Не просто дом, а истинска приказка - вдъхновяващ апартамент с невероятни пастелни нюанси

Публикувано на 13/04/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 13/04/2017 | Видяно 27 669 пъти

Нестандартен, вдъхновяващ и изключително практичен – само така може да бъде описан този невероятен дом, който доказва, че страната на чудесата понякога се крие под собствения ни покрив. Разгледайте заедно с нас отделните помещения в това функционално жилище и почерпете идеи за обновяването на кухнята или спалнята. За качественото изпълнение на всеки интериорен проект пък се доверете на опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Прекрасен дом, вдъхновен от страната на чудесата

Това кокетно жилище очарова с наситени пастелни нюанси и много светлина. То е дело на House Design Studio и е обзаведено през 2014 година, като се намира в екзотичен Тайван. Предназначен за динамична личност с разнородни интереси, апартаментът се отличава с изключително интересен сблъсък на семпъл дизайн и наситени цветове, които вдъхват живот на всяко помещение. Непосредствено след входната врата и антрето се озоваваме в просторна стая, която обединява дневна, кухня и трапезария. Плавният преход между отделните зони в дома е осигурен посредством преобладаващия бял цвят по стените и поставянето на еднакъв тип подова настилка, а именно ламинат.

Виж още: Невероятни идеи за мансарда в скандинавски стил, от които да почерпите вдъхновение


Кътче за отмора и релакс в антрето

Прекрачвайки прага на това жилище, се озоваваме в страхотно антре, което грабва симпатиите със своето уютно и приятно излъчване. На първо място забелязваме наситения розов нюанс, който обгръща една от стените и прави тясното помещение по-разчупено и кокетно. Това решение не е особено удачно за тъмни и тесни помещения, но тук е перфектно съчетано с доминиращото настроение в дома. В ъгъла на коридора е поставен удобен ъглов диван, който очаквано разполага с красиви декоративни възглавнички и дори място за съхранение на книги. С цел да направят коридора по-светъл и гостоприемен, дизайнерите решават да не скриват прозореца, а да поставят рафтове тип клетки, които позволяват подреждането на различни саксийни растения и дребни цветни орнаменти.


Дневната е кокетна и изпълнена с много светлина

Дневната е красива и приветлива, като е разположена непосредствено до уютното кътче за отмора и релакс в антрето. Обзавеждането е изчистено и семпло, стремежът на дизайнерите е да въплътят малки, но изключително артистични детайли в облика на помещението. Те постигат това чрез поставянето на интересни картини над удобния син диван, който се явява основен акцент в интериора на дома. Ярко жълтото кресло и розовата лампа пък разчупват атмосферата и придават на стаята необходимата доза настроение, допълнени от сините елементи върху срещуположната стена. Те оформят елегантни арки, които смело контрастират на дървените мебели и семпли декорации в хола. По този начин се създава усещане за свежест и простор, което продължава и в кухнята и трапезарията.


Бялата кухня впечатлява с изчистен дизайн

В това жилище кухнята е разположена в дъното на общото помещение, непосредствено до трапезарията. Тя се слива изцяло с белите стени, като допринася за това стаята да не изглежда твърде тъмна или схлупена. За целта в кухнята е поставен елегантен модул с гланцирано покритие, който от една страна предоставя необходимото пространство за съхранение на всички кухненски съдове и пособия, а от друга – осигурява функционално кътче за смели кулинарни подвизи. От кухнята се озоваваме на просторна тераса, която е визуално отделена от общото помещение с лека ефирна завеса, която създава усещането, че се намираме в истинска приказна страна!

Виж още: Страхотно обзаведена мансарда, побрана в едва 44 кв.м


Трапезарията е артистична и модерна

Точно срещу кухненския модул е разположена удобна зона за хранене, която притежава очарователната артистичност, присъща на целия дом. На първо място тя е представена от практична маса за хранене с устойчив плот от светло дърво и ярка основа в червено, която разчупва семплия облик на помещението. В допълнение до трапезарията е разположен практичен отворен модул, който разполага с множество рафтове за поставянето на красиви вещи и декоративни елементи. Жълтата конструкция, поддържаща дървените рафтове, внася енергия и динамика в помещението, като е перфектно допълнена от всички малки украшения и детайли, които придават на жилището необходимата доза индивидуалност.


Спалнята предразполага към отмора и релакс

От дървената ламперия до авангардните декоративни възглавнички – спалнята съчетава завиден уют и невероятна артистичност. В нея белият цвят доминира отчетливо поради липсата на голям прозорец и достатъчно естествена светлина. Въпреки това обаче, помещението далеч не е лишено от цвят и настроение. Основен акцент в обзавеждането е масивното двойно легло. От двете му страни откриваме страхотни нощни шкафчета с леко ретро излъчване. Ярко сините осветителни тела пък изпъкват на фона на светлото дърво, допълнени от другите малки декорации и свещи. В тази спалня няма нищо излишно – тя се придържа към постигането на максимално удачно оползотворяване на наличното пространство, като се стреми към поддържане и на усещането за топлина и комфорт.

Виж още: Пленително красива къща, скрита под скалите в Ню Мексико


Функционален гардероб за кокетни натури

Не са много апартаментите, които могат да се похвалят с отделно помещение, превърнато в гардероб. Разбира се, тази стая би могла да има най-различни други приложения – може успешно да бъде пригодена в приказна детска или пък спалня за гости, но собствениците решават да организират в нея всички свои вещи, за които мястото в спалнята не достига. За целта тук е изграден удивителен П-образен модул в бяло, който осигурява необходимото пространство за прибирането на кутии с обувки, както и дрехи и аксесоари, неподходящи за сезона. Розовите нюанси по стените вдъхват живот на помещението, правят го по-топло и гостоприемно, докато светлият ламинат на пода спомага за визуалното сливане между него и всички останали важни зони у дома.

Този апартамент несъмнено доказва, че мечтаното жилище е само на ръка разстояние от нас. Не отлагайте повече необходимата промяна у дома, а потърсете опитни майстори, които да ви помогнат да оползотворите пространството по най-добрия начин! Свържете се с доказани специалисти, като пуснете безплатна заявка в сайта още сега!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта