария в жилището. Най-ефектният елемент от дизайна на кухнята обаче без съмнение е подовата настилка – тя прелива от устойчив паркет към оригинални плочки с шестоъгълна форма, които се явяват артистично допълнение към сивите шкафове и елементите в рустик стил.


Спалнята, като олицетворение на домашния уют

Спалнята тук е уютна и топла, като обзавеждането й е ориентирано към създаването на усещане за уединение и комфорт. За целта в рамките на стаята е обособено отделно помещение с компактни размери, което приема ролята на гардероб. То е отделено от зоната за сън чрез впечатляваща преграда от стъклени тухли, които спомагат за това спалнята да изглежда по-елегантна и светла. В основата на нейния дизайн отново стоят геометричните фигури, като за тази цел стените зад леглото и телевизора са покрити с уникални декоративни триъгълници. Именно тези детайли разчупват вида на семплата спалня, която разполага с функционално, но наистина изчистено обзавеждане. Сивото двойно легло тук напомня на удобния диван в хола, докато ефирните тънки завеси и другите малки декорации спомагат за това стаята да изглежда по-артистична и вдъхновяваща.

Виж още: Мебели, носещи частичка природа в себе си


Вдъхновяваща детска стая за активни и артистични хлапета

За разлика от спалнята, която е подчинена на неутралните нюанси на бежовото, детската стая е светла и приветлива. Нейният дизайн е по-близък до този на дневната, като в него отчетливо присъстват елементите в бяло, синьо и дърво. Детската стая е разположена в издължено помещение, като разполага с функционално обзавеждане, съобразено с нуждите на всеки малък герой. Впечатление прави умелото съчетание на бели стени и интригуващи рисунки и декорации, които вдъхват живот на помещението, без да го правят по-тъмно или схлупено. Компактното бюро от своя страна създава вдъхновяваща зона за учене, която разполага и със собствена черна дъска за по-лесно усвояване на трудните задачи и уроци. Завидната организация в помещението е постигната чрез изграждането на масивен стенен модул за съхранение на вещи, който очарова с изчистен и ненатрапчив облик.


Практична баня в неутрални нюанси

Този модерен апартамент разполага с една баня и допълнителна тоалетна, разположени така, че да осигуряват необходимото удобство на собствениците, независимо дали те релаксират в спалнята или са заети с приготвянето на поредния кулинарен шедьовър в кухнята. Първата баня е по-близка до облика на спалнята, като е подчинена на неутралните сиви нюанси, комбинирани със светли плочки в бежово. Тя притежава функционална вана и практична мивка, усвояваща неудобната ниша в помещението, като приятно впечатление правят релефните фигури по плочките, които наподобяват вълни и се придържат към основната тема на жилището. Скритото осветление и малките декоративни растения са друга интригуваща хрумка, която придава уют на изчистената баня, като допринася и за това тя да изглежда по-просторна и светла.

Виж още: Не просто дом, а истинска приказка - вдъхновяващ апартамент с невероятни пастелни нюанси


Компактно мокро помещение, което разполага и с допълнителна тоалетна

Компактната стая в дъното на коридора е превърната в кокетна тоалетна, обединена с удобно мокро помещение, в което са разположени пералнята и сушилнята. Тази функционална зона е окъпана в бяло, като притежава характерното за повечето помещения в жилището обзавеждане от дърво. За да се постигне необходимото удобство в помещението, е изграден практичен модул с допълнителна мивка, в който собствениците да подредят чистите хавлии, както и повечето перилни и почистващи препарати. Срещуположната стена също разполага с малък вграден шкаф от дърво, който предлага няколко компактни чекмеджета и отворени рафтове за подреждане на кърпи. Най-яркият акцент в мокрото помещение е килимчето на пода, което наподобява свежа трева и по този начин вдъхва живот и настроение на семплото помещение.

Този дом без съмнение ще ви вдъхнови да преобразите и своето жилище! Започнете с цялостен проект, като за целта потърсите помощ от опитни професионалисти! Пуснете заявка в сайта напълно безплатно и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта