Подобрете вида на стълбищния парапет с тези идеи

Публикувано на 21/01/2022 от Ирена Петрова | Последна редакция на 21/01/2022 | Видяно 3 026 пъти

Вътрешните стълби в една къща не винаги са най-добре декорираната част от жилищното пространство и често стоят „като кръпка” в интериорния дизайн. За да придобие завършен вид, стълбището се нуждае от малко освежаване и стилизиране в хармония с помещенията наоколо. Парапетът е от елементите, които не трябва да се неглижират. Ето защо е време да се погрижим за него. Как? Следвайте препоръките в тази статия.В същото време е важно резултатът да изглежда възможно най-хармоничен. По тази причина всяка една консултация с интериорните дизайнери на Maistorplus би помогнала в много отношения.


Дървен парапет

 

Красивите парапети са предимство на някои по-стари къщи, което трябва да бъде подчертано. Ако сте късметлии и притежавате в дома си красива дърворезба, вградена в стълбищния парапет, възползвайте се от нея. Шлифовайте и лакирайте дървото, за да го почистите и запазите за по-дълго време. За да освежите пространството, облепете стените със светли флорални тапети. Светлите тонове ще помогнат на тъмното дърво да изпъкне и да стане център на вниманието, а флоралните мотиви добре се комбинират с леко ретро стила на дървения парапет.


Идеи за боядисване

Лесно можете да надградите стълбищния парапет и напълно да промените визията на стълбището, като го боядисате в подходящ за цялостния интериор на дома ви цвят. Много ефектна е комбинацията между черно и бяло – черна рампа за парапета с бели греди. Това ви дава възможност да добавите цвят със стълбищната пътека, тъй като цветовете няма да „се бият” с неутралните тонове на парапета. По този начин ще запазите материала, от който е изградено стълбището за по-дълго, а и си оставяте вратичка, в случай, че ви омръзне тази боя – винаги можете да пребоядисате парапета и да смените визията му.


Викториански стил

Ако искате да внесете усещане за класа и изтънченост, можете да претворите стълбищния парапет във Викториански стил. Облицовайте парапета в един тон с дограмата и рамките на вратите наоколо. Или използвайте бяла тебеширена боя, за да боядисате стълбищния парапет, като залепите гипсови орнаменти с тила на Викторианската епоха. Нека те присъстват и в дограмата, и в рамките на вратите, за да създадат цялостна завършена визия.


Съвременно излъчване

За да внесете съвременност и строга атмосфера, боядисайте стълбището и парапета в бяло, като добавите тъмносиво в средата на всяко стъпало и в рамката на парапета. Това ще придаде усещането, че стълбището е покрито с килим, без да се налага да постеляте такъв. Този дизайн също така символизира подреденост и минималистичен лукс, който е добре дошъл във всеки съвременен дом. В комбинация със сиви тапети или райе, вашето стълбище ще се превърне в красива декорация, завършваща дизайна на целия дом.


Вдъхновени от природата

Топъл парапет от естествено дърво и балюстрада, оформена като клони на дърво, придават естествена красота на стълбището и интуитивно ни свързват с природата. Причудливият дизайн на парапета пасва идеално на картини с природни пейзажи или склуптури и други произведения на изкуството, дори и абстрактното модерно изкуство.

Стълбищният парапет може да се превърне в истинска арт инсталация, ако подходим креативно към него. Ако имате нужда от помощ при стилизирането на вашето стълбище, не се притеснявайте да се свържете с нашите специалисти.

Винаги може да се обърнете към дизайнер, който ще изготви проект за вас и майстор, който ще го осъществи. Не се колебайте и се доверете на някой от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта